Kövess bennünket

közösségi
oldalaink

Már csak
van hátra.

hugoo

Hatályos szabályozás

A Magyarországra érkezőkre az Európai Unió vámjogszabályai vonatkoznak, mely alapján a más tagállamokból érkező személyek által magukkal hozott áruk mozgását nem kíséri vámeljárás. A harmadik országokból érkező személyek által magukkal hozott áruk az alább részletezett érték- és mennyiségi határig vámmentesen hozhatók be, ellenben a nagy értékű áruk, felszerelések tekintetében biztosítéknyújtással járó ideiglenes behozatali vámeljárás alá vonás válhat szükségessé.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának beutaztatásra vonatkozó támogató levele megtalálható a mellékletek között.

Vámmentes tagországokból érkezők

A vámmentes tagországokból (Európai Unió tagországai, Európai Gazdasági Térség tagországai, Törökország) érkező személyek vagyontárgyainak Magyarországra történő behozatalához vámeljárás nem kapcsolódik, vám- és nemzeti adófizetési kötelezettség nem merül fel. A magáncélú, nem kereskedelmi jellegű áruk mozgása általában nincs korlátozva.

Harmadik országokból érkezők

Vámmentes értékhatár: Az Európai Unió vámterületére 300 EUR (2012. évben 88.000 HUF) illetve légi forgalomban 430 EUR (2012. évben 127.000 HUF) értékhatárig hozható be áru vám- és adómentesen. A 15 év alatti utasok esetén ez az értékhatár – az utazási forgalomtól függetlenül – 150 EUR (2012. évben 44.000 HUF). 

Vámmentes mennyiséghatár jövedéki termékek tekintetében van érvényben, e termékek esetén a vámmentesség csak a 17 év feletti személyeket illeti meg az uniós szabályok szerint.

A fentiek tekintetében a vámmentesség egyidejűleg nemzeti adómentességet (általános forgalmi adó, jövedéki adó) is biztosít.

Ideiglenes behozatali vámeljárás

Amennyiben a nemzetközi sporteseményen résztvevők által behozott személyes vagyontárgyak értéke meghaladja a fent részletezett vámmentes értékhatárokat, de az áru a versenyeseményt követően visszaszállításra kerül harmadik országba, úgy az Európai Unió vámterületére behozott árut ideiglenes behozatali vámeljárás alá kell vonni.

Az ideiglenes behozatali vámeljárás lehetővé teszi az újrakivitelre szánt nem közösségi áru felhasználását a Közösség vámterületén anélkül, hogy a használat miatti szokásos értékcsökkenést kivéve bármilyen változáson mennének keresztül. Ideiglenes behozatalra engedély annak a személynek a kérelmére adható, aki az árut felhasználja vagy intézkedik annak felhasználásáról (ez lehet természetes személy, jogi személy, továbbá ahol a hatályban lévő jogszabályok értelmében erre lehetőség van, az olyan jogi személyiséggel nem rendelkező személyegyesülések, amelyek ügyleti képessége elismert).

A vámhatóságok határozzák meg azt a határidőt, amelyen belül az importált árut újra kell exportálni, vagy új vámjogi sorsa felől rendelkezni kell. Ennek a határidőnek elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy az engedélyezett felhasználás célja megvalósulhasson. Az áru ideiglenes behozatali eljárás hatálya alatt legalább 12 hónapig állhat.

Meg kell adni a behozatali vámok alóli teljes mentességet, amikor az utas – tehát minden olyan személy, aki ideiglenesen lép be a Közösség vámterületére, és akinek lakóhelye nem ott található – meghatározottak szerint az útra ésszerűen szükséges személyes használatú tárgyakat, illetve sportcélú árukat hoz be.

Amikor a személyi használati tárgyakat, sportcélra behozott árut vagy szállítóeszközöket szóban vagy más cselekménnyel jelentenek be a vámeljárás alá vonásra, a vámhatóságok előírhatják az írásbeli vámáru-nyilatkozatot, amikor nagy összegű behozatali vámokról van szó, vagy a vámeljárásokhoz kapcsolódó kötelezettségek be nem tartásának komoly kockázata áll fenn. Ebben az esetben vámbiztosítékot kell nyújtani.

Szurkolói füzet

Szurkolói füzet

Győr térkép

Győr térkép

Polgármesteri köszöntő

Borkai ZsoltKedves Sportbarát,
Kedves Látogató!
Sok szeretettel köszöntöm a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál hivatalos honlapján.

Nagy megtiszteltetés Magyarország és Győr városa számára, hogy elnyerte a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezési jogát.

tovább olvasom

Rendező

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

HugooPost

HugooPost

Eyof kisérőprogramok

Hivatalos partnerek

Magyarország KormányaMagyar Olimpiai BizottságMagyar Atlétikai SzövetségMagyar Judo SzövetségMagyar Kerékpár SzövetségMagyar Kézilabda SzövetségMagyar Kosárlabda SzövetségMagyar Röplabda SzövetségMagyar Tenisz SzövetségMagyar Torna SzövetségMagyar Úszó SzövetségMagyar Kajak-Kenu SzövetségSzéchenyi István Egyetem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyémánt fokozatú támogatók

Audi Hungaria  Delta csoport  ScitecGyőr Projekt GyőrSzol 

Arany fokozatú támogatók

AgroFeed Friesland Chango  QP Szentkirályi Kékkúti (Theodora)  Vidanet

Ezüst fokozatú támogatók

Ceres Coop Dr. Gogl Praktiker

Bronz fokozatú támogatók

Csipet snackÉdes Napok Eudent FodorHatos és társaDr. Orto MC Donalds Media Markt Palatia  ewopharmaRoland Divatház Vill-Korr

Médiapartnerek

M4 Nemzeti Sport Győr+ média Kisalföld Funzine

Szervezők

Győr MOB

Rendszerinformáció

A weboldal 320px-es felbontás alá nincs optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!