Kövess bennünket

közösségi
oldalaink

Már csak
van hátra.

hugoo

Győr az ifjúsági olimpia rendezésére készül!

2017-ben Győrben gyúlhat fel az olimpiai láng! Városunk esélyes az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) rendezésére, amelynek révén hazánk első ízben adhatna otthont olimpiai játékoknak

A Magyar Olimpiai Bizottság és a város közös sajtótájékoztatóján, 2011. december 2-án Gyulai Zsolt a MOB alelnöke visszatekintett az idén 116 éves szervezet múltjára. Mint mondta, az elmúlt bő egy évszázadban voltak nagy sikerek, sportdiplomáciai mérföldkövek. A mostani lehetőség révén pedig Magyarország először rendezhetne olimpiai játékokat.

Hozzátette, az EYOF nem csupán egy sportesemény, annál sokkal több. Magyarország és Győr számára egy bemutatkozási lehetőség, kulturális fesztivál, a fiatalok mozgósításának egyik leghatékonyabb eszköze. Kiemelte, az eseményen a 14-17 év közötti fiatalok vesznek részt, amely a magyar sportélet jövője szempontjából a legfontosabb korosztály. Egy ilyen rendezvény sikere akár évtizedekre is megalapozhatja Magyarország sportbéli fejlődésének irányát.

Borkai Zsolt polgármester, a MOB elnöke kiemelte, városunk egy olyan esemény helyszíne lehet 2017-ben, amelyre az egész világ odafigyel. Rendezési esélyeink jók, hiszen egyedül pályázunk ennek jogára.

A kormánygarancia révén komoly infrastrukturális fejlesztések várhatók a következő években, így egy új uszoda, új sportcsarnokok építése, a Dózsa pálya, vagy éppen más, már meglévő létesítmények felújítása. Ezek a fejlesztések azonban nem csak a nyolc napos ifjúsági olimpia lebonyolítását szolgálják, hiszen azok utána is hasznosíthatók, itt maradnak a győriek számára.

Dr. Nagy Zsigmond a MOB nemzetközi igazgatója hangsúlyozta, a rendezés elnyerése sporttörténeti jelentőséggel bírna Magyarország számára, amikor is megmutathatjuk, hogy egy ilyen jelentős, kilenc sportágból álló rendezvény lebonyolítását is hazánkra lehet bízni.

Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) egyébként 1991 óta létezik, két évente rendezik meg, és ugyanazokkal a jogokkal rendelkezik, mint egy nagy Olimpia. A fesztivált tehát ugyanúgy jellemzi az öt karika, az olimpiai láng, a nyitó és záróceremónia, vagy éppen az olimpiai falu rendszere, mint annak nagy testvérét.

A 14-17 éves korosztály kilenc sportágban versenyez, atlétika, kerékpár, torna, judo, úszás, tenisz, kosárlabda, kézilabda és röplabda számokban. A korábbi években számos olyan magyar sportoló vett részt az EYOF-on, aki a felnőtt mezőnyben is kiemelkedő eredményeket ér el, így például (a teljesség igénye nélkül) Risztov Éva, Hosszú Katinka, vagy Verrasztó Dávid.

A legutóbbi, 2011-es EYOF-ot Törökországban, Trabzonban rendezték, ahol a magyar csapat a 49 résztvevő országból a hatodik helyen végzett az éremtáblázaton. Reméljük, 2017-ben hazai környezetben még ennél is sikeresebbek lehetnek ifjú sportolóink!

Szurkolói füzet

Szurkolói füzet

Győr térkép

Győr térkép

Polgármesteri köszöntő

Borkai ZsoltKedves Sportbarát,
Kedves Látogató!
Sok szeretettel köszöntöm a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál hivatalos honlapján.

Nagy megtiszteltetés Magyarország és Győr városa számára, hogy elnyerte a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezési jogát.

tovább olvasom

Rendező

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

HugooPost

HugooPost

Eyof kisérőprogramok

Hivatalos partnerek

Magyarország KormányaMagyar Olimpiai BizottságMagyar Atlétikai SzövetségMagyar Judo SzövetségMagyar Kerékpár SzövetségMagyar Kézilabda SzövetségMagyar Kosárlabda SzövetségMagyar Röplabda SzövetségMagyar Tenisz SzövetségMagyar Torna SzövetségMagyar Úszó SzövetségMagyar Kajak-Kenu SzövetségSzéchenyi István Egyetem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyémánt fokozatú támogatók

Audi Hungaria  Delta csoport  ScitecGyőr Projekt GyőrSzol 

Arany fokozatú támogatók

AgroFeed Friesland Chango  QP Szentkirályi Kékkúti (Theodora)  Vidanet

Ezüst fokozatú támogatók

Ceres Coop Dr. Gogl Praktiker

Bronz fokozatú támogatók

Csipet snackÉdes Napok Eudent FodorHatos és társaDr. Orto MC Donalds Media Markt Palatia  ewopharmaRoland Divatház Vill-Korr

Médiapartnerek

M4 Nemzeti Sport Győr+ média Kisalföld Funzine

Szervezők

Győr MOB

Rendszerinformáció

A weboldal 320px-es felbontás alá nincs optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!