Kövess bennünket

közösségi
oldalaink

Már csak
van hátra.

hugoo

Győri kézilabdázó vezetheti győzelemre az EYOF-válogatottat

Az EYOF sportági nagykövetei közül egészen biztos, hogy a kézilabdázók ismerik egymást a legjobban, hiszen néhány éve klubtársak az Audi ETO-ban. Egyikük Görbicz Anita, a sportág ikonja, a világ valaha volt egyik legjobb játékosa, Pál Tamara pedig a jövő nagy reménysége, egy céltudatos és szorgalmas tehetség, aki a legenda nyomdokaiba lépne.

2005-ben Görbe már túl volt néhány nagy sikeren a zöld-fehérekkel és a magyar válogatottal is. Ekkoriban ünnepelte első bajnoki címét az ETO-val, megtapasztalhatta Athénban, hogy milyen érzés olimpián játszani, a vitrinjében pedig ott volt egyebek mellett a 2003-ban, Zágrábban szerzett világbajnoki ezüstérem, egy ugyanilyen színű medál a győri junior vb-ről, és számos egyéni elismerés is.

Pál Tamara nagyjából ekkor kezdett el kézilabdázni még Debrecenben, a mazsorettezésnél ugyanis jobban tetszett neki, amikor labdával játszhatott. Az egyik nyáron Győrben edzőtáborozott csapatával, itt tűnt fel az ETO szakmai stábjának tehetsége. Négy éve családja is a városba költözött. „A korosztályos csapatokkal szinte mindent megnyertünk, amit csak lehet, voltunk serdülők között bajnokok, sőt az iskolai vb-n is aranyérmet szereztünk. Tavaly kaptam lehetőséget arra, hogy a felnőtt csapattal készüljek. Óriási élmény volt világsztárokkal edzeni, később pedig álomszerűnek tűnt, hogy mérkőzéseken is pályára léphettem az NB I-ben és a Bajnokok Ligájában is." Erre mondják, hogy tegye fel a kezét az, aki nem élné át szívesen a BL-hangulatot 16 évesen. Tamarának ez megadatott, persze nem érdemtelenül. 2015-ben a legjobb magyar játékosnak választották korosztályában, kétszer lett Görbicz Anita-ösztöndíjas. Erről már a díj alapítója, a példakép beszélt akkor, amikor az EYOF-nagyköveteket bemutatták.

„Nagyon nagy tehetség, erre már évekkel ezelőtt felfigyeltünk, örülök, hogy ilyen fiatalon a csapattársaim között lehet. Rengeteget fejlődött közöttünk, és sok mindenben ő is tud segíteni minket, tapasztalt játékosokat. Hosszú út áll még előtte, örülök, hogy részese lehet az EYOF-nak." Anita azt mondja, júliusban nem csak a kézilabda-mérkőzéseken találkozhatnak vele a szurkolók, mert nézőként minden sportág versenyeire kíváncsi az EYOF-on. Csapattársának persze nagyon drukkol.

„Az egyik szemem sír, a másik nevet, mert én nem lehetek ott játékosként egy ilyen eseményen, viszont büszkévé tesz, hogy Győr a házigazdája a fesztiválnak. Az EYOF-ot kicsit magaménak érzem. Ebben a városban kezdtem a kézilabdát, itt is fejezem be, nagy dolog, hogy ilyen sporteseményt rendezhetünk. Két olimpián játszottam, Athénban és Pekingben, és úgy tudom elképzelni, hogy Győrben is hasonló hangulat uralkodik majd az EYOF alatt. Ezt persze lehetetlen szavakba önteni, ott kell lenni."

Pál Tamara meghatározó játékosa az EYOF-válogatottnak, a felkészülés miatt alig van szabadideje, de úgy gondolja, ha jönnek az eredmények, megéri ezt az áldozatot meghozni. Az olimpiai fesztiválon nyolc ország csapata lép pályára, két négyes csoportban, a magyarok az aranyéremre is esélyesek „Hihetetlenül jó közösség a válogatott, bolondos társaság vagyunk, a pályán pedig igazi csapatként küzdünk. A csoportból szeretnénk továbbjutni, mégpedig az első helyen. Hollandiát, Romániát jól ismerjük az ellenfeleink közül, mindkét csapatot több mint tíz góllal vertük nemrég. Norvégiával pedig az EYOF előtt játszunk a felkészülés során, őket is lesz alkalom megismerni. Ha minden jól alakul, Győrből öten lehetünk ott a válogatottban." A zöld-fehérek irányítójára sűrű nyár vár, hiszen a „kis olimpia" után Európa-bajnokságon vesz részt a nemzeti csapat, a főszerepben az ETO játékosaival, köztük Tamarával, aki közben szerződést kapott a BL-győztes klub felnőtt csapatától.

„Görbicz Anita, Kovacsics Anikó vagy Tóth Gabi is irányító poszton játszik, akár csak Pál Tamara. Mindannyian az ETO-ban fejlődtek idáig, klasszis kézilabdázók lettek. Tamara nagyon jó úton jár, és ha folyamatos marad a fejlődése, akkor a többiek nyomdokaiba léphet" – mondta a fiatal kézilabdázóról Róth Kálmán, az ETO utánpótlás-szakembere. Ha valakinek, neki hihetünk. Az ETO-sok pedig a fesztiválon akár győzelemre is vezethetik a válogatottat.

Fotó: Marcali Gábor

Szurkolói füzet

Szurkolói füzet

Győr térkép

Győr térkép

Polgármesteri köszöntő

Borkai ZsoltKedves Sportbarát,
Kedves Látogató!
Sok szeretettel köszöntöm a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál hivatalos honlapján.

Nagy megtiszteltetés Magyarország és Győr városa számára, hogy elnyerte a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezési jogát.

tovább olvasom

Rendező

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

HugooPost

HugooPost

Eyof kisérőprogramok

Hivatalos partnerek

Magyarország KormányaMagyar Olimpiai BizottságMagyar Atlétikai SzövetségMagyar Judo SzövetségMagyar Kerékpár SzövetségMagyar Kézilabda SzövetségMagyar Kosárlabda SzövetségMagyar Röplabda SzövetségMagyar Tenisz SzövetségMagyar Torna SzövetségMagyar Úszó SzövetségMagyar Kajak-Kenu SzövetségSzéchenyi István Egyetem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyémánt fokozatú támogatók

Audi Hungaria  Delta csoport  ScitecGyőr Projekt GyőrSzol 

Arany fokozatú támogatók

AgroFeed Friesland Chango  QP Szentkirályi Kékkúti (Theodora)  Vidanet

Ezüst fokozatú támogatók

Ceres Coop Dr. Gogl Praktiker

Bronz fokozatú támogatók

Csipet snackÉdes Napok Eudent FodorHatos és társaDr. Orto MC Donalds Media Markt Palatia  ewopharmaRoland Divatház Vill-Korr

Médiapartnerek

M4 Nemzeti Sport Győr+ média Kisalföld Funzine

Szervezők

Győr MOB

Rendszerinformáció

A weboldal 320px-es felbontás alá nincs optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!