Kövess bennünket

közösségi
oldalaink

EYOF
2017 Győr

2017. július 23 – 29.

2017. július 23 – 29.

Már csak
00
nap
van hátra.

Kapás Boglárka videoüzenete az EYOF-ra készülő fiataloknak

Kapás Boglárka az egyetlen magyar sportoló, aki EYOF-on (2007-ben ezüst-), ifjúsági olimpián (2010-ben két arany- és egy ezüst-) valamint felnőtt olimpián (2016-ban bronzérem) is érmet nyert, összesen ötöt. Most a debreceni úszó ob-n versenyez, de előzőleg üzent az EYOF-ra készülő fiataloknak. Bogi éppen ma, április 22-én ünnepli születésnapját...

Kapás Boglárka 1993. április 22-én született Debrecenben, épp ott, ahol a napokban az országos bajnokságot rendezik. Ötévesen kezdett úszni, példaképe Egerszegi Krisztina. Első klubja a BVSC, ma az UTE versenyzője. Mesterei Nagy Péter, később Széles Sándor, Kovácshegyi Ferenc és Virth Balázs.

Ötkarikás sportsiker-sorozatát már fiatalon kezdte. A 2007-es, belgrádi EYOF-on a 800 méteres gyorsúszásban második lett, a szingapúri ifjúsági olimpián viszon kétszer is aranyérmes lett, ezzel sporttörténelmet írva, hiszen ő az első magyar ifjúsági olmpiai bajnok. A pekingi olimpián a Magyar Csapat legfiatalabb tagja volt 15 évesen, majd részt vett a londoni és a riói olimpián is, utóbbin bronzérmet nyert szintén 800 gyorson. Az ifi ötkarikás játékokon 200 pillangón és 400 gyorson lett aranyérmes, 200 gyorson ezüstérmet nyert. Számlál két rövid pályás Európa-bajnoki ezüstöt és egy bronzot is; továbbá egy ifjúsági kontinensbajnoki ezüstérmet.

Már most sok fiatal példaképe. A sport mellett a tanulásra is odafigyel, az Eötvös Loránd Tudományegyetem pszichológia szakos hallgatója. Úgy véli, az úszás megtanít az életre: a küzdésre, a nyerni és veszíteni tudásra, hiszen a dobogóra csak az jut fel, aki megküzd érte; számára ezért olyan szép és értékes.

Az olimpiai és világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnok úszó az alábbi videóban üzen a fiataloknak.

Rendező

GyőrGyőr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Hivatalos partnerek

Magyarország KormányaMagyar Olimpiai BizottságMagyar Atlétikai SzövetségMagyar Judo SzövetségMagyar Kerékpár SzövetségMagyar Kézilabda SzövetségMagyar Kosárlabda SzövetségMagyar Röplabda SzövetségMagyar Tenisz SzövetségMagyar Torna SzövetségMagyar Úszó SzövetségMagyar Kajak-Kenu SzövetségSzéchenyi István Egyetem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyémánt fokozatú támogatók

Audi Hungaria Győr Projekt GyőrSzol Scitec

Arany fokozatú támogatók

AgroFeed Chango Friesland QP  Vidanet

Ezüst fokozatú támogatók

Coop Praktiker

Bronz fokozatú támogatók

Ceres Csipet snack Dr. Orto Édes Napok EudentHatos és társa MC Donalds Palatia Roland Divatház Vill-Korr

Szervezők

Győr MOB

Rendszerinformáció

A weboldal 320px-es felbontás alá nincs optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!