Kövess bennünket

közösségi
oldalaink

Már csak
van hátra.

hugoo

100 nap az EYOF-ig!A győri városházával szemben álló Hugoo szobor visszaszámláló órája Nagypénteken egy egészen kerek számot mutat, hiszen április 14-től már csak száz nap van hátra a 2017-es nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál kezdetéig!

„2011-ben, amikor döntöttünk arról, hogy Győr megpályázza a 2017-es EYOF rendezését, még nagyon távolinak tűnt az esemény. Azóta lassan hat év telt el, és most itt állunk, alig száz nappal az esemény előtt, szinte rajtra készen. Ha visszagondolok az elmúlt hat esztendőre, rengeteg dolog történt városunkban. Olyan európai szintű létesítmények épültek, mint az Audi Aréna Győr, vagy az Aqua Sportközpont. A Radnóti utcában egy minden igényt kielégítő, számos sportágat kiszolgáló olimpiai sportközpont épül, a Széchenyi István Egyetem pedig új kollégiummal gazdagodik, amely az egykori olajgyár helyén épülő 200 lakással alkotja majd az olimpiai falut. A létesítményeken kívül jelentős mértékben fejlődött az infrastruktúránk, új közlekedési kapcsolatok, új utak épültek és számos felújítás is történt” – fogalmazott Borkai Zsolt Győr polgármestere, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. Hangsúlyozta, hogy a beruházásokat a Magyar Állam több mint húszmilliárd forinttal az Európai Unió Erasmus+ Sport programja pedig 500 ezer euróval támogatta, és a győri önkormányzat is hasonló módon, többmilliárdos forrást biztosított mindehhez. Mint mondta, a fejlesztéseken túl az EYOF-ra való felkészülés hatalmas összefogást igényelt és hozott is, sportolók, szakemberek, győri, magyarországi, külföldi önkéntesek ezrei, kulturális intézmények, szponzorációt vállaló vállalkozások állnak készen arra, hogy közösen fogadjuk városunkban Európát.

„Az összefogást jól mutatja, hogy hazánk első olimpiai multisport-eseményét tíz neves sportoló, köztük olimpiai, világ- és Európa-bajnokok népszerűsítik, ahogy tíz fiatal is, akik a jelen példaképei mellett a jövő bajnokai lehetnek. A közelmúltban nem csak őket, de az EYOF legjobbjainak járó érmeket is bemutattuk. Jelenleg gőzerővel készülünk az április végén sorra kerülő Chefs the Mission Seminar-ra, amelyre mind az ötven ország csapatvezetője meghívást kapott. Ide várjuk például a holland csapat vezetőjét, az úszólegenda Pieter van den Hoogenbandot is, hogy a nemzeti együttesek képviselőivel beszéljünk át minden, az EYOF-ot érintő kérdést. Május végén Rómában lánggyújtó ceremónián lobban fel az Európai Olimpiai Láng, hogy aztán Győrbe érkezzen, és elinduljon az országos lángfutásra. Mindeközben tesztversenyek zajlanak, finomhangolások történnek, ezer és ezer feladatot oldanak meg a szervezők, hogy aztán július 23-án egy látványos megnyitó ünnepséggel kezdetét vegye valami rendkívüli, valami megismételhetetlen” – fejtette ki Borkai Zsolt, aki azzal zárta: „addig már csak száz nap van hátra, mi készülünk tovább, készüljenek Önök is!” 

(Győr2017)

Szurkolói füzet

Szurkolói füzet

Győr térkép

Győr térkép

Polgármesteri köszöntő

Borkai ZsoltKedves Sportbarát,
Kedves Látogató!
Sok szeretettel köszöntöm a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál hivatalos honlapján.

Nagy megtiszteltetés Magyarország és Győr városa számára, hogy elnyerte a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezési jogát.

tovább olvasom

Rendező

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

HugooPost

HugooPost

Eyof kisérőprogramok

Hivatalos partnerek

Magyarország KormányaMagyar Olimpiai BizottságMagyar Atlétikai SzövetségMagyar Judo SzövetségMagyar Kerékpár SzövetségMagyar Kézilabda SzövetségMagyar Kosárlabda SzövetségMagyar Röplabda SzövetségMagyar Tenisz SzövetségMagyar Torna SzövetségMagyar Úszó SzövetségMagyar Kajak-Kenu SzövetségSzéchenyi István Egyetem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyémánt fokozatú támogatók

Audi Hungaria  Delta csoport  ScitecGyőr Projekt GyőrSzol 

Arany fokozatú támogatók

AgroFeed Friesland Chango  QP Szentkirályi Kékkúti (Theodora)  Vidanet

Ezüst fokozatú támogatók

Ceres Coop Dr. Gogl Praktiker

Bronz fokozatú támogatók

Csipet snackÉdes Napok Eudent FodorHatos és társaDr. Orto MC Donalds Media Markt Palatia  ewopharmaRoland Divatház Vill-Korr

Médiapartnerek

M4 Nemzeti Sport Győr+ média Kisalföld Funzine

Szervezők

Győr MOB

Rendszerinformáció

A weboldal 320px-es felbontás alá nincs optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!