Kövess bennünket

közösségi
oldalaink

Már csak
van hátra.

hugoo

EYOF 2017 Pályázat - Jogi aspektusok, intézményi támogatás és pályázói bizottság

Útvonal|EYOF 2017 Pályázat|Jogi aspektusok, intézményi támogatás és pályázói bizottság
Tartalmi elemek

Helyi, regionális és nemzeti hatóságok támogatása

Magyarország kormánya

A magyar kormány nevében az Emberi Erőforrások Minisztériuma részéről a sportért, a szociálpolitikáért és az egészségügyért felelős államtitkár is támogatatja a 2017-es EYOF megrendezését Győrben. Az elmúlt évtizedekhez képest pozitív előrelépést jelent a támogatás mértékének meghatározásában a sport stratégiai ágazattá nyilvánítása, hiszen még hatékonyabb forrásfelhasználást tesznek lehetővé a 2012-es évben hatályba lépett törvényi módosítások.

Magyar Olimpiai Bizottság

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) a legfontosabb sportszakmai támogatója a magyarországi EYOF megrendezésének. A pályázattal is a MOB az egyik legfontosabb küldetését, az olimpiai eszme népszerűsítését kívánja erősíteni. A pályázat támogatottságát és egyben hitelességét erősíti, valamint a rendezvény sikeres lebonyolítását garantálja, hogy a MOB elnöke egyben Győr város polgármestere, egykori olimpiai bajnok sportoló. 

Győr városa

Győr Magyarország legsportosabb városa címet nyerte el a 2010. évben. Az EYOF megrendezése jelentős fejlődést és előrelépést jelenthet Győr és Magyarország számára egyrészt az utánpótlás-nevelés, másrészt az infrastruktúra fejlesztés és a sportturizmus népszerűsítése területén. Ezen okok miatt döntött úgy egyhangúlag a város képviselőtestülete, hogy a MOB-bal közösen pályázatot nyújt be a 2017. évi nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál megrendezésére. 

Győri Széchenyi István Egyetem

Győrben a felsőfokú képzésnek több évszázadra visszanyúló hagyományai vannak. A város legnagyobb hallgatói létszámmal rendelkező egyeteme örömmel áll minden olyan rendezvény mellé, amely a térség fejlődését, a hallgatók komfortérzetének növekedését szolgálja. A sport közösségformáló ereje régóta ismert a túlnyomórészt műszaki, gazdasági és jogi beállítottságú egyetem előtt, hiszen az egyetemi bajnokságokban évről-évre kiemelkedő eredményeket ér el, ezért is támogatja infrastrukturális hátterével az EYOF pályázatot. 

Nyugat-magyarországi Egyetem - Apáczai Csere János Főiskolai Kar

A győri főiskolai kar profilját a pedagógia fakultás mellett leginkább a turizmus, a sport, a rekreáció és az egészségfejlesztés határozza meg. Az intézmény évek óta partnere a városnak a győri rendezvények, nemzetközi versenyek lebonyolításában, ezért nem volt kérdés, hogy az EYOF 2017-es megrendezését is örömmel támogatja a kar.

Sportági szakszövetségek

Az EYOF programjában szereplő sportágak magyarországi szakszövetségei maximális szakmai felkészültségükkel és nemzetközi események lebonyolításában szerzett tapasztalataikkal örömmel támogatják a rendezvény lebonyolítását:

 • Magyar Atlétikai Szövetség
 • Magyar Judo Szövetség
 • Magyar Kerékpársportok Szövetsége
 • Magyar Kézilabda Szövetség
 • Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége
 • Magyar Röplabda Szövetség
 • Magyar Tenisz Szövetség
 • Magyar Torna Szövetség
 • Magyar Úszó Szövetség

A felsorolt szervezetek és szövetségek támogató levelei megtalálhatók a mellékletek között.

googleplus_share ugrás az oldal tetejére

Kötelezettségek teljesítésének vállalása az EYOF Kartával összhangban

Magyarország kormánya, a Magyar Olimpiai Bizottság, Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint a győri Széchenyi István Egyetem és a NYME Apáczai Csere János Főiskolai Kara tiszteletben tartják az EYOF Kartát és a Fogadó Város Szerződését; továbbá kötelezettséget vállalnak a pályázati dokumentumokban tett nyilatkozatok betartására, beleértve a pénzügyi tárgyúakat is; valamint garantálják, hogy minden szükséges intézkedést megtesznek annak érdekében, hogy teljes körűen teljesíthessék vállalt kötelezettségeiket.

googleplus_share ugrás az oldal tetejére

Szervezeti felépítés

Pályázati bizottság

Az EYOF Pályázati Bizottsága a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB), az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkársága (EMMI, SFÁTK) és Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata (GYMJVÖ) által delegált tagokból áll. A pályázat összeállításában résztvevő szervezetek delegáltjainak szaktudása biztosítja a követelményeknek megfelelő színvonalú pályázati dokumentáció elkészítését.

A Pályázati Bizottság elnöki tisztségét Győr Megyei Jogú Város polgármestere, a MOB elnöke, Borkai Zsolt tölti be. Borkai Zsolt Győr város képviseletében vesz részt a Pályázati Bizottságban. A Bizottság egyik alelnöke Simicskó István, az EMMI Sportért Felelős államtitkára, a másik alelnöke Magyar Zoltán, a MOB alelnöke. Ezen személyek jogosultak a szervezeteik teljes körű képviseletére, valamint az EYOF-fal kapcsolatos szerződések aláírására, beleértve a Fogadó Város Szerződését is.

A Pályázati Bizottság összetétele

 • Borkai Zsolt – Győr Megyei Jogú Város polgármestere, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
 • Simicskó István – sportért felelős államtitkár (EMMI)
 • Magyar Zoltán – alelnök, (MOB)
 • Dr. Somogyi Tivadar – alpolgármester (GYMJVÖ)
 • Dr. Nagy Zsigmond – nemzetközi igazgató (MOB)
 • Dr. Sipos Gertrúd – elnöki tanácsadó (MOB)
 • Dr. Füzi Ákos – sportszakmai főosztályvezető (EMMI)
 • Bolla Péter – kabinetfőnök (GYMJVÖ)
 • Dr. Csörgits Lajos – aljegyző (GYMJVÖ)
 • Szombati-Serfőző Eszter – városmarketing és sportigazgató (GYMJVÖ)
 • Nagy Tamás – gazdálkodási főosztályvezető (GYMJVÖ)
 • Domanyik Eszter – marketing, turizmus és kommunikációs osztályvezető (GYMJVÖ)
 • Reider Ernő – informatikai osztályvezető (GYMJVÖ)
 • Pozsgai Péter – sportügyi osztályvezető (GYMJVÖ)
 • Jakab Petra – idegenforgalmi referens (GYMJVÖ)
 • Pápai Nikolett – marketing referens (GYMJVÖ)
 • Gyarmathy Orsolya – nemzetközi referens (GYMJVÖ)

Ha Győr városa elnyeri a 2017-es EYOF megrendezésének jogát, a Pályázati Bizottság átalakul Szervező Bizottsággá. A rendezvény lebonyolítása érdekében a legmegfelelőbb szervezeti formában működik majd a Szervező Bizottság.

A Fogadó Város Szerződését azon személyek fogják aláírni, akik szerződés-aláírási jogosultsággal rendelkeznek, pl. Győr város polgármestere, a MOB elnöke (jelenleg Borkai Zsolt), a MOB alelnöke (jelenleg Magyar Zoltán), Győr város alpolgármestere (jelenleg Dr. Somogyi Tivadar). 

googleplus_share ugrás az oldal tetejére

Választások

A magyar választójog jelenleg újraszabályozás alatt áll. A hatályos törvényi előírások szerint az általános országgyűlési választások négyévente vannak, melyre legközelebb 2014 tavaszán kerül sor. A Parlament egykamarás. A politikai helyzet stabil Magyarországon, az elmúlt két évtizedben előrehozott választásra nem került sor.

A helyhatósági választásokra szintén négyévente kerül sor, a következő 2014 őszén lesz. A polgármestert közvetlenül választják a választópolgárok, éppúgy, mint a képviselők kétharmadát. A maradék képviselő kompenzációs listáról szerez mandátumot.

googleplus_share ugrás az oldal tetejére


Előző Tartalomjegyzék Következő

Szurkolói füzet

Szurkolói füzet

Győr térkép

Győr térkép

Polgármesteri köszöntő

Borkai ZsoltKedves Sportbarát,
Kedves Látogató!
Sok szeretettel köszöntöm a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál hivatalos honlapján.

Nagy megtiszteltetés Magyarország és Győr városa számára, hogy elnyerte a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezési jogát.

tovább olvasom

Rendező

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

HugooPost

HugooPost

Eyof kisérőprogramok

Hivatalos partnerek

Magyarország KormányaMagyar Olimpiai BizottságMagyar Atlétikai SzövetségMagyar Judo SzövetségMagyar Kerékpár SzövetségMagyar Kézilabda SzövetségMagyar Kosárlabda SzövetségMagyar Röplabda SzövetségMagyar Tenisz SzövetségMagyar Torna SzövetségMagyar Úszó SzövetségMagyar Kajak-Kenu SzövetségSzéchenyi István Egyetem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyémánt fokozatú támogatók

Audi Hungaria  Delta csoport  ScitecGyőr Projekt GyőrSzol 

Arany fokozatú támogatók

AgroFeed Friesland Chango  QP Szentkirályi Kékkúti (Theodora)  Vidanet

Ezüst fokozatú támogatók

Ceres Coop Dr. Gogl Praktiker

Bronz fokozatú támogatók

Csipet snackÉdes Napok Eudent FodorHatos és társaDr. Orto MC Donalds Media Markt Palatia  ewopharmaRoland Divatház Vill-Korr

Médiapartnerek

M4 Nemzeti Sport Győr+ média Kisalföld Funzine

Szervezők

Győr MOB

Rendszerinformáció

A weboldal 320px-es felbontás alá nincs optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!