Kövess bennünket

közösségi
oldalaink

Már csak
van hátra.

hugoo

Harminchat országból érkeznek újságírók az EYOF-ra

Még Japánból is érkezik újságíró az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra: ez is jelzi, a következő napokban rengetegen figyelnek Győrre, s a jelen tehetségeire.

Pénteken indult el a sajtóakkreditáció a Széchenyi István Egyetem könyvtárában, amely az EYOF ideje alatt a médiamunkások bázisa lesz. Közel 252 újságíró – köztük 51 fotós – érkezik Győrbe 36 országból, sőt, még Japánból és Kuvaitból is regisztrált sajtós. Pontosabban nem is Kuvaitból, a riporter állampolgársága kuvaiti, most egy brit tévétársaságtól érkezik Győrbe. A japán kollégával egyelőre még nem találkoztunk, de valószínűsíthető, hogy a Japánból érkező újságíró a következő nyári olimpiai játékok miatt tájékozódik, miként szervez meg a város egy ilyen jelentős sporteseményt, 2020-ban ugyanis Tokióban rendezik a „nagy olimpiát". Több olyan delegált újságíró is érkezik egyébként, akik az adott ország olimpiai bizottságnak képviselői.

A legnagyobb sajtóérdeklődés természetesen Magyarországról van hazánk első olimpiai eseménye iránt, közel 120 magyar újságíró és 30 fotós érkezik, hogy tudósítson a versenyekről.

Az információ azonban nem csak rajtuk keresztül jut el Európa-szerte, mert az EYOF hivatalos oldalának, a gyor2017.hu-nek az újságírói és fotósai által előállított tartalmak, vagyis sajtófotók, hírek, közlemények felhasználhatóak forrásmegjelöléssel.

A Médiaközpont munkatársai már hónapok óta kapcsolatban állnak a médiamunkásokkal, és azt tapasztalják, sokaknak nincs előzetes információjuk az országról, a városból, s hogy Győr milyen infrastruktúrával, és óriási felkészültséggel várja a sportolókat. Érkezett számos kérdés, a legtöbben mindenhová szeretnének bejutni, jelen lenni, ám csak kijelölt helyeken nézhetik, fotózhatják a sporteseményeket, illetve beszélhetnek hivatalosan sportolókkal. Csak egy példa a számos előzetesen feltett kérdés közül, ami számunkra először furcsának tűnhet: egy brit újságíró például furcsállta, Győrben hogyhogy lehet a csapokból is vizet inni? Magyarázatot kért, a szervezők pedig megnyugtatták: Győr ivóvize kifogástalan minőségű, a Mosoni-Duna mellett található szigetközi vízbázis európai léptékkel is jelentős értéket képvisel.

Az önkénteseknek az újságírók fogadásában, illetve segítésében is nagy a szerepük, 0-24 óráig fogadják az előzetesen regisztráltakat.

ZA
Fotó: Rózsa Tamás

Szurkolói füzet

Szurkolói füzet

Győr térkép

Győr térkép

Polgármesteri köszöntő

Borkai ZsoltKedves Sportbarát,
Kedves Látogató!
Sok szeretettel köszöntöm a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál hivatalos honlapján.

Nagy megtiszteltetés Magyarország és Győr városa számára, hogy elnyerte a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezési jogát.

tovább olvasom

Rendező

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

HugooPost

HugooPost

Eyof kisérőprogramok

Hivatalos partnerek

Magyarország KormányaMagyar Olimpiai BizottságMagyar Atlétikai SzövetségMagyar Judo SzövetségMagyar Kerékpár SzövetségMagyar Kézilabda SzövetségMagyar Kosárlabda SzövetségMagyar Röplabda SzövetségMagyar Tenisz SzövetségMagyar Torna SzövetségMagyar Úszó SzövetségMagyar Kajak-Kenu SzövetségSzéchenyi István Egyetem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyémánt fokozatú támogatók

Audi Hungaria  Delta csoport  ScitecGyőr Projekt GyőrSzol 

Arany fokozatú támogatók

AgroFeed Friesland Chango  QP Szentkirályi Kékkúti (Theodora)  Vidanet

Ezüst fokozatú támogatók

Ceres Coop Dr. Gogl Praktiker

Bronz fokozatú támogatók

Csipet snackÉdes Napok Eudent FodorHatos és társaDr. Orto MC Donalds Media Markt Palatia  ewopharmaRoland Divatház Vill-Korr

Médiapartnerek

M4 Nemzeti Sport Győr+ média Kisalföld Funzine

Szervezők

Győr MOB

Rendszerinformáció

A weboldal 320px-es felbontás alá nincs optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!