Kövess bennünket

közösségi
oldalaink

Már csak
van hátra.

hugoo

A Radnóti utcában épülhet meg az olimpiai központ

A volt Dózsa-pályán, a Radnóti utcai sporttelepen épülhet meg az olimpiai központ, amennyiben Győr sikerrel pályázik a 2017-es Ifjúsági Olimpiai Játékok megrendezésére. A létesítményt mostantól egy új egyesület, a Győri Atlétikai Club használhatja.

Decemberben döntenek arról, hogy 2017-ben Győr rendezheti-e meg az Európai Ifjúsági Olimpiai Játékokat. Jelenleg gőzerővel készül a pályázat, ami kora őszre ölt végleges formát. A tervekről Bolla Péter, a polgármester kabinetfőnöke számolt be a Győr Plusznak.

– A sikeres rendezéshez elengedhetetlen az infrastruktúra fejlesztése, ami azonban nem jelent pluszköltséget a városnak, hiszen egyébként is minden évben szerepel a céljaink között. A már meglévő csarnokokat fejleszteni szeretnénk, emellett egy olimpiai központot is fel kívánunk építeni. Ennek a Radnóti utcai sporttelep – a volt Dózsa-pálya – adna otthont, amely állami tulajdonban van, de folyamatban van az önkormányzat vagyonkezelési jogának bejegyzése, és a későbbiekben átvennénk az államtól a tulajdonosi szerepkört is. A pályázat sikere esetén kilenc sportágban – atlétika, judo, torna, úszás, tenisz, kerékpár, kézilabda, röplabda, kosárlabda – mérheti össze tudását a 14–18 éves korosztály. Az egyéni sportágak képviselői a leendő olimpiai központban versenyeznének.

– Nem szeretnénk beleesni abba a csapdába, amelyet számos, világversenyt rendező város sem tudott kikerülni. Sok helyen szembesültek azzal a problémával, hogy a rendezvény után nem tudták kihasználni a létesítményeket, ráadásul a fenntartásuk is költséges volt. Már a tervezésnél is takarékos energiaforrásokban gondolkodunk, hogy később ne legyen drága az üzemeltetés. Olyan olimpiai központot szeretnénk építeni, amely nemcsak egyetlen rendezvény otthonának lesz alkalmas, hanem a 2017-es játékok után is teljes kihasználtsággal működtethető – mondta a fejleményekről a kabinetfőnök.

A városnak rendkívül fontos, hogy egy nyertes pályázat esetén minél több győri fiatal szerepeljen az ifjúsági olimpián. Az önkormányzat szeretné ösztönözni a sportegyesületeket, hogy az említett kilenc sportágban kiemelten foglalkozzanak a 12 éven aluliakkal, hiszen öt év múlva ez a korosztály idősödik bele az olimpiai mezőnybe.

– Örömmel számolhatok be arról, hogy a közelmúltban megalakult a Győri Atlétikai Club (GYAC). Ezen a néven a második világháborúig szerepelt egy klub a Radnóti utcai sporttelepen, majd megszűnése után a II. Kerület tette át ide székhelyét. Ezt a teljesen új egyesületet Jungi Csaba vezetésével egy tenni akaró és a posztra méltó elnökség irányítja. A klub olyan szakágakkal működik majd, amelyek az ifjúsági olimpia programjában is szerepelnek. Ugyan a labdarúgás nincs ezek között, a komoly hagyományok miatt labdarúgó-szakosztálya is lesz a GYAC-nak. A város kapcsolatban lesz a GYAC-cal, amely szerződés alapján használhatja a létesítményt – számolt be a Radnóti utcai sporttelep új egyesületéről Bolla Péter, aki idén is büszke a város sportsikereire.

– Győr rengeteget költ a sportra, és nagyon örülünk, hogy az eredmények alapján mindez jól hasznosul. A női kosárlabdázóknak és a női kézilabdázóknak köszönhetően már van két bajnokcsapatunk, a futsalosok az elődöntőben szerepelnek, és a labdarúgók is biztosan a dobogón végeznek. Emellett a másodosztályban vitézkedő csapataink is jól teljesítenek, és az egyéni sportolók hasonlóan szép sikereket szállítanak. Az utánpótláscsapatokban rengeteg gyermek sportol jó körülmények között, a fiatalok így hasznosan tölthetik szabadidejüket. Minden egyesület ahhoz méltóan teljesít, amilyen támogatást biztosítani tudunk számukra, és látjuk, hogy van értelme erre költeni. Győr a gazdaságban, a kultúrában, a sportban és az innovációban is kiemelkedőt nyújt, szeretnénk a rekreáció terén is előrelépni. Fontosnak tartjuk, hogy mindenki számára adott legyen a lehetőség a sportolásra: az úszásra, a kerékpározásra, a futásra. Ennek érdekében további fejlesztésekben is gondolkodunk, hiszen szeretnénk, hogy a város minden szinten az élmezőnyben legyen. Úgy gondolom, minden lakos büszke lehet Győrre, amely a nehéz gazdasági helyzetben is kiemelkedően teljesít. Városunk országszerte példa a többi település számára, de nem szabad elbizakodottnak lennünk, tovább kell fejlődnünk, hogy még magasabb szintre jussunk – fogalmazott Bolla Péter, aki azt is elárulta, hogy jövőre a nyári fesztiválokba a sportot is igyekeznek minél jobban bevonni.

Lakner Gábor

Fotó: O. Jakócs Péter

Szurkolói füzet

Szurkolói füzet

Győr térkép

Győr térkép

Polgármesteri köszöntő

Borkai ZsoltKedves Sportbarát,
Kedves Látogató!
Sok szeretettel köszöntöm a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál hivatalos honlapján.

Nagy megtiszteltetés Magyarország és Győr városa számára, hogy elnyerte a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezési jogát.

tovább olvasom

Rendező

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

HugooPost

HugooPost

Eyof kisérőprogramok

Hivatalos partnerek

Magyarország KormányaMagyar Olimpiai BizottságMagyar Atlétikai SzövetségMagyar Judo SzövetségMagyar Kerékpár SzövetségMagyar Kézilabda SzövetségMagyar Kosárlabda SzövetségMagyar Röplabda SzövetségMagyar Tenisz SzövetségMagyar Torna SzövetségMagyar Úszó SzövetségMagyar Kajak-Kenu SzövetségSzéchenyi István Egyetem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyémánt fokozatú támogatók

Audi Hungaria  Delta csoport  ScitecGyőr Projekt GyőrSzol 

Arany fokozatú támogatók

AgroFeed Friesland Chango  QP Szentkirályi Kékkúti (Theodora)  Vidanet

Ezüst fokozatú támogatók

Ceres Coop Dr. Gogl Praktiker

Bronz fokozatú támogatók

Csipet snackÉdes Napok Eudent FodorHatos és társaDr. Orto MC Donalds Media Markt Palatia  ewopharmaRoland Divatház Vill-Korr

Médiapartnerek

M4 Nemzeti Sport Győr+ média Kisalföld Funzine

Szervezők

Győr MOB

Rendszerinformáció

A weboldal 320px-es felbontás alá nincs optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!