Kövess bennünket

közösségi
oldalaink

Már csak
van hátra.

hugoo

EYOF: Győr átvette a stafétát!

eyof záró rendezvény

Fotó:MOB

Vasárnap véget ért Tbilisziben a nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál. Az eseményen Győr átvette a képzeletbeli váltóbotot, hiszen a következő, 2017-es eseménynek városunk ad otthont.

Hazánkat népes küldöttség képviselte az EYOF-on, hiszen 81 sportoló, közülük 16-16 atléta és úszó, 15 kézilabdázó, 12 kosárlabdázó, 8 judós, 6 tornász, valamint 4-4 teniszező és kerékpáros küzdött Tbilisziben. A fiatalok szép sikert értek el, hiszen. Magyarország 9 arannyal, 3 ezüsttel és 11 bronzzal zárt, ami az éremtáblázat negyedik helyére repített bennünket. Az érmeket tekintve egyébként hazánk számára ez volt a harmadik legsikeresebb ifjúsági olimpia, 2003-ban Párizsban 29, 2007-ben Belgrádban 24 medált szereztünk. Számunkra az úszás volt a legeredményesebb sportág, mindez nagyban köszönhető Késely Ajnának, aki egymaga 4 aranyat és 1 ezüstérmet szerzett, s ezzel nem csak a magyar csapat, de a teljes mezőny legeredményesebb versenyzője lett. Városunk számára különösen is büszkeség, hogy a Győri Úszó SE versenyzője, Gyurinovics Fanni két aranyérmet szerzett. A dobogó legfelső fokára állhatott úszásban Barócsai Petra és Barta Márton is, míg Aranyi Ferenc diszkoszvetésben szerzett elsőséget.

eyof záró rendezvény

Fotó:MOB

A záró rendezvényen városunk is kiemelt szerepet kapott. A nagyszabású ünnepségen ünnepélyes keretek között vonták fel a magyar zászlót, mint a következő rendező ország lobogóját. A város nevében Fekete Dávid mondott köszöntőt. Az alpolgármester gratulált Tbiliszinek a nagyszerű rendezéshez, és ígéretet tett arra, hogy városunk is jó gazdája lesz az olimpiai eseménynek. „Győr szeretettel várja az európai országok fiatal tehetségeit, egy emlékezetes eseményre, amelyen a versenyek színvonalas lebonyolítása mellett a magyar kultúra sokszínűségének bemutatására is nagy hangsúlyt fektetünk majd." Fekete Dávid a stafétát, vagyis az Európai Olimpiai Bizottság zászlóját Tbiliszi polgármesterétől, Davit Narmaniától vette át a grúz államelnök és az Európai Olimpiai Bizottság alelnöke jelenlétében. Városunk küldöttsége egyébként a grúziai EYOF ideje alatt fogadást adott Tbilisziben az európai olimpiai család tagjainak, akiket a bejáratnál Hugoo kakas, a győri EYOF kabalája, valamint Brahms: Magyar Táncok fogadott. A fogadáson nagy sikert aratott a győri programot és helyszíneket bemutató kisfilm, és az is kiderült, az olimpiai mozgalom nagy várakozással tekint városunk 2017-es bemutatkozására.


Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökekeként az eseményt követően hangsúlyozta, a magyar sportnak nemcsak a múltja és a jelene, hanem a jövője is fényes, melyre egy újabb bizonyíték a bakui Európa Játékokon és a tbiliszi EYOF-on nyújtott kiváló teljesítmény. A hétközi fővárosi sajtóeseményen az EYOF legsikeresebb fiatalját Késely Ajnát külön is megajándékozták, a MOB elnöke pedig a felnőtt olimpiával kapcsolatban azt is bejelentette, hogy a NOB közelmúltbéli szabálymódosításának köszönhetően 2016 tavaszán nem szűkíti a listát, és a 2024-es budapesti olimpiapályázat a 2017. szeptemberi szavazásig biztosan versenyben marad.

Győr polgármestereként Borkai Zsolt lapunknak hangsúlyozta, a város gőzerővel készül hazánk első olimpiai multisporteseményének megrendezésére. Kiemelte, Győr már eddig is számos rangos sportesemény házigazdája lehetett, amelyeket kitűnően bonyolított le. A cél az, hogy az EYOF is hasonlóan sikeres rendezés legyen, ami azért is fontos, mert – mint tudjuk - Budapest hivatalosan is bejelentkezett a 2024-es nyári olimpia megrendezésére. „Úgy gondolom, az EYOF színvonalas lebonyolítása és a magyar vendégszeretet egy kiváló bemutatkozási lehetőség lesz ahhoz, hogy Magyarország mielőbb otthont adhasson a felnőtt nyári olimpiai játékoknak is.

A győri önkormányzat és a MOB részéről az eseményen egy küldöttség a megfigyelői programban is részt vett, amelynek során a helyiek számos kulisszatitkot mutattak meg a 2017-es verseny szervezőinek. A delegáció tagjai megtekintették a létesítményeket, képet kaptak többek között a versenyzők elszállásolási, étkeztetési, utaztatási feladataiból. Az observer-programban részt vevő győriek Fekete Dávid alpolgármester vezetésével hasznos megbeszéléseket folytattak az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) tagjaival, és kiváló kapcsolatokat építettek annak érdekében, hogy a győri rendezéshez minél több segítség és információ álljon rendelkezésre. A küldöttség tájékoztatást adott a győri szervezés állásáról, és abban is megállapodtak az EOC képviselőivel, hogy Győr legközelebb szeptemberben látja vendégül az olimpiai szemlebizottságot, és mutatja be a győri helyszíneken a hazai felkészülés jelenlegi állapotát.

eyof-csapat

Fotó:MOB

Az első nyári EYOF-ot 1991-ben Brüsszelben rendezték, Győr már a tizennegyedik rendező város lesz a sorban, ahol mintegy négyezer fiatal tíz sportágban méri össze erejét. A hagyományos atlétika, judo, kézilabda, kosárlabda, röplabda, torna, úszás, kerékpározás és tenisz mellett a magyar sikersportág, a kajak-kenu is felkerül a győri versenyprogramba.

eyof-csapat

Fotó:MOB

Szurkolói füzet

Szurkolói füzet

Győr térkép

Győr térkép

Polgármesteri köszöntő

Borkai ZsoltKedves Sportbarát,
Kedves Látogató!
Sok szeretettel köszöntöm a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál hivatalos honlapján.

Nagy megtiszteltetés Magyarország és Győr városa számára, hogy elnyerte a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezési jogát.

tovább olvasom

Rendező

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

HugooPost

HugooPost

Eyof kisérőprogramok

Hivatalos partnerek

Magyarország KormányaMagyar Olimpiai BizottságMagyar Atlétikai SzövetségMagyar Judo SzövetségMagyar Kerékpár SzövetségMagyar Kézilabda SzövetségMagyar Kosárlabda SzövetségMagyar Röplabda SzövetségMagyar Tenisz SzövetségMagyar Torna SzövetségMagyar Úszó SzövetségMagyar Kajak-Kenu SzövetségSzéchenyi István Egyetem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyémánt fokozatú támogatók

Audi Hungaria  Delta csoport  ScitecGyőr Projekt GyőrSzol 

Arany fokozatú támogatók

AgroFeed Friesland Chango  QP Szentkirályi Kékkúti (Theodora)  Vidanet

Ezüst fokozatú támogatók

Ceres Coop Dr. Gogl Praktiker

Bronz fokozatú támogatók

Csipet snackÉdes Napok Eudent FodorHatos és társaDr. Orto MC Donalds Media Markt Palatia  ewopharmaRoland Divatház Vill-Korr

Médiapartnerek

M4 Nemzeti Sport Győr+ média Kisalföld Funzine

Szervezők

Győr MOB

Rendszerinformáció

A weboldal 320px-es felbontás alá nincs optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!