Kövess bennünket

közösségi
oldalaink

EYOF
2017 Győr

2017. július 23 – 29.

2017. július 23 – 29.

Már csak
00
nap
van hátra.

Az Olimpiai falu kapacitása és elhelyezkedése

Az Olimpiai falu két helyszínen valósul meg azonos színvonalon. Az egyik helyszín a Győr Városrét városrész, amely csodálatos zöld környezetben, a Mosoni-Duna mellett található területen fekszik, ahol ötszáz új lakás épül, amelyek a rendezvény végeztével utóhasznosításra kerülnek. A másik helyszín a Győr-Révfalu városrészben található, a Széchenyi István Egyetem kollégiumának átalakításával és kétezer fősre történő bővítésével jön létre. Tekintettel arra, hogy a lakóingatlanok építését magánvállalkozó végzi, így a határidős teljesítést a város csak ösztönözni tudja, garantálni nem, illetve a kollégiumbővítés megvalósítására nincs közvetlen ráhatása Győrnek, ezért ha szükséges, akkor a két helyszínen a sportolók teljes körű elhelyezését a kollégiummal és a lakásokkal azonos minőségben, mobilházakban biztosítja. Az egyetemi helyszín szintén egy hangulatos, vízparti környezet, amely maximálisan szolgálja a sportolók pihenését, és hozzájárul ahhoz, hogy az Olimpia résztvevői egy nagy családként vegyenek részt az eseményen, és magukénak érezzék az igazi olimpiai hangulatot, megismerjék egymást, és barátságokat kössenek.. A két helyszín 1,9 km-re fekszik egymástól és a faluk között a vízi összeköttetés is biztosított. A biztonsági intézkedések szigorúak, hiszen a beléptetésnél első számú szempont lesz, hogy kizárólag akkreditált személy léphessen be. A sportolók számára 24 órás orvosi ellátás áll majd rendelkezésre, valamint rehabilitációs szoba szolgálja a kényelmüket. Az Olimpiai faluk területén ingyenes wifi hálózat kerül kiépítésre, amely mindenki számára elérhető lesz. Az őrzött területen belül kimondottan a falu lakói számára élelmiszer és souvenir bolt kerül berendezésre, ahol a legszükségesebb dolgaikat, valamint emléktárgyakat szerezhetik be a résztvevők. Az Olimpiai faluk lakóinak étkeztetése is a faluk területén működő éttermekben lesz biztosítva mindkét helyszínen, azonos színvonalon, valamint szintén itt kerülnek kialakításra a csapatvezetői szobák. Az Olimpiai falukból rendszeres buszjáratok, illetve közlekedésszervező szolgálat segíti a sportolók eljutását a versenyhelyszínekre.

Olimpiai Falu I

Olimpiai Falu II

A szállás minősége

A Szervező Bizottság garantálja, hogy az Olimpiai faluk szállásminősége megfelel legalább egy három csillagos szállás színvonalának. A szobák bútorzata ágyból, szekrényből, asztalból és székből áll majd. Az Olimpiai falu helyszíneinek kialakításánál a város által felkért tervező a legoptimálisabb elrendezésre, a sportolók kényelmének biztosítására törekszik majd.

A szobák mérete

Az Olimpiai falu szobáinak mérete 8-25 m2, annak függvényében, hogy hány személy elszállásolását szolgálja az adott szoba. 

Az ágyak száma

Szobánként 1-4 db egyszemélyes ágy kerül elhelyezésre, igényektől, illetve szobamérettől függően.

A szobák felszereltsége

A Pályázati Bizottság garantálja, hogy legfeljebb négy elszállásolt személyre jut egy WC és egy fürdőszoba. Minden fürdőszoba hideg és meleg folyóvízzel lesz ellátva.

Étkezés

A Szervező Bizottság garantálja, hogy az Olimpiai falukban működő azonos színvonalú éttermekben napi háromszor, széles időintervallumban, az európai konyhának megfelelő, a nemzeti és vallási szokásokat szem előtt tartó, bőséges választékot felvonultató egészséges ételeket szolgálnak fel. Az éttermek reggel 6 és este 11 óra között tartanak nyitva, folyamatos meleg és hideg ételeket biztosítva büférendszerben az érkezőknek. A reggeli várhatóan 6-tól 9.30 óráig, az ebéd 11.00 órától 15.00 óráig, a vacsora pedig 17.00 órától 23.00 óráig fogyasztható el.

Az önkiszolgáló éttermekben leves, több fajta főfogás, köret, zöldség, gyümölcs, desszert, ásványvíz szolgálja majd a jóízű étkezést. Az éttermek mérete, valamint a székek száma biztosítja az egy időben felmerülő étkezési igények rugalmas kiszolgálását, várakozási idő nélkül. Az Olimpiai falukban található éttermek mérete 1500-2000 m2 és 600800 szék biztosítja minden étteremben a résztvevők rugalmas és gyors étkezését.

Azon versenyzők számára, akik egész nap az Olimpiai falukon kívül tartózkodnak, így nincs lehetőségük az éttermekben ebédelni, előrecsomagolt étkezési csomag lesz biztosítva. A versenyhelyszíneken az ásványvíz korlátlan mennyiségben áll az akkreditáltak rendelkezésére.

Fáklyafutás program

Fáklyafutás program

Rendező

GyőrGyőr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Hivatalos partnerek

Magyarország KormányaMagyar Olimpiai BizottságMagyar Atlétikai SzövetségMagyar Judo SzövetségMagyar Kerékpár SzövetségMagyar Kézilabda SzövetségMagyar Kosárlabda SzövetségMagyar Röplabda SzövetségMagyar Tenisz SzövetségMagyar Torna SzövetségMagyar Úszó SzövetségMagyar Kajak-Kenu SzövetségSzéchenyi István Egyetem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyémánt fokozatú támogatók

Audi Hungaria Győr Projekt GyőrSzol Scitec

Arany fokozatú támogatók

AgroFeed Chango Friesland QP  Vidanet

Ezüst fokozatú támogatók

Coop Praktiker

Bronz fokozatú támogatók

Ceres Csipet snack Dr. Orto Édes Napok EudentHatos és társa MC Donalds Palatia Roland Divatház Vill-Korr

Szervezők

Győr MOB

Rendszerinformáció

A weboldal 320px-es felbontás alá nincs optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!