Kövess bennünket

közösségi
oldalaink

Már csak
van hátra.

hugoo

Hasznos információk az itt töltött időhöz

Győr városa 174,62 km2 nagyságú területen fekszik, földrajzi helyzetét a következő koordináták jellemezik: É-i szélesség 48° 41', K-i hosszúság 17° 38'. A város települési helye tökéletes síkság, mert csak kis területen nagyobbak a felszíni különbségek 30 m-nél. A tengerszint feletti magassága 123 méter.

Időjárás

A város éghajlata kontinentális, az évi középhőmérséklet 10,3 ºC, a július hónap napos, középhőmérséklete 21 ºC. A csapadék éves mennyisége 550 mm.

Víz

Az ország egyik legfinomabb csapvize fogyasztható Győrben, melyet nem a folyók, hanem a kutak tiszta vize biztosít.

Elektromosság

Az elektromos hálózat Magyarországon 220 Volt és F típusú fali aljzatok találhatóak

Csatlakozó


Pénznem

1946. augusztus 1. óta Magyarország hivatalos fizetőeszköze a magyar forint (neve kisbetűvel írandó; jele: Ft, ISO-kódja: HUF)

Az alábbi érmék és bankjegyek vannak használatban:

 

Érmék

Használatban    5, 10, 20, 50, 100, 200 Ft

Bankjegyek
 
Használatban    500, 1000, 2000, 5000, 10 000, 20 000 Ft

 

Az 1 és 2 forintos érmék bevonásából eredő kerekítési szabályok:

Fogyasztói vásárláskor a fizetendő végösszegnek (mely nem feltétlenül egyezik a számla végösszegével) a készpénzes vásárláskor mindenképpen 0-ra vagy 5-re kell végződnie a kerekítés után.

A kerekítés szabálya - az elfogadott jogszabály szerint - a következő:

"a 0,01 forinttól 2,49 forintig végződő összegeket lefelé, a legközelebbi 0,

a 2,50 forinttól 4,99 forintig végződő összegeket felfelé, a legközelebbi 5,

az 5,01 forinttól 7,49 forintig végződő összegeket lefelé, a legközelebbi 5,

a 7,50 forinttól 9,99 forintig végződő összegeket felfelé, a legközelebbi 0

forintra végződő összegre kell kerekíteni".

Minden egyéb készpénz jellegű kifizetésnél vagy befizetésnél a kerekítés szabályait alkalmazni kell!

Bankkártyával való fizetés esetén a kerekítés szabályait nem kell alkalmazni, így a számla végösszegét fizeti a fogyasztó.

Elektronikus pénzmozgás (pl. átutalás) esetén a kerekítés szabályait nem kell alkalmazni, így a számla, bérszámfejtés végösszegét kell utalni.

Banki szolgáltatások

Magyarország kiterjedt banki hálózattal rendelkezik. A bankok nyitvatartási ideje változó, azonban a legtöbbjük munkanapokon munkaidőben 08.00-tól 16.00 óráig tart nyitva. Bank automaták számos helyen megtalálhatóak Győrben is, melyek a nemzetközi bankkártyák elfogadására is alkalmasak. A legtöbb bank pénzváltást is vállal, továbbá külön pénzváltók is találhatóak.

Magyarországon a bankkártyával való fizetés elfogadott a boltokban, melyet a bejáratnál fel is tüntetnek, azonban esetleg kisebb üzletekben, kávézókban nem lehetséges a kártyás fizetés. Azonban kártyás fizetés esetén a hitel- és a bankkártyát egyaránt elfogadják. Kártyás fizetés a taxik esetében is lehetséges, azonban a közösségi közlekedés általában nem fogadja el a bankkártyát fizető eszközként.

Egészségügy

Győr városa a Nyugat-dunántúli régió egészségügyi ellátásából a legnagyobb mértékben veszi ki a részét. A magyarországi vidéki betegellátási központok csúcsintézményei közé tartozik a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, amely a Semmelweis Egyetem (SOTE) és a Pécsi Orvostudományi Egyetem (PTE) oktató kórházaként részt vesz az orvos és szakorvos képzésben, továbbképzésben, illetve a Széchenyi István Egyetemmel közösen felsőfokú egészségügyi szakembereket is képez. A kórház NATO minősítéssel is rendelkezik. A fekvőbeteg ellátásban 1471 kórházi ágy működik, mely a megyei kapacitás 45%-a, a nyugat-dunántúlinak pedig egyötöde. Tízezer lakosra így 110 ágy jut, ami a kórház nagyobb területre kiterjedő ellátási kötelezettsége következtében jóval nagyobb a megyei és a régiós átlagnál. A Kardirex Egészségügyi Központ a térség legnagyobb magán-egészségügyi intézménye. 1993 óta nyújt egészségügyi szolgáltatást Győr-Moson-Sopron megye lakosainak. A Petz Aladár Megyei Oktató Korház lesz a szerződő korház az EYOF ideje alatt, melyben külön sürgősségi EYOF betegellátó lesz elérhető.

Beszélt nyelvek

Győr városában a magyar az anyanyelv, továbbá még az angol és elsődlegesen a német nyelv számít elterjedtnek.

Mobil hálózatok

Magyarországon 3 szolgáltató van jelen: T-Mobile, Telenor és Vodafone

Mindhárom hazai szolgáltató hálózata kimagaslóan jó, mind lefedettség, mind minőség tekintetében. A világszinten a 3. leggyorsabb és 9. legjobb lefedettségű  rendszerük (forrás: Opensignal  Q4 2015) Győrben jellemzően 3G-s hang és 4G-s adatátvitelre képes a két nagyobb szolgáltató közös 4G hálózatán. A magyarországi mobilszolgáltatók az elsők között tervezik bevezetni a 4G-s hangtovábbítást a nemzetközi mobil piacon.

Jelenleg a roaming költség nemzetenként és szolgáltatónként különböző, mindenkinél a saját díjcsomagjának megfelelően változik. A hazai és külföldi szolgáltatók is kínálnak már fix díjas, koráltalan roaming beszéd vagy akár adatátviteli csomagokat.

A roaming költségek EU-n belül az új 2017-es szabályozás szerint akár részben eltörlésre kerülhetnek, jelenleg maximalizálva vannak.

Fontos telefonszámok

  • Mentők 104
  • Tűzoltóság 105
  • Rendőrség 107
  • Segélyhívó 112
  • Autóklub segélyhívó 188
  • Magyarország előhívó száma: +36

Szurkolói füzet

Szurkolói füzet

Győr térkép

Győr térkép

HugooPost

HugooPost

Hivatalos partnerek

Magyarország KormányaMagyar Olimpiai BizottságMagyar Atlétikai SzövetségMagyar Judo SzövetségMagyar Kerékpár SzövetségMagyar Kézilabda SzövetségMagyar Kosárlabda SzövetségMagyar Röplabda SzövetségMagyar Tenisz SzövetségMagyar Torna SzövetségMagyar Úszó SzövetségMagyar Kajak-Kenu SzövetségSzéchenyi István Egyetem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyémánt fokozatú támogatók

Audi Hungaria  Delta csoport  ScitecGyőr Projekt GyőrSzol 

Arany fokozatú támogatók

AgroFeed Friesland Chango  QP Szentkirályi Kékkúti (Theodora)  Vidanet

Ezüst fokozatú támogatók

Ceres Coop Dr. Gogl Praktiker

Bronz fokozatú támogatók

Csipet snackÉdes Napok Eudent FodorHatos és társaDr. Orto MC Donalds Media Markt Palatia  ewopharmaRoland Divatház Vill-Korr

Médiapartnerek

M4 Nemzeti Sport Győr+ média Kisalföld Funzine

Szervezők

Győr MOB

Rendszerinformáció

A weboldal 320px-es felbontás alá nincs optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!