Kövess bennünket

közösségi
oldalaink

Már csak
van hátra.

hugoo

A kormány elé került a multifunkciós csarnok koncepciója

Borkai Zsolt polgármester hétfőn adta át a miniszterelnöknek a Győrbe tervezett multifunkciós csarnok koncepcióját. A tervek szerint az új létesítmény jövő ősszel készülhet el.

Az ötezer férőhelyes győri csarnok ügyében korábban Borkai Zsolt polgármester Orbán Viktor miniszterelnökkel egyeztetett, aki azt kérte, a város még a tavasz folyamán nyújtsa be a kormánynak a terveket és a megvalósítás költségvetését. A megbeszéléseknek megfelelően Borkai Zsolt április 22-én a Parlamentben adta át a szükséges dokumentumokat, így a finanszírozásról a június 1-jei kormányülésen születhet döntés. Az aréna a Magvassy Mihály Sportcsarnok szomszédságában épülhet meg. A város korábban több helyet is számításba vett, ám az ideális helyszínt Kiskúton találta meg, ahol kellő távolságra épülhet fel a lakóházaktól, de a lehető legközelebb a már meglévő sportlétesítményekhez.

A „lehető legközelebb” jelző olyannyira igaz, hogy a tervek szerint az új épület összeköttetésben lenne a Magvassy-csarnokkal, így egy olyan komplex létesítmény jön létre, amely lehetőséget nyújt kisebb és nagyobb érdeklődésre számot tartó rendezvények megtartására. Az új pálya három részre szekcionálható, a Magvassy pályájával együtt egyszerre négy edzés is tartható lenne benne. A mobil lelátók segítségével a csarnok befogadóképessége is változtatható a rendezvény jellege szerint. Az aréna tehát nem csak sportrendezvények, de nagykoncertek, vásárok, konferenciák és egyéb rendezvények megtartására is alkalmas lesz.

Borkai Zsolt kérdésünkre elmondta, Győr a hazai sport fellegvára, első osztályú csapataink évről évre a magyar bajnoki dobogó legfelső fokát ostromolják, és a nemzetközi porondon is szép eredményeket érnek el. „Úgy gondoljuk, hogy a város megérdemli a multifunkciós csarnokot. Ez nem csak sportolóinkra, de a lelkes szurkolókra is igaz, akiknek a létesítmény megépültével már nem kellene Veszprémbe utazniuk a kézilabdás lányok BL-mérkőzéseire, hanem valóban hazai pályán élvezhetnénk a nemzetközi kupa végjátékát is.” A polgármester hozzátette, az elkövetkező években jelentős sport-infrastrukturális fejlesztések valósulnak meg a városban, hiszen a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál megrendezéséhez kapcsolódóan megépül az olimpiai központ többek között a városi uszodával, teniszcentrummal, torna- és judocsarnokkal, atlétikai pályával.

A multifunkciós csarnok mellett a régi Magvassy is megújul. Ezek a lépések nagymértékben hozzájárulnak a győri utánpótlás-nevelés színvonalának emeléséhez, hiszen országosan is kiemelkedő feltételek biztosítják majd a fiatalok sportolási lehetőségeit. A beruházások a versenysport mellett a lakosok számára is nagy haszonnal járnak, hiszen a létesítmények a győrieknek épülnek, az ő egészséges szabadidő-eltöltésüket szolgálják. A fejlesztésekből – amelynek révén városunk alkalmassá válik szinte bármilyen nemzetközi nagyrendezvény lebonyolítására – persze nem csak a sportélet profitál. A megvalósítás az építőipari cégek, a működés a szolgáltató szektor számára is haszonnal jár. A sportturizmus, a koncertek, konferenciák újabb vendégéjszakákat is generálnak a városban.

A Magvassyt és az új épületet egyébként a büféterasz kötné össze, az új csarnok impozáns külseje színes megvilágítással a müncheni Aréna stílusához hasonlítható. A nézőtér mozgathatósága miatt a belső tér alakítható az aktuális rendezvény méreteihez, az érdeklődés nagyságához. A tervek szerint a létesítmény mellett ezer-ezerkétszáz férőhelyes parkoló létesülhet, a komplexumot pedig három különböző irányból is meg lehetne közelíteni, illetve el lehetne hagyni a rendezvények után. A csarnok a jövő év őszére készülhet el, így otthont adhatna a 2014-es magyar–horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság győri mérkőzéseinek.

(Az Audi ETO fő szponzora, az Audi Hungaria számára is fontos az új csarnok ügye, a képen Borkai Zsolt polgármester magyarázza Thomas Faustmannak, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatójának a létesítmény terveit.)

Papp Zsolt

Fotó: O. Jakócs Péter

Szurkolói füzet

Szurkolói füzet

Győr térkép

Győr térkép

Polgármesteri köszöntő

Borkai ZsoltKedves Sportbarát,
Kedves Látogató!
Sok szeretettel köszöntöm a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál hivatalos honlapján.

Nagy megtiszteltetés Magyarország és Győr városa számára, hogy elnyerte a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezési jogát.

tovább olvasom

Rendező

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

HugooPost

HugooPost

Eyof kisérőprogramok

Hivatalos partnerek

Magyarország KormányaMagyar Olimpiai BizottságMagyar Atlétikai SzövetségMagyar Judo SzövetségMagyar Kerékpár SzövetségMagyar Kézilabda SzövetségMagyar Kosárlabda SzövetségMagyar Röplabda SzövetségMagyar Tenisz SzövetségMagyar Torna SzövetségMagyar Úszó SzövetségMagyar Kajak-Kenu SzövetségSzéchenyi István Egyetem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyémánt fokozatú támogatók

Audi Hungaria  Delta csoport  ScitecGyőr Projekt GyőrSzol 

Arany fokozatú támogatók

AgroFeed Friesland Chango  QP Szentkirályi Kékkúti (Theodora)  Vidanet

Ezüst fokozatú támogatók

Ceres Coop Dr. Gogl Praktiker

Bronz fokozatú támogatók

Csipet snackÉdes Napok Eudent FodorHatos és társaDr. Orto MC Donalds Media Markt Palatia  ewopharmaRoland Divatház Vill-Korr

Médiapartnerek

M4 Nemzeti Sport Győr+ média Kisalföld Funzine

Szervezők

Győr MOB

Rendszerinformáció

A weboldal 320px-es felbontás alá nincs optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!