Kövess bennünket

közösségi
oldalaink

Már csak
van hátra.

hugoo

Ezer és ezer élménnyel vár a Dunakapu téri vásárváros

„Egy város, ezer élmény” – így szól Győr szlogenje, s ez szombattól a Dunakapu téren is megsokszorozódik: az itt felépített vásárváros a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) egyik legnagyobb kísérőrendezvénye, mely mától az EYOF végéig minden nap, 14-22 óráig nyitva tart.

Bemutatkozik itt számos város is, ahol az EYOF-láng járt, például Szeged és Sopron. Csorna kézműves termékekkel készült a látogatóknak, a kiemelkedő nemzeti értékünket, a höveji csipkét is elhozták. A hungarikumokat külön standon népszerűsíti a Földművelésügyi Minisztérium, ízelítőt hoztak többek mellett a csemege és erős paprikakrémeinkből, és természetesen Puskás Ferencet, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett olimpiai arany- és világbajnoki ezüstérmes magyar labdarúgót is bemutatják.

A mohácsi busójárásból is ízelítőt kapnak a kilátogatók

Felvonult számos mesterség egy-egy képviselője is: fafaragó, szalmafonó, fazekas, kékfestő, bőrműves, mézeskalács készítő, gyöngyfűző, csipke és kosárfonó is érkezett a térre. Rengeteg helyi kötődésű terméket ugyancsak vásárolhatnak a kilátogatók, például győri design ajándékokat, pólókat, táskákat, sőt, még városi társasjátékot is, valamint szigetközi kozmetikumokat.

 

Kicsiknek és nagyoknak is szórakoztató játék lehet, ráadásul angol nyelven is kapható

Nem maradhat el a magyar gasztronómia felvonultatása sem, eljöttek az eredeti töki pompos készítők Tökről, és zakuszkás, vagyis erdélyi zöldségkrémes változatban is kóstolható a finomság. Kínálnak természetesen lángost, rétest, kürtőskalácsot és békebeli mézespuszedlit is.

A külföldieknek újdonság lehet a kenyérlángos

A színpadon szombaton 20.30-tól a Taurin Trauma című bűnmegelőzési musicalt láthatja az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál nulladik napjának közönsége, hétfőtől pedig koncerteken lazíthatnak a kiérkezők és napközben is programok várják a kikapcsolódni vágyókat.  
A téren mi is ott leszünk minden nap, írunk az aznapi koncertekről és bemutatjuk a pavilonok kínálatát is.

 

Z. A.

Szurkolói füzet

Szurkolói füzet

Győr térkép

Győr térkép

Polgármesteri köszöntő

Borkai ZsoltKedves Sportbarát,
Kedves Látogató!
Sok szeretettel köszöntöm a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál hivatalos honlapján.

Nagy megtiszteltetés Magyarország és Győr városa számára, hogy elnyerte a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezési jogát.

tovább olvasom

Rendező

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

HugooPost

HugooPost

Eyof kisérőprogramok

Hivatalos partnerek

Magyarország KormányaMagyar Olimpiai BizottságMagyar Atlétikai SzövetségMagyar Judo SzövetségMagyar Kerékpár SzövetségMagyar Kézilabda SzövetségMagyar Kosárlabda SzövetségMagyar Röplabda SzövetségMagyar Tenisz SzövetségMagyar Torna SzövetségMagyar Úszó SzövetségMagyar Kajak-Kenu SzövetségSzéchenyi István Egyetem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyémánt fokozatú támogatók

Audi Hungaria  Delta csoport  ScitecGyőr Projekt GyőrSzol 

Arany fokozatú támogatók

AgroFeed Friesland Chango  QP Szentkirályi Kékkúti (Theodora)  Vidanet

Ezüst fokozatú támogatók

Ceres Coop Dr. Gogl Praktiker

Bronz fokozatú támogatók

Csipet snackÉdes Napok Eudent FodorHatos és társaDr. Orto MC Donalds Media Markt Palatia  ewopharmaRoland Divatház Vill-Korr

Médiapartnerek

M4 Nemzeti Sport Győr+ média Kisalföld Funzine

Szervezők

Győr MOB

Rendszerinformáció

A weboldal 320px-es felbontás alá nincs optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!