Kövess bennünket

közösségi
oldalaink

Már csak
van hátra.

hugoo

Az EYOF és Győr turista szemmel

Az EYOF hamarosan kezdődik, egyre nagyobb és nagyobb az érdeklődés. Győrben egyébként is sok turista érkezik, szeretik a várost és a lakosokat. Most egy német hölggyel, Nicole Jantzennel beszélgettünk Győrről és az EYOF-ról.

– Hogy ismerted meg a várost, hiszen Hamburgban élsz.
– Egy szerencsés véletlennek köszönhetően ismerkedtem meg a jelenlegi legjobb barátnőmmel három évvel ezelőtt. Sokmindent mesélt a városról és a Youtube-on sok videót néztem meg Győrről. 2015 júniusában utaztam először a barátaimmal ide. Nagyon tetszik a város és egy kicsit bele is szerettem Magyarországba. Nagyon szép ország, rendkívül sok látnivalóval és kedves emberekkel.

– Mi volt az ami először feltűnt Győrben?
– A Belváros tisztasága! Sajnos Hamburgban nem ennyire jó a helyzet. Ezen kívül a gyönyörű épületek fogtak meg, mint például a Városháza. Szeretem, hogy sok a látnivaló, a nagy tereket, a zöldövezeteket és természetesen a Rábát, mert imádom a vizet.

– Kedvenc helyed is van esetleg?
– Nincs ilyen. Kedvelem a Belvárost és a Széchenyi-teret. Szívesen ücsörgök ott és kávézok a legjobb barátnőmmel és csak nézzük az embereket a téren. Szeretek a vízparton is lenni. A Rába mellett sétálni és a szép régi épületeket nézni. Győr tényleg egy nagyon szép város.

– Voltál már valamilyen rendezvényen is?
– Nem sajnos erre még nem volt lehetőségem. De egyszer szívesen eljönnék meglátogatni a karácsonyi vásárt.

– Kikerülhetetlen kérdés, hogy mi a véleményed, tapasztalatod a magyar emberekről?
– Szerintem a magyar emberek nagyon kedvesek, és barátságosak. Eddig csak pozitív tapasztalataim vannak veletek kapcsolatban. Mindig nagyon segítőkészek, barátságosak, és türelmesek vagytok. Amit külön kiemelnék, hogy nagyon nagy vendégszeretetet tapasztaltam. És ami még nagyon jó, hogy sokan beszélnek németül.

– Térjünk át az EYOF-ra, hiszen hamarosan kezdődik. Mit gondolsz miért fontos ez a városunk életében?
– Az olimpiai játékok nagyon fontos cél egy sportoló életében. Így az EYOF is biztosan valami nagyon különleges a fiatal sportolóknak, a szüleiknek, az edzőknek és a közönsségnek. Nagyon jónak tartom, hogy egy ilyen eseményt szervez Győr. Ez nemcsak a várost, de Magyarországot is európai szinten híressé teszi, ha nem híresebbé, mint eddig. Sok sportoló és kísérőik lesznek a városban és remélem nagyon sok látogató is érkezik, hogy élőben láthassák a versenyeket. Az EYOF nagyon jó lehetőség a turizmusnak, gasztronómiának, a kiskereskedőknek és természetesen azoknak az embereknek is akik a városban élnek és dolgoznak. Ráadásul nagyon nagy lehetőséget ad a városnak további sporthelyszínként feltűnni, mint például edzőtáborként, kirándulási, vagy utazási célként hírnevet szerezni. A turizmus és az ehhez kapcsolódó területeknek ez hasznot fog hozni.

– A versenyekre német sportolókat és családtagjaikat is várjuk. Mit gondolsz, elégedettek lesznek a várossal vagy tudsz valamit mondani, amire még figyelnünk kell?
– A városnak mindene megvan ami szükséges. Változatos a gasztronómia, megszámlálhatatlan bevásárlási és nézelődési lehetőség van, barátságos és segítőkész emberek élnek. Sok a szabadidős program is, ezeket remekül ki lehet és ki is kell használni. Az EYOF hivatalos oldala informatív, mindenkinek érdemes megnéznie. Az érdekes az, ahogy a nyelvi korlátokat leküzdötték, a vendégek és a győriek számára is.

–Mit gondolsz mit jelent egy fiatal német sportolónak egy ilyen nagyszabású versenyen való részvétel?
– Szerintem ez nagyon nagy és jó jutalma annak a sok időnek és fáradságnak amit a sportba fektettek. Nagyon izgalmas lesz az adott sportágukban összemérni a fiataloknak a tudásukat Európa legjobbjaival. Nagy megtiszteltetés és felelősség az országotokban egy ilyen versenyen részt venni. Na meg vélhetően a győri EYOF lesz a kezdete néhány nagyszerű sportkarriernek is. Magyarország nincs olyan messze Németországtól, tehát az utazás nem lesz hosszadalmas. Természetesen minden résztvevőnek sok sikert kívánok.

– Az EYOF kapcsán rengeteg lakás épült a városban. Szívesen Győrbe költöznél?
– Azt kívánom, hogy ha ezeket a lakásokat a győriek rendelkezésére bocsájtják, akkor ezek elérhető, megfizethető árú lakóhelyek legyenek. Alapvetően el tudom képzelni, hogy Győrbe költözzek, de ehhez kellene még egy munkahely, és dolgoznom kell a magyar tudásomon is.

– Tényleg, te otthon több barátoddal magyarul tanulsz. Miért döntöttél így?
– Igen magyarul tanulok a közösségi főiskolán (iskolai intézmény, ahol kedvezményesen lehet bármilyen tanfolyamon résztvenni- a szerk.). Szerintem a magyar nyelv nagyon szép. Szeretem a csengését és otthon gyakran hallgatok magyar rádióadókat és magyar zenét. A legfontosabb azonban, hogy egyszer szeretnék magyarul beszélgetni a legjobb barátnőmmel a családjával, na meg természetesen a magyar emberekkel. Úgy gondolom ez a tisztelet egyik jele és kimutatása, ha megtanulom a magyar nyelvet. Hiszen nem várhatom el, hogy mindenki beszéljen németül. De be kell valljam nehéz. A magyar nyelv teljesen más, mint a német vagy az angol, már régóta próbálkozom vele. Megérteni már egy picit mindenből megértek, de a beszéd még egy kicsit nehezen megy.

– Az Audi szerepéről Győrben biztosan hallottál...
– Az Audi egy nagyon nagy cég, sok pénzzel. Azáltal, hogy az Audi ilyen sok embert foglalkoztat Győrben, az előállítás olcsóbb, mint Németországban, viszont a minőség ugyanaz, ez egy nagy előny. Úgy gondolom egyik részről ez jó, viszont a város és az emberek nagyon függnek az Audi-tól, mint munkaadótól. A pénz és a munkahelyek mindig fontosak egy város életében, ezért lehet az Audi is ilyen sikeres Győrben.

– A város elérhetőségéről mi a véleményed?
– Úgy gondolom Győr elérhetősége nagyon jó. Minden probléma nélkül el lehet érni autóval, hiszen a város pont a Budapest-Bécset összekötő autópálya szakasz közepén van. Vonattal is kényelmesen eljuthat az ember ide. Az első alkalommal amikor Győrbe jöttem, vonattal érkeztünk a barátaimmal Bécsből. Az összeköttetés nagyon jó, és nagyon kényelmesnek tartom a vonatozást. Egy következő alkalommal szintén vonattal érkeztem Bécsből. Akkoriban volt lezárva a határ, és Sopron fele kellett elutaznom. Ezenkívül egy szakaszon Sopron és Győr között is le volt zárva a vasúti forgalom pályajavítási munkálatok miatt, ezért mentesítő buszjáratokat kellett használni. Minden ember, akivel az utam során találkoztam nagyon kedves és türelmes volt velem, hiszen nem beszéltem magyarul. Mondhatni ez egy kalandos utazás volt. A többi alkalommal mindig elhoztak a reptérről. A bécsi és a budapesti repülőtérre is közlekedik repülő Hamburgból rendszeresen. Szerintem a budapesti repülőtérről kicsit bonyolultabb eljutni Győrbe, mert először be kell vonatozni Pestre és utána lehet csak csatlakozásra átszállni, így ez egy kicsit macerás.

Havassy Anna Katalin
Fotó: Házas Nikolett

Szurkolói füzet

Szurkolói füzet

Győr térkép

Győr térkép

Polgármesteri köszöntő

Borkai ZsoltKedves Sportbarát,
Kedves Látogató!
Sok szeretettel köszöntöm a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál hivatalos honlapján.

Nagy megtiszteltetés Magyarország és Győr városa számára, hogy elnyerte a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezési jogát.

tovább olvasom

Rendező

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

HugooPost

HugooPost

Eyof kisérőprogramok

Hivatalos partnerek

Magyarország KormányaMagyar Olimpiai BizottságMagyar Atlétikai SzövetségMagyar Judo SzövetségMagyar Kerékpár SzövetségMagyar Kézilabda SzövetségMagyar Kosárlabda SzövetségMagyar Röplabda SzövetségMagyar Tenisz SzövetségMagyar Torna SzövetségMagyar Úszó SzövetségMagyar Kajak-Kenu SzövetségSzéchenyi István Egyetem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyémánt fokozatú támogatók

Audi Hungaria  Delta csoport  ScitecGyőr Projekt GyőrSzol 

Arany fokozatú támogatók

AgroFeed Friesland Chango  QP Szentkirályi Kékkúti (Theodora)  Vidanet

Ezüst fokozatú támogatók

Ceres Coop Dr. Gogl Praktiker

Bronz fokozatú támogatók

Csipet snackÉdes Napok Eudent FodorHatos és társaDr. Orto MC Donalds Media Markt Palatia  ewopharmaRoland Divatház Vill-Korr

Médiapartnerek

M4 Nemzeti Sport Győr+ média Kisalföld Funzine

Szervezők

Győr MOB

Rendszerinformáció

A weboldal 320px-es felbontás alá nincs optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!