Kövess bennünket

közösségi
oldalaink

Már csak
van hátra.

hugoo

„Találkozni fogunk még, ígérem” - interjú Tor Tamás EYOF önkéntes koordinátorral

Régóta terveztük már, hogy Tor Tomival interjút készítünk. Az EYOF végéig kellett erre várni, hiszen önkéntes koordinátorként végigdolgozta, pörögte és mosolyogta az eseményt. Nyíltan beszélt mindenről amely az önkéntesek világában zajlik, s arról is, hogy talán egyszer Győrben telepedik le

– Budapestről érkeztem Pásztor Rudi baráton hívására, aki az EYOF-on önkéntes vezetőként dolgozott. Négy éve rendszeresen önkénteskedem, itthon és külföldön is. Az EYOF hatalmas kihívás volt már az elején is, s így visszagondolva is azt mondom: hihetetlen nagy esemény volt, ahol elképesztő nagy feladat hárult az önkéntesekre. Az Európai Uniós Erasmus+ Sport programjának támogatása nagy anyagi biztonságot nyújtott a munkánkban, az önkéntesek képzésének, az események lebonyolításának, az önkéntesek formaruhájának, étkezésének, szállásának, közlekedésének tervezésében."

Tomi és kollégái több, mint 1500 önkéntest irányítottak, minden korosztályból érkeztek. Magyarok és külföldiek is fontosnak érezték, hogy segítségüket ajánlják fel az EYOF alatt.

– A kezdetektől itt vagyok, szinte minden önkéntessel találkoztam személyesen, a felvételiztetésnél is ott voltam. Jó az arc és a névmemóriám, sokukat megjegyeztem így is, jó kapcsolatok, barátságok köttettek. Önkéntesnek lenni azért jó, mert egyfelől felelősséged is van, másrészt kikapcsolódsz, társasággal vagy, új embereket és helyzeteket ismersz meg. Az itt résztvevőkön is azt láttam, hogy napról-napra oldódnak fel, egyre jobban élvezik az egész rendezvényt, s az elején talán fel sem fogták, hogy minek is lehetnek a részesei.

Míg beszélgetünk, sorra jönnek az önkéntesek, hogy aki nem tudta, utólag átvegye a köszönő oklevelet, amelyet örök emlékként eltehetnek majd. Fiatalok, idősebbek, teljesen vegyes a korosztály. Ezen csak egy darabig csodálkozott mindenki, idővel ez is megszokott lett.

– Mindenkinek tudtunk feladatot adni. Azoknak is, akik nem beszéltek idegen nyelvet. Az egyik kedvenc történetem is ehhez kötődik: egy idősebb hölgy az étkezősátorba volt beosztva, s örömmel figyelte a sportolók jó étvágyát. A göndör hajú portugál fiúval találkozott a tekintete, beszélgetni kezdtek, kézzel-lábbal persze. A végén pedig csak megsimogatta a srácot és annyit mondott neki: „beautiful". Mindkettő örök élmény. Ennyi. Nem kell mindig a nyelvtudás és a szavakkal kommunikálás.

Az is kiderült, hogy az EYOF során eddig ismeretlen emberek kötöttek barátságokat. A műszakok után sokszor csapatba verődve mentek el még egyet lazítani a városba, sétáltak, beszélgettek, beültek egy sörre vagy csak élvezték a közösséghez tartozást. A mai fiatalok rettentő ingergazdag környezetben élnek, az EYOF pedig megmutatta, hogy igenis fontosak a személyes kapcsolatok, a közös élmények.

– Nekem is nagyon stabil baráti köröm van, akik közül sokan önkénteskednek. Most is mellettem voltak, egy-egy feszültebb, vagy nehezebb pillanatomban is mellettem voltak, tudták mivel dobjanak fel, vagy lendítsenek tovább. Jó volt látni, hogy az EYOF-os önkénteseknek is lehetősége volt ilyen mély, akár életre-szóló barátságokat is kötnie az esemény ideje alatt. Szerintem lesznek itt még nagy sztorik, remélem hozzátok is eljutnak majd a jobb történetek.

Tor Tamás egyébként már február óta Győrben tölti a mindennapjai nagy részét, megismerte, megkedvelte a várost. Elképzelhetőnek tartja, hogy egyszer itt telepedjen le, ahogy fogalmazott fogunk még róla hallani. Ez egyébként nem is csoda, szemmel látható volt, hogy az önkéntesek megkedvelték a mosolygós srácot. Az utolsó napon egy önkéntes pólót aláírtak neki, rengetegen jelölték ismerősnek a közösségi oldalon és még folyamatosan kapják a leveleket az volunteer@gyor2017.hu-ra is.

– Ez a cím szeptember végéig még biztosan él, de türelmet kérünk mindenkitől aki megkeres minket, válaszolunk, de sok még a dolgunk. Számos önkéntes nem tudta még átvenni az oklevelét, erre majd még biztosítunk lehetőséget később is. Na meg szeptember vége fele tartunk még egy nagy EYOF-önkéntes záróeseményt, erről is időben tájékoztattunk mindenkit. Úgyhogy tényleg nem búcsúzunk még ettől a kalandtól.

HAK
Fotó: EYOF Győr 2017 - Mészáros Mátyás

Szurkolói füzet

Szurkolói füzet

Győr térkép

Győr térkép

Polgármesteri köszöntő

Borkai ZsoltKedves Sportbarát,
Kedves Látogató!
Sok szeretettel köszöntöm a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál hivatalos honlapján.

Nagy megtiszteltetés Magyarország és Győr városa számára, hogy elnyerte a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezési jogát.

tovább olvasom

Rendező

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

HugooPost

HugooPost

Eyof kisérőprogramok

Hivatalos partnerek

Magyarország KormányaMagyar Olimpiai BizottságMagyar Atlétikai SzövetségMagyar Judo SzövetségMagyar Kerékpár SzövetségMagyar Kézilabda SzövetségMagyar Kosárlabda SzövetségMagyar Röplabda SzövetségMagyar Tenisz SzövetségMagyar Torna SzövetségMagyar Úszó SzövetségMagyar Kajak-Kenu SzövetségSzéchenyi István Egyetem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyémánt fokozatú támogatók

Audi Hungaria  Delta csoport  ScitecGyőr Projekt GyőrSzol 

Arany fokozatú támogatók

AgroFeed Friesland Chango  QP Szentkirályi Kékkúti (Theodora)  Vidanet

Ezüst fokozatú támogatók

Ceres Coop Dr. Gogl Praktiker

Bronz fokozatú támogatók

Csipet snackÉdes Napok Eudent FodorHatos és társaDr. Orto MC Donalds Media Markt Palatia  ewopharmaRoland Divatház Vill-Korr

Médiapartnerek

M4 Nemzeti Sport Győr+ média Kisalföld Funzine

Szervezők

Győr MOB

Rendszerinformáció

A weboldal 320px-es felbontás alá nincs optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!