Kövess bennünket

közösségi
oldalaink

Már csak
van hátra.

hugoo

A versenyzők kiváló szellemi és fizikai állapotban vannak

Kitűnően szervezett orvosi egység működik a győri szervezésű Európai Ifjúsági Olimpia Fesztiválon. Az egészségügyi csoportot dr. Balogh Péter, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház balesetsebészeti osztályának vezetője irányítja.

Az egészségügyi csoportban főként a Petz Aladár Megyei Oktatókórház orvosai és nővérei, adminisztrátorai, gipszelői és beteghordói dolgoznak, együttműködve a folyamatos egészségügyi biztosítást végző kifejezetten erre a feladatra szervezett EYOF Mentőszolgálattal. A kórházból több mint 100 dolgozó jelentkezett feladat ellátására. Három megyéből 168 mentődolgozó teljesít szolgálatot Fogarasi Zoltán vezető mentőtiszt irányításával, a hét megyéből érkezett mentőgépkocsikkal és felszereléssel.

Az orvosi egység központja a campus területén létesített egyes olimpiai faluban található és mint az egész rendezvény szervezésének szervezőbizottsága együttműködik az egészségügyi feladatok ellátásában, a feltételek magasszintű biztosításában a Magyar Olimpiai Bizottsággal és az Országos Sportegészségügyi Intézettel. A kiváló orvost az első tapasztalatokról kérdeztük a központi orvosi ellátóban. Az olimpiai faluban működő központi egység, szuper körülményekkel várja a sportolókat. Napi váltásban, 24 órás folyamatos munkarendben összesen három orvos team dolgozik a helyszínen. A rendelői körülmények között ellátható betegek mellett további orvosi vagy műszeres (labor, rtg, CT, UH, MRI) vizsgálatot igénylő esetekben a beteget azonnal a kórházba irányítják, illetve szükség szerint szállítják.

Egyedülálló az EYOF történetében – hangsúlyozta a vezető főorvos -, hogy a megyei kórházban kifejezetten az Olimpiai Fesztivál akkreditált résztvevőinek ellátására a verseny idejére sürgősségi állomás létesült, így 24 órában, két orvos csapat fogadja az akkreditáltakat. A versenyzők itt a kórház teljes vertikumát magába foglaló ellátásban részesülnek, a cél a mielőbbi gyógyulás. Az sérült azonnali teljeskörű kivizsgálását követően az edző megkapja versenyzőjének pontos diagnózisát is, mivel csak ennek birtokában lehet dönteni a versenyképességről.

Sajnos a küzdelmek előrehaladtával, több komolyabb sérülés is előfordul, láb és bokatáji törések, vállficam és komolyabb légyrészsárülések. Az elmúlt napokban egy motoros rendőr is megsérült, aki a keddi gyorsasági kerékpárverseny pályaellenőrzése során bukott. Csuklósérülését a megyei kórház balesetisebészete látta el még aznap éjjel.

A versenyhelyszíneken komplett, felszerelt orvosi szobák működnek, a versenyeket külön orvosi teamek (orvos és nővér) valamint mentő esetgépkocsi biztosítja. A kommunikáció a központ, az orvosok és a mentőegységek között a kissé körülményesebb mobiltelefon mellett, többsávú URH rádiókkal is biztosított az azonnali információáramlás érdekében.

Dr. Balogh Péter végül elmondta, a győri EYOF-ra érkezett fiatalok kiváló szellemi és fizikai állapotban vannak.

FM
Fotó: EYOF Győr 2017  - O. Jakócs Péter

Szurkolói füzet

Szurkolói füzet

Győr térkép

Győr térkép

Polgármesteri köszöntő

Borkai ZsoltKedves Sportbarát,
Kedves Látogató!
Sok szeretettel köszöntöm a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál hivatalos honlapján.

Nagy megtiszteltetés Magyarország és Győr városa számára, hogy elnyerte a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezési jogát.

tovább olvasom

Rendező

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

HugooPost

HugooPost

Eyof kisérőprogramok

Hivatalos partnerek

Magyarország KormányaMagyar Olimpiai BizottságMagyar Atlétikai SzövetségMagyar Judo SzövetségMagyar Kerékpár SzövetségMagyar Kézilabda SzövetségMagyar Kosárlabda SzövetségMagyar Röplabda SzövetségMagyar Tenisz SzövetségMagyar Torna SzövetségMagyar Úszó SzövetségMagyar Kajak-Kenu SzövetségSzéchenyi István Egyetem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyémánt fokozatú támogatók

Audi Hungaria  Delta csoport  ScitecGyőr Projekt GyőrSzol 

Arany fokozatú támogatók

AgroFeed Friesland Chango  QP Szentkirályi Kékkúti (Theodora)  Vidanet

Ezüst fokozatú támogatók

Ceres Coop Dr. Gogl Praktiker

Bronz fokozatú támogatók

Csipet snackÉdes Napok Eudent FodorHatos és társaDr. Orto MC Donalds Media Markt Palatia  ewopharmaRoland Divatház Vill-Korr

Médiapartnerek

M4 Nemzeti Sport Győr+ média Kisalföld Funzine

Szervezők

Győr MOB

Rendszerinformáció

A weboldal 320px-es felbontás alá nincs optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!