Kövess bennünket

közösségi
oldalaink

Már csak
van hátra.

hugoo

Hazai és világsztárok a győri EYOF nyitóünnepségén

 győri EYOF nyitóünnepség

A nemzetközi sztár-dj Steve Aoki lesz, de fellép többek között a Kerekes Band és a The Biebers is. A műsort Ördög Nóra és Szujó Zoltán vezeti majd, s a látványos show-ba egy különleges karkötővel kapcsolódik majd be a közönség. A sajtótájékoztatón bemutatták a médiapartnereket és két újabb szponzort is...

Látványos show-t, felejthetetlen pillanatokat ígérnek a szervezők a megnyitó ünnepségen, amelynek fontos szervezőelve, hogy a győri és a magyar kultúrára épít, de oly módon, hogy az a fiatalok számára is fogyasztható, magával ragadó legyen. „Az olimpiák közvetítései során a nyitóünnepségre különös figyelem irányul, és bízunk benne, hogy ez nem lesz másként Győr esetében sem, hiszen egy magával ragadó, egyedi és különleges nyitánnyal készülünk – fogalmazott Borkai Zsolt polgármester, a szervezőbizottság elnöke az ünnepséget bemutató sajtótájékoztatón. Kiemelte, a fiatalok átélhetik az olimpiai eseményekre jellemző csapat-bevonulást, az EYOF-láng érkezését, részesei lehetnek valami egyedinek, amely örök emlék maradhat a számukra. A polgármester köszönetet mondott az újonnan csatlakozó szponzoroknak és a média-partnereknek, és jelezte, nagy öröm, hogy ilyen sokan érzik át a nyári multi-sportesemény jelentőségét.

Bánhegyi Adrienn világbajnok kötélugróA nyitány egyik résztvevője, Bánhegyi Adrienn világbajnok kötélugró lélegzetállító bemutatóján keresztül szemléltette a koncepciót, hogy a magyaros elemeket hogyan lehet becsempészni az új generáció számára is lebilincselő show-ba. Ezt követően a nyitóünnepség néhány kulisszatitkába Heilig András, a ceremónia rendezője avatott be bennünket. Elmondta, a július 23-án este 20:30-kor az ETO Stadionban kezdődő két órás program első 24 perce egy művészeti kavalkád lesz, különleges látványelemekkel. „Olyan produkciókat vonultatunk fel, amely a fiatalok számára is élvezetessé, magával ragadóvá teszi az eseményt." A stadion közepén egy 6-szor 6-szor 6 méteres kocka, vagyis egy háromdimenziós ledfal helyezkedik majd el, amely mozog, kinyílik, rengeteg lehetőséget kínál a látványos produkciók még látványosabbá tételéhez. A hat tonnás szerkezet mozgatásán kizárólag győri cégek dolgoznak, ahogy a művészi programban is olyan győri társulatok közreműködnek, mint a Győri Balett, a Győri Filharmonikus Zenekar, a Győri Nemzeti Színház, vagy épp a Vaskakas Bábszínház. A műsorban mintegy 300 táncos, akrobata, sportoló és egyéb szereplő közreműködik. A nyitány után következik a hivatalos rész, a beszédekkel, a fogadalomtételekkel és a csapatok bevonulásával. Különlegessége, hogy a csapatok nem kívülről érkeznek a stadionba, hanem annak lelátóján foglalnak helyet, így már az elejétől részesei lehetnek az élménynek. A mintegy 14 ezer különleges karkötő segítségével nem csak a sportolók, de valamennyi néző aktív részese lehet a shownak, és hozzájárulhatnak például a nemzetek zászlóinak stadionnyi méretű megjelenítésében. Az EYOF lángjának megérkezése is rendhagyó lesz, mert azt sportolók közé is beviszik.

A harmadik rész a szórakozásé, itt a zene kerül előtérbe többek között a Virtuózok című műsor fiatal tehetségei, a népzenei és modern elemeket ötvöző Kerekes Band, vagy az EYOF dalát is jegyző The Biebers közreműködésével. A nemzetközi sztárfellépő pedig a fiatal korosztály egyik kedvenc dj-je, Steve Aoki lesz, aki örömmel mondott igent a felkérésre, és aki a sajtótájékoztatón videó-üzenetben is köszöntötte a résztvevőket. A nyitóünnepségre a jegymester.hu weboldalon keresztül még kaphatók belépők. Az ünnepséget a Duna Word élőben közvetíti, így a határon túli magyar területeken is látható hazánk első olimpiai eseményének nyitánya.

Szujó Zoltán„Nagy megtiszteltetés a számomra, hogy az egyik műsorvezetője lehetek a programnak." – fogalmazott Szujó Zoltán, aki Ördög Nórával közösen vezeti majd a nyitóünnepséget. Mint mondta, több nemzetközi nyitó- és záróesemény kommentátora volt már, és tapasztalat, hogy sokszor nehéz kihámozni egy-egy produkció láttán, hogy mi lenne az üzenet, de a győri programnál ez egyértelmű lesz.
A szervezők által már korábban bemutatott szponzorok mellé újabb két támogató csatlakozott, a Delta Informatika Zrt. a gyémánt fokozatú, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. pedig az arany fokozatú partnerek táborát erősíti. Az előző többek között telefonokat, számítógépeket, szoftvereket biztosít, míg az Theodora ásványvízzel járul hozzá az EYOF sikeréhez. Hartmann István a Delta vezérigazgatója kiemelte, az idén harminc éves magyar cég számára igazán különlegessé teszi a kerek évfordulót, hogy az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál részesei lehetnek. Balogh Levente a Szentkirályi-Kékkúti elnöke azt emelte ki, hogy a sportolás fontossága, ahogy a jó minőségű ásványvíz fogyasztása is az egészséges életmód része, s az EYOF-on azok a fiatalok vesznek részt, akik sokat tehetnek e generáció szemléletének alakításában.

A sajtótájékoztató keretében mutatták be a győri EYOF médiatámogatóit. A Győr+ Média Zrt-t, az MTVA Zrt-t, a Mediaworks Hungary Zrt-t, a Lapcom Lapkiadó és Nyomdaipari Zrt-t, valamint a FUNZINE Média Kft-t. A Győr+ Média Zrt. végzi az esemény teljes média-kiszolgálását, a közmédia nem csak a megnyitót, de 45 perces napi összefoglalókat is sugároz majd. A Mediaworkshöz tartozó újságokban, mint a Nemzeti Sport, ahogy a Lapcomhoz tartozó Kisalföld napilapban is kiemelt figyelmet kap a győri EYOF, míg a Funzine ugyancsak a lapcsaládhoz tartozó kiadványokban népszerűsíti az eseményt, angol nyelven is. A partneri megállapodás aláírásakor Endrődi Péter a Győrplusz vezérigazgatója elmondta, „győri médiacentrumként minden felületünkkel Győr sikeréért dolgozunk, ezért sem lehetett kérdés, hogy hazánk első olimpiai multi-sporteseményéből, a győri EYOF-ból is kivesszük a részünket. Bízom benne, hogy minél több szép pillanatról és felemelő sikerről adhatunk hírt." Nyerges Csaba a Kisalföld főszerkesztője úgy fogalmazott, a győri önkormányzattal szoros az együttműködésük, számos jó cél érdekében vittek sikerre közös projekteket, és az EYOF sem maradhat ki ebből a sorból. Bognár Léna a Funzine értékesítési vezetője jelezte, a fiatalokhoz több sajtóorgánumon keresztül is szólnak, és már a nyári eseményt megelőzően igyekeznek minél inkább felkelteni az érdeklődést a körükben.

Szponzorok

A tájékoztatón Domanyik Eszter a szervezőbizottság rendezvényekért is felelős igazgatóságának vezetője hangsúlyozta, az EYOF-on a sportprogramok mellett a Dunakapu téren kulturális programok, könnyűzenei koncertek segítségével mutatkoznak be hazánk értékei, amelyek a résztvevők számára nyújtanak kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget.

Szerző: Papp Zsolt
Fotó: O. Jakócs Péter

Szurkolói füzet

Szurkolói füzet

Győr térkép

Győr térkép

Polgármesteri köszöntő

Borkai ZsoltKedves Sportbarát,
Kedves Látogató!
Sok szeretettel köszöntöm a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál hivatalos honlapján.

Nagy megtiszteltetés Magyarország és Győr városa számára, hogy elnyerte a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezési jogát.

tovább olvasom

Rendező

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

HugooPost

HugooPost

Eyof kisérőprogramok

Hivatalos partnerek

Magyarország KormányaMagyar Olimpiai BizottságMagyar Atlétikai SzövetségMagyar Judo SzövetségMagyar Kerékpár SzövetségMagyar Kézilabda SzövetségMagyar Kosárlabda SzövetségMagyar Röplabda SzövetségMagyar Tenisz SzövetségMagyar Torna SzövetségMagyar Úszó SzövetségMagyar Kajak-Kenu SzövetségSzéchenyi István Egyetem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyémánt fokozatú támogatók

Audi Hungaria  Delta csoport  ScitecGyőr Projekt GyőrSzol 

Arany fokozatú támogatók

AgroFeed Friesland Chango  QP Szentkirályi Kékkúti (Theodora)  Vidanet

Ezüst fokozatú támogatók

Ceres Coop Dr. Gogl Praktiker

Bronz fokozatú támogatók

Csipet snackÉdes Napok Eudent FodorHatos és társaDr. Orto MC Donalds Media Markt Palatia  ewopharmaRoland Divatház Vill-Korr

Médiapartnerek

M4 Nemzeti Sport Győr+ média Kisalföld Funzine

Szervezők

Győr MOB

Rendszerinformáció

A weboldal 320px-es felbontás alá nincs optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!