Kövess bennünket

közösségi
oldalaink

Már csak
van hátra.

hugoo

Az U19-es röplabda Eb a győri EYOF kvalifikációs és tesztversenye egyben

Április 22. és 30. között rendezik Győrben a férfi röplabdázók U19-es Európa-bajnokságát. A korosztályos kontinensviadalról lehet kvalifikálni a XIV. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra, az Eb az első magyarországi ötkarikás esemény tesztversenye is egyben.

„Győr a sportok fővárosa – kezdte az esemény előtt tíz nappal rendezett sajtótájékoztatót dr. Somogyi Tivadar, alpolgármester –, hiszen kevés olyan vidéki város van Magyarországon, ahol ennyi sporteseményt rendeznek, mint itt. Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra való felkészülés jegyében kerékpárversenyt is rendeztek a közelmúltban, de lesz itt cselgáncs és atlétikai viadal is még a nyárig. A röplabdások pedig már visszatérő vendégnek számítanak. Természetesen egy ilyen Európa-bajnokság megkülönböztetett figyelmet kap a várostól, de tesztelésnek is remek lehetőség a nyárra.”

Szombati-Serfőző Eszter, a Kulturális és Sport Főosztály vezetője megígérte a sajtótájékoztatón megjelent magyar válogatottnak, hogy mindent megtesznek azért, hogy színvonalas versenyfeltételeket teremtsenek az Európa-bajnokságra. Emellett azt is kiemelte, hogy mennyire kiváló az együttműködés a Magyar Röplabda Szövetséggel, és a röplabdások jól érzik magukat ebben a városban, hiszen a tavaly nyári női junior Európa-bajnokság és a decemberi korosztályos MEVZA-torna után immár harmadszor, és nem utoljára rendeznek rangos tornát a városban.

„Ez a csapat decemberben győztesként hagyta el a várost a MEVZA-torna után, és bízunk abban, hogy most is érmet szereznek – mondta el Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára. – Igen, valóban jól érezzük magunkat Győrben, és bízunk benne, hogy sikerül fellendíteni majd itt is a röplabda-életet. Ez egy nagyon látványos, férfias sportág, és erről mindenki a saját szemével győződhet meg, aki kilátogat a jövő pénteken kezdődő eseményre és valóban a kontinens legjobbjait láthatják.” A sportvezető azt is elmondta, hogy nem csak az Eb-érmekért zajlanak a küzdelmek, hanem a ifjúsági világbajnokságra és a EYOF-ra is innen lehet kvalifikációt serezni.


Bár a magyar válogatott nehéz csoportba került az Eb-n, Tomanóczy Tibor szövetségi kapitány ezt egyáltalán nem bánja. „Ilyen csapatok ellen nem mindenki játszhat, s úgy állunk hozzá, hogy szetteket, pontokat és mérkőzéseket akarunk nyerni. Emellett ez remek felkészülés lesz a nyári EYOF-ra és a jövő évi junior Eb-selejtezőkre is.”

Flachner Dániel, a magyar csapat egyik játékosa – aki győri kötődésű, hiszen a szlovák Komárno légiósa és két hetes kora óta győri lakos –, a csapategységben bízik a legjobban. „Ha össze tudunk fogni, akkor mi csodákra vagyunk képesek. Ezt már bizonyítottuk a decemberi MEVA-tornán is. Most sem akarjuk a nyolc közé kerülésnél alább adni, ez a nagy célunk.”

A korosztályos Eb-t április 22. és 30. között rendezik Győrben és Puhóban. A szlovákiai csoportba a társházigazdák mellett Románia, Törökország, Finnország, Franciaország és Csehország került. A csoportokból az első két-két helyezett folytatja majd a győri elődöntőben, míg a 3-4. helyezettek az 5-8. helyekért küzdenek. A torna első hat helyezettje automatikus résztvevője lesz az augusztusi bahreini világbajnokságnak, valamint a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak (EYOF). Utóbbira a hetedik helyezett is kijut.

(MOB-gyorplusz-MTI, fotó: gyorplusz/O. Jakócs Péter)


Szurkolói füzet

Szurkolói füzet

Győr térkép

Győr térkép

Polgármesteri köszöntő

Borkai ZsoltKedves Sportbarát,
Kedves Látogató!
Sok szeretettel köszöntöm a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál hivatalos honlapján.

Nagy megtiszteltetés Magyarország és Győr városa számára, hogy elnyerte a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezési jogát.

tovább olvasom

Rendező

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

HugooPost

HugooPost

Eyof kisérőprogramok

Hivatalos partnerek

Magyarország KormányaMagyar Olimpiai BizottságMagyar Atlétikai SzövetségMagyar Judo SzövetségMagyar Kerékpár SzövetségMagyar Kézilabda SzövetségMagyar Kosárlabda SzövetségMagyar Röplabda SzövetségMagyar Tenisz SzövetségMagyar Torna SzövetségMagyar Úszó SzövetségMagyar Kajak-Kenu SzövetségSzéchenyi István Egyetem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyémánt fokozatú támogatók

Audi Hungaria  Delta csoport  ScitecGyőr Projekt GyőrSzol 

Arany fokozatú támogatók

AgroFeed Friesland Chango  QP Szentkirályi Kékkúti (Theodora)  Vidanet

Ezüst fokozatú támogatók

Ceres Coop Dr. Gogl Praktiker

Bronz fokozatú támogatók

Csipet snackÉdes Napok Eudent FodorHatos és társaDr. Orto MC Donalds Media Markt Palatia  ewopharmaRoland Divatház Vill-Korr

Médiapartnerek

M4 Nemzeti Sport Győr+ média Kisalföld Funzine

Szervezők

Győr MOB

Rendszerinformáció

A weboldal 320px-es felbontás alá nincs optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!