Kövess bennünket

közösségi
oldalaink

Már csak
van hátra.

hugoo

Egészségturizmus

AQUA SPORTKÖZPONT

 

Győr város sportuszodája 2014. decemberében nyitotta meg kapuit mind az úszni vágyó nagyközönség, mind a sportot hivatásuknak választó úszók, illetve egyéb vízi sportág képviselői (szinkronúszók, vízilabdázók) előtt.

 

A feszített víztükrű, fedett vízfelületekkel rendelkező uszoda egyik legfőbb különlegessége a versenymedence méretében keresendő: a 10 pályára felosztott medence hosszúsága 50, szélessége 25, mélysége pedig 2,20 méter, amely paraméterek egyúttal azt is lehetővé teszik, hogy a pályák áthangolásával a versenyek megrendezése előtt, a felkészülési időszakban is zavartalanul edzhessenek egymás mellett a hivatásos és az amatőr sportolók.

Ugyancsak egyedinek számít az uszoda korszerű vízfertőtlenítési technikája, hiszen az ózonkezelés a vízkezelésben alkalmazható legerősebb oxidációs és fertőtlenítési eljárás, miközben szagtalan, és az alkalmazásakor nem képződnek nem kívánatos reakciótermékek.

Mivel kiemelt figyelmet szentelünk a különböző sporteseményeknek, a medencetér fölé egy több látószögből is betekintést engedő, 800-1000 fő befogadására alkalmas lelátó is épült, hiszen ez biztosítja a nézőknek a versenyek kényelmes megtekinthetőségét.

 

 

A létesítmény területén belül a kisgyermekek, illetve az úszni tanuló felnőttek számára egy 16-szor 10 méteres, 90 centiméter mélységű, 32 °C-os melegvizes kismedence is rendelkezésre áll, valamint az úszójegy mellé vásárolt szauna jeggyel a két (8 illetve 12 férőhelyes) finn szauna valamint infraszauna is igénybe vehető.

 

NYITVA TARTÁS:

hétfő - péntek: 5.30 - 21.30

szombat: 6.00 - 21.30

vasárnap: 6.00 - 20.00

 

ELÉRHETŐSÉGEK:

Cím: 9025 Győr, Bercsényi liget

Tel.: +36 - 20 / 396 - 48 - 39

e-mail: aqua_penztar@gyorprojekt.hu

Web: www.aquasportkozpont.hu

Facebook: facebook.com/aquasportkozpont

 

ÁRAK:

Felnőtt: 1000 - 1200 Ft
Diák / Nyugdíjas: 800 - 1000 Ft
Családi (2 felnőtt + 3 gyerek): 2800 - 3600 Ft
Szauna: Belépő + 800 Ft
Kedvezményes jegy (Hétfő - Péntek: 9.00 - 14.00 óráig): 600 Ft
6 éves kor alatt: Ingyenes

 

RÁBA QUELLE GYÓGY-, TERMÁL- ÉS ÉLMÉNYFÜRDÕ

Győr városának egyik kedvelt kikapcsolódási helye és a „vizes” pihenésre vágyók közkedvelt helye a győri Rába Quelle Fürdő. A Mosoni-Duna és a Rába találkozásánál kialakult félsziget ad otthont a csodálatos kilátással büszkélkedő létesítménynek.

A helyszín persze nem véletlen, hiszen már a 30-as években is kedvelt fürdőhely volt itt. Az egykori strandfürdőt 1931-ben építették Hajós Alfréd tervei alapján, kiaknázva a már a középkorban is ismert és kedvelt győri gyógyvíz lelőhelyének adottságait.

A győri vizet már a középkori krónikák is jegyezték, ugyanis számos betegségre hatásos. A 2000 méter mély termálkútból feltörő 67 °C fokos vizet 1978-ban minősítették gyógyvízzé.

2004. október 3-án nyitotta meg kapuit a Rába-Quelle  Gyógy-, Termál- és Élményfürdő.

A találkozások fürdője minden generációnak kínál igényeinek megfelelő szolgáltatást.

 

GYÓGYVÍZ, JAVALLATOK

Alkáli-hidrogénkarbonátos és kloridos hévíz, mely jodidion-tartalmánál fogva a jódos gyógyvizek csoportjába sorolható. A víz Kovasav-tartalma is jelentős.

A győri gyógyvíz a kopásos csont- és ízületi betegségekben, illetve a krónikus gyulladásos ízületi és izombántalmakban szenvedőknek feltétlenül ajánlott. Az idült gyulladásos nőgyógyászati betegek, illetve a krónikus hörghuruttal vagy tüdőtágulással küzdők joggal bízhatnak a termálvíz gyógyító hatásában.

ÉLMÉNYFÜRDÕ

Öt medence, két csúszda ( 64 m és 38 m), valamint a legkisebbeknek gyermekmedence és játszósarok. Rendkívül gazdag élményelemekben: fekvőmasszázs, gejzír masszírozó fúvókák (különböző magasságokban), vízesés, vadvízi csatorna, zuhatag barlanggal és pezsgőfürdő várja a vendégeket.

TERMÁLFÜRDÕ

Két, töltő-ürítő rendszerű gyógyvizes medence (32 és 38 °C), valamint egy termálmedence (28 °C) fekvőmasszázzsal, derék- és hátmasszírozó fúvókákkal. Gyógytornászok vezetésével óránként ingyenes vízitorna segíti a kikapcsolódást, amely kitűnő program lehet minden korosztály számára.

SZAUNAKERT

A szaunakertben a legfejlettebb technikával felszerelt különböző hőfokú finn szaunák (5), gőzkabinok(2), négyszemélyes  infrakabin fogadják a fürdőzőket. A szolgáltatásokhoz tartozik egy 16 személyes pezsgőfürdő, külső merülő medence.

EGÉSZSÉG-SZIGET

A speciális légszűrő rendszerrel ellátott részlegen masszázs, gyógynövényes pakolások segítik a regenerálódást. Masszázsok: gyógynövényes, relaxáló, regeneráló és gyógymasszázsok (indonéz és indiai szobában).

GYÓGYÁSZAT

2004 októberétől ismét üzemel az immár felújított gyógyászati részleg közvetlenül a Fürdő szomszédságában. A felfrissülni vágyókat ugyanúgy fogadja mint a beutalt, a társadalombiztosítás (TB) által támogatott vendégeket. Új környezetben, csúcstechnológiájú gépekkel végzik neves szakemberek a kezeléseket az igények minél szélesebb körű kielégítése érdekében. A korszerű betegirányítási rendszernek köszönhetően az előjegyzések menete egyszerűbbé válik, a betegforgalom folyamatos. Az elkülönített kezelőhelyiségek biztosítják a zavartalan betegellátást, a kezelések után pedig barátságos pihenőszobában relaxációra is lehetőség nyílik.

GYÓGYÁSZATI SZOLGÁLTATÁSOK

Balneoterápia: medencefürdő, iszapkezelés, pezsgőfürdő, súlyfürdő, víz alatti sugármasszázs


Mechanoterápia: gyógytorna, víz alatti torna, masszázs, gyógymasszázs, thai és reflexmasszázs


Elektroterápia: szelektív ingeráram-kezelés, ultrahangkezelés, interferenciakezelés, TENS, subaqualis UH, diadinamic, iontoferézis


Fototerápia: bioptron fénykezelés


Hidroelektromos kezelések: elektromos kádfürdő


Egyéb kezelések: fitoterápia, hőlég- és nedvesgőzkamrák

EGYÉB SZOLGÁLTATÁSOK

A fürdőtérben vendéglátó egységek, Vízi bár, Kolibri bár, Aqua és Azúr étterem várja vendégeinket.

NYITVA TARTÁS:
Vasárnap - Csütörtök: 9.00 - 20.00

Péntek, szombat és ünnepnapokon: 9.00 - 21.00

 

Kéthetente, péntek esténként 21.00 órától éjszakai fürdőzések fényjátékkal, gyertyákkal, beltéri csúszdákkal, szeánszokkal.

Aktuális időpontok és tematika:

www.rabaquelle.hufacebookRÁBA QUELLE GYÓGY-, TERMÁL- ÉS ÉLMÉNYFÜRDÕ
H-9025 Győr, Fürdő tér 1.
Tel.: +36-96/514-900
E-mail: info@rabaquelle.hu
Web: www.rabaquelle.hu

Szurkolói füzet

Szurkolói füzet

Győr térkép

Győr térkép

HugooPost

HugooPost

Hivatalos partnerek

Magyarország KormányaMagyar Olimpiai BizottságMagyar Atlétikai SzövetségMagyar Judo SzövetségMagyar Kerékpár SzövetségMagyar Kézilabda SzövetségMagyar Kosárlabda SzövetségMagyar Röplabda SzövetségMagyar Tenisz SzövetségMagyar Torna SzövetségMagyar Úszó SzövetségMagyar Kajak-Kenu SzövetségSzéchenyi István Egyetem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyémánt fokozatú támogatók

Audi Hungaria  Delta csoport  ScitecGyőr Projekt GyőrSzol 

Arany fokozatú támogatók

AgroFeed Friesland Chango  QP Szentkirályi Kékkúti (Theodora)  Vidanet

Ezüst fokozatú támogatók

Ceres Coop Dr. Gogl Praktiker

Bronz fokozatú támogatók

Csipet snackÉdes Napok Eudent FodorHatos és társaDr. Orto MC Donalds Media Markt Palatia  ewopharmaRoland Divatház Vill-Korr

Médiapartnerek

M4 Nemzeti Sport Győr+ média Kisalföld Funzine

Szervezők

Győr MOB

Rendszerinformáció

A weboldal 320px-es felbontás alá nincs optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!