Kövess bennünket

közösségi
oldalaink

Már csak
van hátra.

hugoo

Tizenegy GYAC-os az EYOF-on

A 152 magyar sportoló közül tizenheten valamelyik győri klub színeiben indulnak az EYOF-on. A GYAC-ból tizenegy fiatal lehet ott az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. A klub három judóst, három teniszezőt, két atlétát, két tornászt valamit egy kerékpárversenyzőt ad a magyar csapatba.  

A Győri Atlétikai Club az egyik legnépesebb sportolói küldöttséggel lesz jelen a Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon.

„A vidéki egyesületek közül a GYAC-ból lesznek a legtöbben az EYOF résztvevői közül. Abban reménykedünk, hogy sikerül három-négy érmet szerezni a versenyzőinknek, de a legfontosabb az, hogy a fiatalok jól érezzék magukat, a legjobbjukat teljesítsék, és felkészüljenek arra, hogy egy felnőtt olimpián is képviselhessék a várost és Magyarországot" - mondta a versenyzőket bemutató sajtótájékoztatón Petrahn Barbara klubmenedzser. A GYAC-osok közül az EYOF egyik sportági nagykövete, a 90kg-osok között aranyérem-esélyes judós Sipőcz Richárd volt az elmúlt hónapokban leginkább a figyelem középpontjában. Mellette 44kg-ban Kardos Tímea, és 55kg-os kategóriában Vida András lesz még tagja a cselgáncs válogatottnak.

„Érmet várok magamtól, de nem titkoltan az arany az amivel maradéktalanul elégedett lennék. A legutóbbi Eb-n ezüstérmes lettem egyéniben és csapatban is. A judósokon nem múlik majd a magyarok sikeressége az EYOF-on" - mondta Sipőcz Richárd. A tornász Mészáros Krisztofer az EYOF-ot népszerűsítő plakátokról is ismerős lehet mindenkinek. Rajta kívül ebben a sportágban Fehér Nóra lesz még GYAC-os résztvevője az eseménynek.

„Lovon és összetettben szeretnék döntőbe kerülni. Hatszeres tornász vagyok, de ezen a szeren vagyok a legjobb. A csapatunk is jó lesz, bár ez a korosztály nagyon erős, lesznek komoly ellenfeleink" - nyilatkozta Mészáros Krisztofer. Atlétikában Lendvai Luca 3000 méteren áll rajthoz, Simon Virág pedig 200 méteres síkfutásban indul, valamint a 4x100-as váltó tartalékja lesz. „Sokan mondták, hogy sajnálják, hogy nem utazhatnak külföldi versenyre, de aztán amikor arra gondoltak, hogy itt hazai pályán versenyzünk, rengeteg szurkoló előtt, már másképp látták az egészet. A hangulat csodálatos lesz, örülök, hogy Győrben bizonyíthatunk, nagyon várom a kezdést" A négytagú magyar teniszválogatottból hárman győriek. Fajta Péter, Jánosi Luca, és Drahota Szabó Dorka is hazai pályán játszhat. „Egyéniben és párosban indul mindenki, én klubtársammal, Jánosi Lucával lépek pályára párosban. Ebben a versenyben, és egyéniben is éremért fogok küzdeni, amit nem lehetetlen elérni. Szeretem az új gyors pályát, élmény lesz rajta játszani" - mondta Drahota-Szabó Dorka az esélyekről. A kerékpáros mezőnyben időfutamban és mezőnyversenyben is rajtol Bajorfi Eszter, aki tesztversenyről már a pályát is ismeri."A tesztversenyen is ezen a pályán mentünk, nagyon tetszik, mert sík a terep, és én ezen vagyok jobb. Remélhetőleg sprintbefutó lesz, óriási hangulattal, szurkolással"

A július 23-án kezdődő EYOF-on az Audi ETO-ból négy kézilabdázó Pál Tamara, Afentáler Sára, Szilovics Fanni és Varga Emőke vehet részt. A kosárlabda válogatott tagja a Széchenyi Kosárlabda Akadémia játékosa Szirony Aorina, a Győri Úszó SE színeiben pedig Pózvai Kiara állhat rajtkőre az EYOF-on.

Kerékpározás

Győr térkép

Győr térkép

Polgármesteri köszöntő

Borkai ZsoltKedves Sportbarát,
Kedves Látogató!
Sok szeretettel köszöntöm a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál hivatalos honlapján.

Nagy megtiszteltetés Magyarország és Győr városa számára, hogy elnyerte a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezési jogát.

tovább olvasom

Rendező

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Hivatalos partnerek

Magyarország KormányaMagyar Olimpiai BizottságMagyar Atlétikai SzövetségMagyar Judo SzövetségMagyar Kerékpár SzövetségMagyar Kézilabda SzövetségMagyar Kosárlabda SzövetségMagyar Röplabda SzövetségMagyar Tenisz SzövetségMagyar Torna SzövetségMagyar Úszó SzövetségMagyar Kajak-Kenu SzövetségSzéchenyi István Egyetem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyémánt fokozatú támogatók

Audi Hungaria  Delta csoport  ScitecGyőr Projekt GyőrSzol 

Arany fokozatú támogatók

AgroFeed Friesland Chango  QP Szentkirályi Kékkúti (Theodora)  Vidanet

Ezüst fokozatú támogatók

Ceres Coop Dr. Gogl Praktiker

Bronz fokozatú támogatók

Csipet snackÉdes Napok Eudent FodorHatos és társaDr. Orto MC Donalds Media Markt Palatia  ewopharmaRoland Divatház Vill-Korr

Médiapartnerek

M4 Nemzeti Sport Győr+ média Kisalföld Funzine

Szervezők

Győr MOB

Rendszerinformáció

A weboldal 320px-es felbontás alá nincs optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!