Kövess bennünket

közösségi
oldalaink

Már csak
van hátra.

hugoo

Ifjúsági Olimpiai Fesztivált rendezne Győr

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a 2011. június 24-i, nyár előtti utolsó közgyűlésén megszavazta, hogy Győr pályázik a 2017-es nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál megrendezésének jogára. A pályázatot a Magyar Olimpiai Bizottsággal közösen nyújtja be a város.

1990-ben hívta életre Jacques Rogge az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált (EYOF) annak érdekében, hogy a lehetőséget biztosítson az ifjúsági korosztályos versenyzőknek az olimpiai játékok eszmeiségének, egyetemlegességnek és szervezési rendjének megismerésére.

Hasonlatosan az olimpiai játékokhoz vagy más kontinentális bajnokságokhoz az EYOF versenyeit nem minden évben tartják. A négy éves olimpiai ciklushoz igazodva és az olimpiákat nem zavarva minden páratlan évben rendezi meg Európa valamely városa az utánpótlás mára már talán legrangosabb seregszemléjét.

Az EYOF használhatja az Olimpiai Játékok olyan szimbólumait, mint az olimpiai zászló, az olimpiai himnusz és az olimpiai láng. A fesztivál megrendezéséhez ugyanakkor korántsem kell olyan mértékű infrastrukturális és anyagi követelményeket teljesíteni, mint az Olimpiai Játékok esetében.

Magyarország minden alkalommal részt vett az eddigi eseményeken a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szervezésében. Hazánk, azon belül is Győr városa jó eséllyel pályázik a 2017-es EYOF megrendezésére.

Borkai Zsolt polgármester, a MOB elnöke elmondta: „A fesztivál nemcsak azért bírna kiemelkedő jelentőséggel, mert országunk még nem rendezett ilyen eseményt, hanem azért is, mivel Magyarország történetében első alkalommal kerülhetne felvonásra az olimpiai zászló, felcsendülhetne az olimpiai himnusz és fellobbanhatna az olimpiai láng, nagy örömünkre Győr városában.”

Az elmúlt időszak nagysikerű győri világversenyei után a 2017-ben esedékes EYOF is olyan esemény, melynek megrendezése - az Európai Olimpiai Bizottság pozitív döntése esetén - mindenképpen tovább növeli a város nemzetközi jó hírét, idegenforgalmi vonzerejét.

Szurkolói füzet

Szurkolói füzet

Győr térkép

Győr térkép

Polgármesteri köszöntő

Borkai ZsoltKedves Sportbarát,
Kedves Látogató!
Sok szeretettel köszöntöm a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál hivatalos honlapján.

Nagy megtiszteltetés Magyarország és Győr városa számára, hogy elnyerte a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezési jogát.

tovább olvasom

Rendező

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

HugooPost

HugooPost

Eyof kisérőprogramok

Hivatalos partnerek

Magyarország KormányaMagyar Olimpiai BizottságMagyar Atlétikai SzövetségMagyar Judo SzövetségMagyar Kerékpár SzövetségMagyar Kézilabda SzövetségMagyar Kosárlabda SzövetségMagyar Röplabda SzövetségMagyar Tenisz SzövetségMagyar Torna SzövetségMagyar Úszó SzövetségMagyar Kajak-Kenu SzövetségSzéchenyi István Egyetem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyémánt fokozatú támogatók

Audi Hungaria  Delta csoport  ScitecGyőr Projekt GyőrSzol 

Arany fokozatú támogatók

AgroFeed Friesland Chango  QP Szentkirályi Kékkúti (Theodora)  Vidanet

Ezüst fokozatú támogatók

Ceres Coop Dr. Gogl Praktiker

Bronz fokozatú támogatók

Csipet snackÉdes Napok Eudent FodorHatos és társaDr. Orto MC Donalds Media Markt Palatia  ewopharmaRoland Divatház Vill-Korr

Médiapartnerek

M4 Nemzeti Sport Győr+ média Kisalföld Funzine

Szervezők

Győr MOB

Rendszerinformáció

A weboldal 320px-es felbontás alá nincs optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!