Kövess bennünket

közösségi
oldalaink

Már csak
van hátra.

hugoo

˝A jelen tehetsége, a jövő példaképe˝ - a külföldi versenyzők szüleit kérdeztük

 

Sorra érkeznek a külföldi fiatal versenyzők hozzátartozói a belvárosi Tourinform irodába, hogy átvegyék a versenyekre szóló jegyeiket. A sportot szerető szülők és testvérek nagy várakozással tekintenek a győri rendezésű XIV. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) elé.

Szombaton érkezett Ausztriából Győrbe, Andrea Meusburger kisfiával. Vasárnap kora délután már át is vették az előzetesen regisztrált jegyeiket. Lánya futó, nagyon izgul érte, hiszen a fiatal versenyző szerdán bizonyít 3000 méteren. Ezek után szót ejtettünk a magyar büszkeségünkről, olimpia bajnokunkról. Az édesanya, aki maga is aktív atléta, természetesen jól ismeri a sportág nagykövetét, Pars Krisztiánt. Később megtudtuk, az osztrák küldöttség ötven tagú, kislánya a legfiatalabb, mindössze 14 éves. Andrea elmondta, a legfontosabb, hogy ebben a korban a versenyző kellő motivációt gyűjtsön be, hogy még keményebben dolgozzon a jövőjéért. Természetesen emellett fontos, hogy élvezze a győri EYOF minden pillanatát, hiszen ezek örök élmények maradnak. Az édesanya nyugodt, tudja, hogy gyermeke jó helyen van, a csapat ellátása minden előzetes elképzelést felülmúl, professzionális, a gyermekek mindenből a legjobbat kapják. Most már csak a megmérettetésre kell koncentrálniuk.

Egy igazi sportos családba botlunk az emeleten. Dániából érkeztek Jacobsenék, akik kisebbik fiúkért, Stevenért izgulnak majd. A 16 éves fiatal versenyző a kézilabdacsapat tagja. Tesztmérkőzéseket játszottak már a magyarok ellen, vesztettek. Az agilis édesanya, Lucia természetesen bízik a dán fiúcsapat sikerében. Hogy a győri rendezésű EYOF összehozza a különböző népeket és kultúrákat, jó példa erre, hogy a folytatásban már együtt méltatjuk a sportági nagykövet, Görbicz Anita világraszóló pályafutását. Az édesanya véleménye: a sportoló kiemelkedő teljesítménye nemcsak Magyarországon példaértékű, de Európában, így Dániában is.

„Mi elsősorban nézőként, szurkolóként érkeztünk az eseményre, magunk is aktívan sportolunk, fontosnak érezzük, hogy megéljük a győri Európai Ifjúsági Olimpia Fesztivál minden pillanatát!"

Búcsúzóul Lucia elmondta, eddigi információk szerint, a versenyző fiúk remekül érzi magát, Steven eddig már kétszer üzent nekik e-mailben, hogy minden a legnagyobb rendben. „Azért remélem, hogy ma felhív!" – bizakodott nevetve a szerető édesanya.

A bejáratnál már, a Látogatóközpontban találkozunk össze a népes ír családdal. Nagyszülők és unokák EYOF mezeket válogatnak. Kérdésünkre a 13 éves Aoife O'Brien elmondja, nagyon szurkolnak nővérüknek, aki kedden és szerdán bizonyít majd sportágában. Mindketten kerékpároznak, Aoife reméli, hamarosan ő is részt vehet majd egy hasonló európai megmérettetésén.

Farkas Mónika
Fotó: Havasi Melinda

Szurkolói füzet

Szurkolói füzet

Győr térkép

Győr térkép

Polgármesteri köszöntő

Borkai ZsoltKedves Sportbarát,
Kedves Látogató!
Sok szeretettel köszöntöm a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál hivatalos honlapján.

Nagy megtiszteltetés Magyarország és Győr városa számára, hogy elnyerte a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezési jogát.

tovább olvasom

Rendező

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

HugooPost

HugooPost

Eyof kisérőprogramok

Hivatalos partnerek

Magyarország KormányaMagyar Olimpiai BizottságMagyar Atlétikai SzövetségMagyar Judo SzövetségMagyar Kerékpár SzövetségMagyar Kézilabda SzövetségMagyar Kosárlabda SzövetségMagyar Röplabda SzövetségMagyar Tenisz SzövetségMagyar Torna SzövetségMagyar Úszó SzövetségMagyar Kajak-Kenu SzövetségSzéchenyi István Egyetem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyémánt fokozatú támogatók

Audi Hungaria  Delta csoport  ScitecGyőr Projekt GyőrSzol 

Arany fokozatú támogatók

AgroFeed Friesland Chango  QP Szentkirályi Kékkúti (Theodora)  Vidanet

Ezüst fokozatú támogatók

Ceres Coop Dr. Gogl Praktiker

Bronz fokozatú támogatók

Csipet snackÉdes Napok Eudent FodorHatos és társaDr. Orto MC Donalds Media Markt Palatia  ewopharmaRoland Divatház Vill-Korr

Médiapartnerek

M4 Nemzeti Sport Győr+ média Kisalföld Funzine

Szervezők

Győr MOB

Rendszerinformáció

A weboldal 320px-es felbontás alá nincs optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!