Kövess bennünket

közösségi
oldalaink

Már csak
van hátra.

hugoo

A mákos nem, de a mazsolás túrós jöhet

A Dunakapu téri vásári forgatagban találkoztunk a kis csapattal. A győri rendezésű Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra a hat tagú görög küldöttség Thessalonikiből érkezett. Pénteken végre jutott idejük arra is, hogy körbenézzenek a belvárosban.

A hat ifjú versenyző edzőjét, Chatzizisis Konstantinost arra kértük, hogy üljenek velünk egy asztalhoz. Rétest hoztunk nekik, kíváncsiak voltunk, hogyan fogadják a meggyes-mákos és a mazsolás túros süteményt.

A mákosat kissé idegenkedve, de a mazsolás túrósat annál inkább szerette a görög csapat. Ez furcsa, hiszen az ókori görögök és a rómaiak mézzel keverve már fogyasztották a mákot, kenyereket sütöttek belőle. Az ókori tudós, Galenus például ópiummal gyógyított több betegséget is. Legalábbis erről szólnak a feljegyzések, a görögök már nem használnak mákot étkezési célokra.

A kultúrtörténet után nézzük a görög csapat szereplését a győri EYOF-on. Jelenleg huszonnegyedikek az éremtáblán, az edző nagyon elégedett az eredménnyel. Mint mondta, az utánpótlás szempontjából nagyon fontos, hogy a fiatal versenyzők minél korábban találkozzanak az olimpia szellemiségével. Nekik ezért is szívügyük, hogy itt legyenek ezen a versenyen.

A barátságos görög csapat most először járt Magyarországon, a győri barokk belváros lenyűgözte őket. A tér gazdag kínálata után el is indultak a Loyolai Szent Ignác bencés templom felé.

F.M.
fotó: EYOF Győr 2017 - Havasi Melinda

Szurkolói füzet

Szurkolói füzet

Győr térkép

Győr térkép

Polgármesteri köszöntő

Borkai ZsoltKedves Sportbarát,
Kedves Látogató!
Sok szeretettel köszöntöm a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál hivatalos honlapján.

Nagy megtiszteltetés Magyarország és Győr városa számára, hogy elnyerte a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezési jogát.

tovább olvasom

Rendező

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

HugooPost

HugooPost

Eyof kisérőprogramok

Hivatalos partnerek

Magyarország KormányaMagyar Olimpiai BizottságMagyar Atlétikai SzövetségMagyar Judo SzövetségMagyar Kerékpár SzövetségMagyar Kézilabda SzövetségMagyar Kosárlabda SzövetségMagyar Röplabda SzövetségMagyar Tenisz SzövetségMagyar Torna SzövetségMagyar Úszó SzövetségMagyar Kajak-Kenu SzövetségSzéchenyi István Egyetem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyémánt fokozatú támogatók

Audi Hungaria  Delta csoport  ScitecGyőr Projekt GyőrSzol 

Arany fokozatú támogatók

AgroFeed Friesland Chango  QP Szentkirályi Kékkúti (Theodora)  Vidanet

Ezüst fokozatú támogatók

Ceres Coop Dr. Gogl Praktiker

Bronz fokozatú támogatók

Csipet snackÉdes Napok Eudent FodorHatos és társaDr. Orto MC Donalds Media Markt Palatia  ewopharmaRoland Divatház Vill-Korr

Médiapartnerek

M4 Nemzeti Sport Győr+ média Kisalföld Funzine

Szervezők

Győr MOB

Rendszerinformáció

A weboldal 320px-es felbontás alá nincs optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!