Kövess bennünket

közösségi
oldalaink

Már csak
van hátra.

hugoo

Érkeznek a sportolók az olimpiai faluba

Pénteken megérkeztek az első csapatok Győrbe, a vasárnap kezdődő Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra. Összesen 2.500 sportoló versenyez a jövő héten 10 sportágban, ők és kísérőik a Széchenyi István Egyetem, illetve a régi Olajgyár területén található olimpiai falvakban szállnak meg az EYOF ideje alatt.

Elsőként az izraeli csapat érkezett meg 36 versenyzővel, akik atlétikában, judoban, kajak-kenuban, kerékpárban, teniszben és úszásban indulnak.

A sportolók és kísérőik kényelméről és magas színvonalú ellátásáról a sportesemény alatt a régi Olajgyár területén felépített olimpiai faluban, és a Széchenyi István Egyetem már meglévő és felújított, illetve az újonnan felépített, kilenc szintes kollégiumában gondoskodnak. Utóbbi, közel húszezer négyzetméteres épület, 550 kétágyas szobát foglal magában. Egy apartmanból két szoba nyílik, közös zuhanyzóval és hűtőszekrénnyel. Minden szinten találunk közös társalgót, konyhát, mosó-és szárító helyiséget. A magyar csapat, akik hamarosan megérkeznek, összesen 152 fiatal képviseli hazánkat. A beköltözésükről természetesen küön is beszámolunk olvasóinknak.
Számos nemzet zászlója lengedezik már a szállásablakokból egyébként, láttuk többek között a grúzok, dánok és a lengyelek jelképeit.

Megérkezett az azerbajdzsáni csapat is szombaton kora délután. Éppen az olimpiai faluba költöztek be, amikor találkoztunk velük. Az eurázsiai országból 41 sportoló vesz részt az EYOF-on, 6 sportágban indulnak: ezek az atlétika, a judo, a kajak-kenu, a kerékpározás, a tenisz, a torna és az úszás.
Egyre többen vannak tehát a városban, egyre inkább érezni: itt bizony fergetes hangulat lesz!

Z. A.

Fotó: Raczenböck Alíz, O. Jakócs Péter

Szurkolói füzet

Szurkolói füzet

Győr térkép

Győr térkép

Polgármesteri köszöntő

Borkai ZsoltKedves Sportbarát,
Kedves Látogató!
Sok szeretettel köszöntöm a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál hivatalos honlapján.

Nagy megtiszteltetés Magyarország és Győr városa számára, hogy elnyerte a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezési jogát.

tovább olvasom

Rendező

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

HugooPost

HugooPost

Eyof kisérőprogramok

Hivatalos partnerek

Magyarország KormányaMagyar Olimpiai BizottságMagyar Atlétikai SzövetségMagyar Judo SzövetségMagyar Kerékpár SzövetségMagyar Kézilabda SzövetségMagyar Kosárlabda SzövetségMagyar Röplabda SzövetségMagyar Tenisz SzövetségMagyar Torna SzövetségMagyar Úszó SzövetségMagyar Kajak-Kenu SzövetségSzéchenyi István Egyetem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyémánt fokozatú támogatók

Audi Hungaria  Delta csoport  ScitecGyőr Projekt GyőrSzol 

Arany fokozatú támogatók

AgroFeed Friesland Chango  QP Szentkirályi Kékkúti (Theodora)  Vidanet

Ezüst fokozatú támogatók

Ceres Coop Dr. Gogl Praktiker

Bronz fokozatú támogatók

Csipet snackÉdes Napok Eudent FodorHatos és társaDr. Orto MC Donalds Media Markt Palatia  ewopharmaRoland Divatház Vill-Korr

Médiapartnerek

M4 Nemzeti Sport Győr+ média Kisalföld Funzine

Szervezők

Győr MOB

Rendszerinformáció

A weboldal 320px-es felbontás alá nincs optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!