Kövess bennünket

közösségi
oldalaink

Már csak
van hátra.

hugoo

A város sikeres EYOF-ot rendez

Győr magasra tette a mércét, hiszen az egyik legjobban megszervezett kisolimpiának lehetünk részesei” – fogalmaztak korábban az Európai Olimpiai Bizottság képviselői az úgynevezett observer program záró értékelésén. A város tehát csak profitálhat az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezésével. Hogy mit is jelent ez sportdiplomáciai és turisztikai szempontból, erről kérdeztük a szervezőbizottság tagját, Jakab Petrát.

Folyamatosan érkeznek a pozitív visszajelzések a győri rendezésű Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivállal (EYOF) kapcsolatban. A szervezőbizottság tagja, Jakab Petra kérdésünkre elmondta, a külföldi csapatokkal érkezett diplomaták csak dicsérik a győri rendezést. A versenyhelyszíneken és a hotelekben felállított információs pultoknál kollégái személyesen fogadják az olimpiai eseményt méltató visszajelzéseket, mint mondják, világszínvonalúnak tartják a sportlétesítményeket és a kiszolgáló egységeket.

A város az újonnan épült létesítményeket az EYOF után is használja. Jakab Petra elmondta, a közel öt éves előkészítő munkának természetesen része volt az is, hogy kidolgozzák, hogyan hasznosítja majd ezeket a város. Egyrészt az egyre növekvő lakossági sportolási és szabadidős igényeket szolgálják ki, másrészt pedig az utánpótlás szempontjából is óriási vonzereje van például a Radnóti utcai Olimpiai Sportparknak. A kiváló intézmény 21. századi körülményei motiválják a fiatalokat. Ez a létesítmény Európában is egyedülálló, hiszen az úszással kiegészülve, öt sportág versenyzői tudnak együtt sportolni.

Jakab Petra elmondta, már most, az EYOF alatt több európai sportszövetség érdeklődött a létesítmények iránt, ahol edzőtáborokat tartanának.

Ha turisztikailag nézzük a győri EYOF rendezést, az esemény ideje alatt a város kitehette a „megtelt" táblát. Az akkreditáltakat három és négycsillagos győri szállodákban, illetve kollégiumokban helyezték el, a szurkolók pedig régiószerte kaptak szállást. Elmondások szerint, nagyon sok külföldi versenyző hozzátartozói ingáznak, akár Budapestről is, naponta szállnak a vonatra, hogy részesei legyenek az EYOF-nak. „Volt olyan holland család is, amely lakókocsival érkezett, hogy élőben szurkoljon nemzeti csapatának."

F. M.
Fotó: EYOF Győr 2017 - Havasi Melinda

Szurkolói füzet

Szurkolói füzet

Győr térkép

Győr térkép

Polgármesteri köszöntő

Borkai ZsoltKedves Sportbarát,
Kedves Látogató!
Sok szeretettel köszöntöm a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál hivatalos honlapján.

Nagy megtiszteltetés Magyarország és Győr városa számára, hogy elnyerte a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezési jogát.

tovább olvasom

Rendező

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

HugooPost

HugooPost

Eyof kisérőprogramok

Hivatalos partnerek

Magyarország KormányaMagyar Olimpiai BizottságMagyar Atlétikai SzövetségMagyar Judo SzövetségMagyar Kerékpár SzövetségMagyar Kézilabda SzövetségMagyar Kosárlabda SzövetségMagyar Röplabda SzövetségMagyar Tenisz SzövetségMagyar Torna SzövetségMagyar Úszó SzövetségMagyar Kajak-Kenu SzövetségSzéchenyi István Egyetem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyémánt fokozatú támogatók

Audi Hungaria  Delta csoport  ScitecGyőr Projekt GyőrSzol 

Arany fokozatú támogatók

AgroFeed Friesland Chango  QP Szentkirályi Kékkúti (Theodora)  Vidanet

Ezüst fokozatú támogatók

Ceres Coop Dr. Gogl Praktiker

Bronz fokozatú támogatók

Csipet snackÉdes Napok Eudent FodorHatos és társaDr. Orto MC Donalds Media Markt Palatia  ewopharmaRoland Divatház Vill-Korr

Médiapartnerek

M4 Nemzeti Sport Győr+ média Kisalföld Funzine

Szervezők

Győr MOB

Rendszerinformáció

A weboldal 320px-es felbontás alá nincs optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!