Kövess bennünket

közösségi
oldalaink

Már csak
van hátra.

hugoo

Elégedett az EYOF szemlebizottsága

eyof delegacio

A napokban Győrben járt az Európai Olimpiai Bizottság delegációja, hogy tájékozódjon a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál előkészületeinek aktuális állásáról.

Emlékezetes, hogy Győr az idén nyáron vette át Tbiliszitől a stafétát, vagyis az EYOF szemlebizottsága szeptember végén már úgy érkezett hozzánk, mint a következő ifjúsági játékok rendezőjéhez. „Győr hagyományosan jó házigazdája a nemzetközi sporteseményeknek, gondoljunk csak a közelmúltból a női kézilabda, vagy a kosárlabda EB-re, vagy a nemrég befejeződött maratoni kajak-kenu világbajnokságra, amely páratlan sikert hozott a hazai csapatnak. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy hazánk első olimpiai multisporteseményének is hasonló módon adhassunk otthont." – fogalmazott lapunknak Borkai Zsolt. A polgármester hozzátette, az előkészületekhez az önkormányzat mellett az állam is jelentősen hozzájárul, hiszen az Audi Aréna Győr megépítésének ötmilliárdos támogatása mellett az EYOF-létesítmények építéséhez további, mintegy tízmilliárd forintot biztosít.

eyof delegacio

Bolla Péter polgármesteri biztos kifejtette, a győri szervezőbizottság, az önkormányzat és a Magyar Olimpiai Bizottság szakemberei részletesen bemutatták a már elkészült és a tervezett létesítményeket, körüljárták többek között az étkeztetés, az informatika, akkreditációs rendszer, a biztonság kérdéskörét, a sportszakmai kérdéseket, a marketing és kommunikációs feladatokat, a kapcsolódó kulturális programokat, valamint a szállás, a szállítás és az önkéntesség témakörét. A delegáció tagjai meglátogatták az események helyszíneit, köztük az Audi Aréna Győr, a Magvassy, az ETO Hotel, az egyetem, az egyetemi csarnok és az új sportcsarnok, a Radnóti úti sporttelep létesítményeit, köztük az Aqua Sportközpontot, de a különböző edzéshelyszíneket, a Bercsényi iskola és az Audi iskola tornatermét is. A szemlebizottság tagjai, Joseph Cassar a bizottság elnöke, a Máltai Olimpiai Bizottság főtitkára, Djordje Visacki – a szerb, valamint Emmanuel Katsiadakis a görög szövetség főtitkára és Katerina Nycova EYOF koordinátor a látogatást értékelő megbeszélésen a városunkban tapasztaltakról pozitívan nyilatkoztak. Megállapították, hogy az előkészítő munkák a megfelelő ütemben haladnak, a már elkészült létesítmények minőségével különösen is elégedettek voltak. Értékelésük szerint Győr nagy előnye, hogy a helyszínek között nincsenek jelentős távolságok, ezért a versenyzők és a szurkolók számára valódi olimpiai hangulat biztosítható, amely az egész várost áthathatja majd. A bizottság az idei tbiliszi nyári játékok erősségeit és hiányosságait is megosztották a győri szervezőbizottsággal, egyben jelezték, a látogatásaik a jövőben még gyakoriabbak lesznek, hogy folyamatosan nyomon követhessék a győri szervezés aktuális állását, amelyről városunk legközelebb novemberben, az Európai Olimpiai Bizottság következő, prágai közgyűlésén referál.

eyof delegacio

Az első nyári EYOF-ot 1991-ben Brüsszelben rendezték, Győr már a tizennegyedik rendező város lesz a sorban, ahol mintegy négyezer fiatal tíz sportágban méri össze erejét. A hagyományos atlétika, judo, kézilabda, kosárlabda, röplabda, torna, úszás, kerékpározás és tenisz mellett a magyar sikersportág, a kajak-kenu is felkerül a győri versenyprogramba.

eyof delegacio

Szurkolói füzet

Szurkolói füzet

Győr térkép

Győr térkép

Polgármesteri köszöntő

Borkai ZsoltKedves Sportbarát,
Kedves Látogató!
Sok szeretettel köszöntöm a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál hivatalos honlapján.

Nagy megtiszteltetés Magyarország és Győr városa számára, hogy elnyerte a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezési jogát.

tovább olvasom

Rendező

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

HugooPost

HugooPost

Eyof kisérőprogramok

Hivatalos partnerek

Magyarország KormányaMagyar Olimpiai BizottságMagyar Atlétikai SzövetségMagyar Judo SzövetségMagyar Kerékpár SzövetségMagyar Kézilabda SzövetségMagyar Kosárlabda SzövetségMagyar Röplabda SzövetségMagyar Tenisz SzövetségMagyar Torna SzövetségMagyar Úszó SzövetségMagyar Kajak-Kenu SzövetségSzéchenyi István Egyetem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyémánt fokozatú támogatók

Audi Hungaria  Delta csoport  ScitecGyőr Projekt GyőrSzol 

Arany fokozatú támogatók

AgroFeed Friesland Chango  QP Szentkirályi Kékkúti (Theodora)  Vidanet

Ezüst fokozatú támogatók

Ceres Coop Dr. Gogl Praktiker

Bronz fokozatú támogatók

Csipet snackÉdes Napok Eudent FodorHatos és társaDr. Orto MC Donalds Media Markt Palatia  ewopharmaRoland Divatház Vill-Korr

Médiapartnerek

M4 Nemzeti Sport Győr+ média Kisalföld Funzine

Szervezők

Győr MOB

Rendszerinformáció

A weboldal 320px-es felbontás alá nincs optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!