Kövess bennünket

közösségi
oldalaink

Már csak
van hátra.

hugoo

Halász Bence arany-, Gercsák Szabina ezüstérmet szerzett

Az EYOF csütörtöki versenynapján a Szombathelyi Dobó SE atlétája, Németh Zsolt tanítványa, Halász Bence – a szerdai kalapácsvető arany után ismételve – diszkoszvetésben arany, a judós Gercsák Szabina (Hell-MJC Miskolc, edzője Flórusz János) ezüstérmet szerzett.

Az elutazáskor egy aranyéremben bizton reménykedett a magyar küldöttség. Nem alaptalanul, hiszen a judós Gercsák Szabina a közelmúltban nyerte meg korosztálya Európa-bajnokságát. A hollandiai EYOF-on is úgy menetelt előre a 63 kg-os súlycsoport mérkőzésein, ahogy az várható volt tőle. Az első fordulóban még erőnyerő volt, majd olasz, szerb és brit riválisát is ipponnal győzte le. A másik ágon a hazaiak kedvence, Lisa Mullenberg jutott be a fináléba. A két versenyző épp a már említett kontinensviadalon csapott össze a döntőben, ami akkor magyar győzelemmel ért véget. A találkozó egyetlen intéssel ért végett, ezt is Gercsák kapta, így a holland lett a súlycsoport győztese. A magyar lány csalódottan hagyta el a tatamit, s az sem vigasztalta, hogy a mérkőzést látott szakemberek szerint bárhol más helyen ezt a találkozót ő nyerte volna meg.

„A mérkőzés előtt az edzőm mondta, hogy vigyázzak, mert hazai pálya és inteni fognak… Egy holland lánnyal kerültem össze a döntőben, őt az Eb-n ipponnal vertem, mint a mai nap során minden ellenfelemet. Az utolsó fél percben megintettek. Idén még senki nem vert meg a saját korosztályomban, úgy érzem, az ifiknél, mindenkinél egy lépéssel feljebb vagyok… Ez a holland lány nem jobb nálam, következő alkalommal megint meg fogom verni! Megpróbálom túltenni magam rajta, igyekszem a vb-re felkészülni és aranyat hozni onnan” – mondta az ezüstérmes Gercsák Szabina.

A nap másik magyar indulója, Sárhegyi Gábor (-73kg) a szlovén Hojakkal csapott össze, s minimális különbséggel, egy jukóval alul maradt.

Kézilabdában megtáltosodtak a magyar lányok. Az előző napi, svédek elleni döntetlen után az 5-8. helyért folyó helyosztón hét góllal győzték le a norvégokat, s pénteken az ötödik helyért mérkőzhetnek.

Tornában a fiúk egyéni összetett versenyén Kardos Botond az előkelő hatodik helyen zárta a viadalt. A hat szer közül ugrásban kapta a legmagasabb pontokat (ugrás: 14.00, talaj: 13.8, ló: 13.35, gyűrű: 13.6, korlát: 13.65, nyújtó: 13.05, összesen 81,45 pont). Az már korábban eldőlt, hogy a magyar tornász talajon, lovon és korláton is finalista a pénteki szerenkénti döntőkben.

Az atlétikai stadionban a két magyar EYOF-győztes ismét megmutathatta magát.

Halász Bence diszkoszvetésben már az első sorozatban hatvan méter fölé dobta a szert. A 61.13-as idei legjobb eredményét később senki sem tudta megközelíteni, és biztosan szerezte meg második EYOF-aranyérmét a magyar atléta Utrechtben.

„Az első dobásra felszívtam magam, ha az jól sikerül, a többieket be lehet rezeltetni - gondoltam. Az első 61.13 lett. Az első négy sorozat még jól sikerült, az utolsó kettőre kiengedtem fejben, már örültem az aranyéremnek. Volt nehézség, küzdenem kellett, de forgatókönyv szerint így kellett jönnie! Európában, korosztályomban én vagyok a legjobb, de a világranglistán a hetedik helyen állok. A kalapács volt a nagyobb kihívás, abban vagyok bizonytalanabb, de az a győzelem megadta az önbizalmat. Ha a kalapács sikerül, tudom, a diszkosz is jól fog menni. A versenyek a felnőtt ob-val folytatódnak, jövőre ifi olimpia – ez a nagy cél, ott minél jobb eredményt elérni!” – nyilatkozta a kétszeres EYOF-győztes Halász Bence.

Bácskay Zsófia súlylökésben a harmadik sorozat zártával még a második helyen állt (15.00), de a montenegrói Radosovic a negyedik (15.79), illetve a holland Konig (15.23) az ötödik sorozatban túldobta őt, így meg kellett elégednie a negyedik helyezéssel.

Magasugrásban Kovács Emma egy centivel túlugorva idei egyben élete legjobbját, 172 cm-rel a tizedik lett. A 7-10. helyezések között csak a kevesebb kísérletek száma döntött, s ebben a magyar lány volt a kevésbé sikeres, hiszen a 168 és 172 cm magasságon is csak harmadszorra jutott át, míg ellenfelei ezt kevesebb rontással teljesítették.

A gerelyhajító Prima Balázs a fináléban 63.83 méteres hajításával a negyedik helyen fejezte be a versenyt.
A 4x100 méteres fiú váltóban Nagy Csaba Olivér, Schmidtka Vince, Szabó Dániel és Pálmai Márk futamgyőztesként, a hatodik idővel jutott a pénteki döntőbe.

Az uszodában két döntőben és négy középdöntőben voltak érdekeltek a magyarok. Juhász Janka (400 m gyors), Drigán Zoltán (200 m pillangó) egyaránt az ötödik helyen végzett. Varga Dominik (100 m hát), Szucsik Bence (100 m gyors), Felkai Boglárka (100 m pillangó) és Török Eszter (100 m mell) a középdöntőből sikerrel jutott a pénteki döntőbe. Valler Bence 1500 méteren 15. lett.

A kerékpárosok csütörtöki mezőnyversenyében Borissza Johanna Kitti 68., míg Gyöngyösi Kevin Márk a 77. helyen ért célba.

Csütörtök este a kosárlabdázók a csehek ellen az elődöntőben lépnek pályára.

A csütörtöki magyar vonatkozású eredményeket itt megtekinthetik.

Forrás: MOB / www.mob.hu
Fotók: Kovács Anikó, Pignitzky Dorottya

Szurkolói füzet

Szurkolói füzet

Győr térkép

Győr térkép

Polgármesteri köszöntő

Borkai ZsoltKedves Sportbarát,
Kedves Látogató!
Sok szeretettel köszöntöm a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál hivatalos honlapján.

Nagy megtiszteltetés Magyarország és Győr városa számára, hogy elnyerte a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezési jogát.

tovább olvasom

Rendező

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

HugooPost

HugooPost

Eyof kisérőprogramok

Hivatalos partnerek

Magyarország KormányaMagyar Olimpiai BizottságMagyar Atlétikai SzövetségMagyar Judo SzövetségMagyar Kerékpár SzövetségMagyar Kézilabda SzövetségMagyar Kosárlabda SzövetségMagyar Röplabda SzövetségMagyar Tenisz SzövetségMagyar Torna SzövetségMagyar Úszó SzövetségMagyar Kajak-Kenu SzövetségSzéchenyi István Egyetem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyémánt fokozatú támogatók

Audi Hungaria  Delta csoport  ScitecGyőr Projekt GyőrSzol 

Arany fokozatú támogatók

AgroFeed Friesland Chango  QP Szentkirályi Kékkúti (Theodora)  Vidanet

Ezüst fokozatú támogatók

Ceres Coop Dr. Gogl Praktiker

Bronz fokozatú támogatók

Csipet snackÉdes Napok Eudent FodorHatos és társaDr. Orto MC Donalds Media Markt Palatia  ewopharmaRoland Divatház Vill-Korr

Médiapartnerek

M4 Nemzeti Sport Győr+ média Kisalföld Funzine

Szervezők

Győr MOB

Rendszerinformáció

A weboldal 320px-es felbontás alá nincs optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!