Kövess bennünket

közösségi
oldalaink

Már csak
van hátra.

hugoo

A magyar kézis lányok megállíthatatlanok

 

A keddi nap megint eseménydús volt az Audi Arénában ahol a kézilabda meccsek zajlanak az EYOF alatt. A magyar kézilabdás lányokat nehéz megállítani, ismét simán nyertek.

Nők: MAGYARORSZÁG-NORVÉGIA 26-15

A magyar válogatott ismételten bebizonyította, hogy számukra nincs lehetetlen és a második megmérettetésükön is 11 góllal felülkerekedtek norvég ellenfelükön. A meccs oroszlánrészét a magyar hálóőr, Magera Noémi vette ki, aki 60 percen keresztül végig védte a találkozót, aminek meg is lett az eredménye, ugyanis 15 gólt tudott érvényesíteni a norvég együttes. Hihetetlen volt a hangulat az Arénában, a magyar szurkolók folyamatosan ismételték a „Ria, ria, Hungáriát". A lányok vezetik csoportjukat és nagy lépést tettek az elődöntőbe jutás felé.


Noémi elmondta, hogy milyen volt ez a 60 perc kapus szemmel: „Nagyon nehéz volt az elején, sajnos kiesett egy játékosunk, egy kapustársunk és most ez motivál nagyon minket, hogy még jobban oda kell, hogy koncentráljunk és még többet bele kell tennünk ebbe az egészbe. Szenzációsan éreztük magunkat a pályán és folyamatosan bíztatva egymást menetelünk előre."

A fiúk újra hatalmasat küzdöttek

Férfiak: MAGYARORSZÁG-HORVÁTORSZÁG 24-26
„Ákos, emberelőnyben, ne puffogtasd el a labdát..." A fiúk trénere, Vágó Attila ezzel a mondattal indította edzői intelmeit, de sajnos a nehéz kezdést még nehezebb befejezés zárta. A magyar válogatott férfi kézilabdázói igazi küzdős, forró vérmérsékletű meccset játszottak a horvátok ellen. A találkozóról elmondható, hogy a magyarok végig partiban voltak és csak egy hajszállal maradtak alul a végső hajrában. Büszkék lehetünk a magyar fiúkra, ugyanis szépen tartották magukat a kemény ellenfél szemben.


Szép-Kis Kevin a magyarok egyik legjobbja így foglalta össze a mérkőzést: „Meccs elején nagyon rosszul kezdtünk, utána ügyesen visszajöttünk, küzdöttünk és tulajdonképpen a mi apró hibáinkból éltek a horvátok, akik emiatt gyakorlatilag mindig egy lépéssel előttünk voltak."

Győztek a románok

Nők: ROMÁNIA-HOLLANDIA 33-32
A találkozó végig izgalmasnak bizonyult, ugyanis a 2 csapat nem hagyta ellépni egymást maga mellől. A hajtós meccsen a románok bal átlövője, Andrea Tarsoaga ismételten a hátán vitte csapatát, aki végig játszotta a 60 percet. A hollandoknál Zoe Sprengers, a villámlábú bal szélső annyira belejött a gólgyártásokba, hogy a találkozón szinte csak a holland közönségnek játszott, akik folyamatosan bíztatták játékosaikat. A hollandok mesterére sem lehetett panasz, ő ugyanis a 2. félidőben szinte végig mélyguggolásban adta az instrukciókat. A mérkőzés végén a hollandok maradtak alul 1 góllal.
Andrea Tarsoaga, a románok legjobbja annyit fűzött a találkozóhoz, hogy: „Nehéz mérkőzést tudhatunk magunk mögött, nagyon örülök, hogy tudtunk nyerni a hollandok ellen. Most a pihenésé a főszerep, ugyanis holnap a magyar válogatottal játszunk és arra a meccsre minden erőnkre szükség lesz."

A németek megint nem hagyták magukat

Férfi: DÁNIA-NÉMETORSZÁG 26-29
Ezen a találkozón egy percig sem unatkozhattunk. A németek magabiztosan kezdtek, aztán a dán együttes meghúzogatta párszor ellenfelük bajszát, ugyanis sokszor okoztak kellemetlen perceket a fehér-fekete mezben játszó válogatottnak. A meccs hangulatát végig idegtépő percek jellemezték. Az utolsó 5 percben fej-fej mellett haladt a 2 csapat, hol a dánok, hol a németek vezettek. Legvégül az utolsó 30 másodpercben 2 német találat is született, ezzel eldöntve a találkozó végeredményét.
A mérkőzés szurkolói között a VIP szektorban, a Győri Audi Eto Kc felnőtt csapatát erősítő 2 újonc, Anna Mette Hansen és Anja Althaus is helyet foglaltak. Lehet találgatni vajon ki melyik csapatnak szurkolhatott.

Fotó: EYOF Győr 2017 - O. Jakócs Péter

KÉZILABDA PDF

Győr térkép

Győr térkép

Polgármesteri köszöntő

Borkai ZsoltKedves Sportbarát,
Kedves Látogató!
Sok szeretettel köszöntöm a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál hivatalos honlapján.

Nagy megtiszteltetés Magyarország és Győr városa számára, hogy elnyerte a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezési jogát.

tovább olvasom

Rendező

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Hivatalos partnerek

Magyarország KormányaMagyar Olimpiai BizottságMagyar Atlétikai SzövetségMagyar Judo SzövetségMagyar Kerékpár SzövetségMagyar Kézilabda SzövetségMagyar Kosárlabda SzövetségMagyar Röplabda SzövetségMagyar Tenisz SzövetségMagyar Torna SzövetségMagyar Úszó SzövetségMagyar Kajak-Kenu SzövetségSzéchenyi István Egyetem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyémánt fokozatú támogatók

Audi Hungaria  Delta csoport  ScitecGyőr Projekt GyőrSzol 

Arany fokozatú támogatók

AgroFeed Friesland Chango  QP Szentkirályi Kékkúti (Theodora)  Vidanet

Ezüst fokozatú támogatók

Ceres Coop Dr. Gogl Praktiker

Bronz fokozatú támogatók

Csipet snackÉdes Napok Eudent FodorHatos és társaDr. Orto MC Donalds Media Markt Palatia  ewopharmaRoland Divatház Vill-Korr

Médiapartnerek

M4 Nemzeti Sport Győr+ média Kisalföld Funzine

Szervezők

Győr MOB

Rendszerinformáció

A weboldal 320px-es felbontás alá nincs optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!