Kövess bennünket

közösségi
oldalaink

EYOF
2017 Győr

2017. július 23 – 29.

2017. július 23 – 29.

Már csak
00
nap
van hátra.

Közeledik Arrabona és Tarragona

A győri delegáció kettős céllal látogatott el a spanyolországi városba, egyrészt beszámoltak az EYOF-ra való felkészülés jelenlegi állásáról, másrészt tárgyaltak a két város egyetemének jelentős együttműködéséről is.

Tarragona

Az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) végrehajtó bizottsága a közelmúltban Tarragonában ülésezett, ahol elsősorban a riói olimpiával kapcsolatban tanácskoztak az ötven tagország képviselői. A témák között az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivállal kapcsolatos döntések is szerepeltek, többek között, hogy az EOC a jövőben egységes regisztrációs és akkreditációs rendszert biztosít az EYOF-ok szervezőinek, ezen felül a szövetség logójának megújításáról is határoztak.

A győri delegációt dr. Somogyi Tivadar alpolgármester vezette, aki kérdésünkre elmondta, eredményes látogatást tudhatnak maguk mögött, hiszen több területen is sikerült előremutató megbeszéléseket folytatnia a küldöttségnek.

Ami az EYOF-ot illeti, városunk beszámolt az előző tanácskozás óta eltelt időszakban történt előrehaladásról, a 2017-es nyári játékokra való felkészülés jelenlegi állásáról. A koordinációs bizottsággal folytatott egyeztetésen a szervezők az összegyűjtött kérdéseikre is választ kaptak.

A megbeszélések másik iránya várospolitikai jellegű volt. Dr. Kovács Barnabás barcelonai főkonzul korábban levélben vette fel a kapcsolatot Győrrel, amelyben utalt a két város közti kapcsolódási lehetőségekre. Az egyik ilyen a sport területén megfigyelhető hasonlóság, míg városunk 2017 júliusában ifjúsági fesztivált, addig Tarragona egy hónappal korábban mediterrán játékokat szervez. A másik fontos kapcsolódási pont a két város egyeteme, amelyek között előremutató együttműködések lehetősége körvonalazódik. A témákról a két város alpolgármestere egyeztetett egymással, de a győri delegáció az egyetemre is ellátogatott, bízva a gyümölcsöző folytatásában.

„A két intézmény között rengeteg a hasonlóság, akár méretüket, képzési struktúrájukat, működésüket, akár fejlődési történetüket nézzük, és mindez kiváló alapot biztosít együttműködésünkhöz. Ennek fő területei hallgatói és oktatói csereprogramok, közös képzések, valamint közös kutatási programok indítása lehetnek." – összegezte lapunknak dr. Földesi Péter a győri intézmény rektora, aki dr. Filep Bálint egyetemi kancellárral, dr. Kovács Zsolt igazgatásszervezési főigazgatóval és több egyetemi munkatárssal látogatott Tarragonába. Mint megtudtuk, az egyetem és Magyarország Barcelonai Főkonzulátusának közös gondolkodása révén több konkrét együttműködési területet is kijelöltek, köztük, hogy a Katalóniában élő magyar, 5-12 éves gyermekek részére tábort szerveznek a főkonzulátus és a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karának szervezésében. Az együttműködés fontos hozadéka lehet a győri intézmény által kínált képzések fejlesztése a külföldi tapasztalatok alapján. Mindemellett erősítenék az egyetemi és vállalati kapcsolatokat, segítve a magyar vállalatok spanyolországi és a spanyol vállalatok magyarországi térnyerését.

Rendező

GyőrGyőr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Hivatalos partnerek

Magyarország KormányaMagyar Olimpiai BizottságMagyar Atlétikai SzövetségMagyar Judo SzövetségMagyar Kerékpár SzövetségMagyar Kézilabda SzövetségMagyar Kosárlabda SzövetségMagyar Röplabda SzövetségMagyar Tenisz SzövetségMagyar Torna SzövetségMagyar Úszó SzövetségMagyar Kajak-Kenu SzövetségSzéchenyi István Egyetem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyémánt fokozatú támogatók

Audi Hungaria Győr Projekt GyőrSzol Scitec

Arany fokozatú támogatók

AgroFeed Chango Friesland QP  Vidanet

Ezüst fokozatú támogatók

Coop Praktiker

Bronz fokozatú támogatók

Ceres Csipet snack Dr. Orto Édes Napok EudentHatos és társa MC Donalds Palatia Roland Divatház Vill-Korr

Szervezők

Győr MOB

Rendszerinformáció

A weboldal 320px-es felbontás alá nincs optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!