Kövess bennünket

közösségi
oldalaink

Már csak
van hátra.

hugoo

Közlekedés az EYOF idején Győrben

A győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) lebonyolítása jelentősen érinti a város közlekedését is. Az alábbi összefoglalóban azokat a legfontosabb változásokat és korlátozásokat gyűjtöttük össze, amelyek a városban közlekedők széles körét érintik.

Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál ideje alatt több ezer sportoló és sportvezető, ötven ország küldöttei mozognak a helyszínek között. A lebonyolítás tehát összetett logisztikai feladat. Bár a szervezők igyekeztek mindezt a lehető legkörültekintőbben megtervezni, mégis elkerülhetetlenek a városban a lezárások, esetenként torlódásokat okozó korlátozások. A Szervezőbizottság ezért kéri a közlekedők megértését és türelmét.

Általános információk a rendezvény időtartamára:

I. Autóbuszközlekedés:

A versenynapokon (2017. július 24-től - 29-ig) az utazó közönség részére díjmentesen igénybe vehető, úgynevezett  „EYOF Nyilvános” járat fog közlekedni, melynek segítségével egy járattal (átszállás nélkül)  Marcalvárosból közvetlenül elérhetőek  lesznek a versenyek főbb helyszínei, a Széchenyi Egyetem és az Olimpiai Sportpark. A járatok reggel 8 órától 21:00-ig 30 percenként közlekednek Marcalvárosból a Liget utca felé, illetve a Liget utcától Marcalváros felé 8:28-tól 21:28-ig. Ezen az útvonalon közlekedő autóbuszok egyedi jelzéssel lesznek felszerelve, és a megállókat is kiemelt jelzéssel különböztetik meg. A járatok július 27-én, csütörtökön a Széchenyi István Egyetemet nem érintik.

A Széchenyi Egyetem térségében kis mértékű átalakítás történik az autóbusz megállók vonatkozásában, mivel a helyi autóbuszközlekedéshez a Hédervári út Egyetem felöli megállója nem lesz használható. A 6-os járatok tekintetében a megálló átmenetileg szünetelni fog, de a városi irányú közlekedés számára továbbra is üzemel a Kálóczy téri megálló, míg Sárás irányába a Rónay Jácint utcai megálló. A 9, 19-es járatok csak a Hédervári úti Óvodánál lévő megállót használhatják, a City járatok a Kálóczi téri megállóból indulnak, és a Rónay Jácint utcai megállóig szállítanak utasokat, a 11-es járat megállóját pedig a Szövetség utcára helyezik át.

Javasoljuk az autóbusszal közlekedőknek, hogy az Egyetemi csarnok épületét a Hédervári út irányából közelítsék meg.

A Buszközlekedés változásairól bővebb információk, menetrendek ezen a weboldalon lesznek megtalálhatók.

II. Személygépkocsi közlekedés, parkolási lehetőségek:

Valamennyi sporthelyszín térségében a személygépkocsik parkolási lehetőségeinek jelzésére, irányításárára a városban egységes tájékoztatási rendszert vezetnek be, melynek során az akreditált / regisztrált  látogatók parkolási lehetőségeit a lakossági, nyilvános parkoló helyektől eltérő színű kiegészítő táblával előjelzik a csomópontoknál, illetve a parkolóhelyeken.

A lakossági parkolók jelzése: a várakozóhely jelzőtábla alatti kék színű „VISITORS” feliratú tábla.

A szervezők kérik a jelzésrendszernek megfelelő közlekedést. A parkolóhelyekhez irányuló forgalom lebonyolításában önkéntes segítők is közreműködnek!

 

Az Olimpiai Sport Park látogatói számára kijelölt parkolók a Bercsényi iskola előtti és a Bercsényi liget két oldalán található közterületi parkolók. Az Aqua Sport Centrum látogatói számára ajánlott a Töltés utcában kijelölt parkolók használata, melyet a Töltésszer utca - Szarvas utca útvonalon lehet megközelíteni. Az Egyetem területén a lakosság számára fenntartott P1 jelű parkoló a Hédervári útról, a P2 jelű pedig a Duna utcáról közelíthetők meg.

 

III. Kiemelt események miatti forgalom korlátozások:

III.1. Nyitó Rendezvény 

Július 23-án az ETO Stadionban sorra kerülő eseményre a sportolók, edzők szálláshelyükről – az egyetemi kollégium (AVL1) és a volt Olajgyári területén létesült épületegyüttesből (AVL2) – csuklós buszokkal érkeznek (egy időben 20 busz) a rendezvény helyszínére, majd a rendezvényt követően vissza, melynek útvonala:

ETO Stadion irányába : Botond u. – Semmelweis u. – Töltésszer u. – Jedlik híd – Hédervári út – Szövetség u. – 14. sz. főút – Fehérvári út – 1. sz. főút – Mártírok útja – Tóth L. u. – ETO Park

Időpontja: 18.45 óra -20.15 óra között

Szálláshelyek irányába: ETO Park – Tóth L. u. – Mártírok útja – 1. sz. főút – Fehérvári út – 14. sz. főút – Szövetség u. – Hédervári út – Jedlik híd – Radnóti u. – Köztelek u. – Botond u.

Időpontja: 22.00 óra és 23.30 óra között.

Az autóbuszok konvojban fognak a leírt útvonalon haladni, forgalmának biztosításárára az útvonalukon az érintett kereszteződéseknél rendőri irányítással, forgalomkorlátozással kell számolni.

 

III.2. Kerékpáros edzés és verseny miatti lezárások 2017.07.24. és 2017.07.27. között:

A sportesemények között a város közlekedésére leginkább a kerékpáros verseny lesz hatással, tekintettel arra, hogy a rendezvény és a hozzá kapcsolódó események helyszínei jelentős utakat érintenek.

A kerékpáros verseny miatt az alábbi változások várhatók:

 

- időfutam edzés, időfutam verseny,

07.24. hétfő 8:00 – 07.27. csütörtök kb. 21:00 között: lezárják a 813. sz. úton található M 19 felüljárót

07.24. hétfő 8:00 – 07.25. kedd kb. 20:00 között: lezárják a 813. sz. út 1-es főút és M 19 felüljáró közti szakaszát

07.24. hétfő 15:30 – 18:15 között: lezárják a 813. sz. út teljes, 1-es főút és Tatai út közti szakaszát

07.25. kedd 7:00 – kb. 21:00 között: lezárják a 813. sz. út teljes, 1-es főút és Tatai út közti szakaszát

- mezőnyverseny edzés

07.26. szerda 9:00 – 12:30 között: lezárják az AUDI utat az északi oldalon – 813.sz út – 1-es főút útszakasz. Az M 19-es út Budapest irányából érkező forgalmát az M 19 – 1-es főút csomópontjában a Pesti útra (Likócsra) terelik, rendőri irányítás mellett.

 

- mezőnyverseny

07.26. szerda 22:00-kor: Elkezdődik a versenypálya kiépítése, mely során a Bisinger híd és a Városház tér közti szakaszra kordonok kerülnek, melyek útszűkületet okoznak. Fokozott figyelemmel közlekedjenek!

07.27. csütörtök 04:00-kor: Lezárják a Szent István utat teljes szélességében a Baross híd és Munkácsy út között.

07.27. csütörtök 10:00-kb. 21:00-ig: Lezárják a Szent István út/Mártírok útja északi oldalát a Városház tér és az Ipar út között, valamint teljes szélességében az Ipar út és a Kardán úti körforgalom között.

Fontos említeni a csütörtöki zárás alatti gyalogos-kerékpáros korlátozását is! A 07.27-i zárás miatt nem csak autósok lesznek érintve a korlátozások miatt, de a zárt kordonnal elválasztott versenypályát gyalogosok sem keresztezhetik!

A Szent István úton csütörtökön a verseny ideje alatt a Jókai útnál mindig át lehet kelni. Az Aradi Vértanúk útja, Baross-híd, Teleki út, Nádor-aluljáró csomópontoknál a rajt-cél időszakokban nem lehet átkelni az úton, kordonnal lezárják az átkelőket – várhatóan 5-15 perces időszakra. A kordonos zárást a verseny felügyelői biztosítják, az ő utasításaik szerint engedett az átkelés a gyalogátkelőhelyeken.

07.27. csütörtök 10:00-kb. 21:00-ig: Lezárják az AUDI északi út – 813.sz út (Keleti Elkerülő új szakasza) – 1-es főút útszakaszt. Az M 19-es út Budapest irányából érkező forgalmát az M 19 – 1-es főút csomópontjában a Pesti útra (Likócsra) terelik, rendőri irányítás mellett.

Javasolt kerülőutak július 27-én:

Abda felől érkezőknek Budapest irányába: 821-es út (felüljáró) – Szigethy Attila út – Fehérvári út – Tatai út

Budapest felől érkezőknek: Ipar út – Szigethy Attila út – 821-es út

A szervezők kérik, hogy az érintett szakaszokon fokozott figyelemmel és türelemmel közlekedjenek, és igyekezzenek elkerülni a fenti útszakaszokat.

A versenyhez tartozó események a menetrendszerinti helyi autóbusz közlekedést is jelentősen érintik, mivel a lezárt útszakaszokat nem használhatják, a keresztezések is tiltottak, vagy korlátozásra kerülnek. (Részletek hamarosan: enykk.hu). A szervezők az utazók megértését kérik.

Az EYOF ideje alatt a Szervező Bizottság és a Rendőrség törekszik a versenyhelyszínek maximális biztonságának megvalósítására. Az EYOF rendezvényeire és a versenyekre látogatókat kérik arra, hogy időben érkezzenek, mert a nézőtérre csak biztonsági ellenőrzést követően lehet bemenni, hasonlóan a repülőterekhez. Kérik továbbá, hogy lehetőleg tömegközlekedéssel vagy gyalog érkezzenek a helyszínekre vagy távolabb próbáljanak parkolni mivel a parkolóhelyek száma korlátozott. Az EYOF helyszínei környékén fokozott rendőri jelenlétre kell számítani.

Az EYOF megnyitó biztonsági előírásai

Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) megnyitója július 23-án, 20.30-kor kezdődik. Az esemény biztonságos lebonyolításának érdekében fontos, hogy mindenki tisztában legyen a biztonsági szabályokkal és azokat be is tartsa.

Fontos, hogy lehetőség szerint már kapunyitásra, 18.30-tól érkezzenek a vendégek az ETO Park épületéhez, a beléptetés ugyanis leginkább egy repülőtéri biztonsági vizsgálathoz lesz hasonló. Minden egyes jegytulajdonosnak át kell esnie egy detektoros vizsgálaton, amely lehet kapu vagy kézi technikájú is. A helyszínen a rendőrség bombakereső kutyái is jelen lesznek. Senki nem vihet be lőfegyvert, vágó- és szúróeszközt, robbanás- és tűzveszélyes anyagot.

A szervezők kérik, mindenki vegye figyelembe, hogy a rendezvényre palackos folyadékot sem szabad bevinni, ezeket a bejáratnál elveszik a biztonsági szolgálat emberei. A rendezvény területén mindenki vásárolhat frissítőt.

Továbbá felhívják a figyelmet, hogy aki nem érkezik időben, annak is át kell esnie minden biztonsági vizsgálaton, kivétel nélkül!

Lehetőség szerint tömegközlekedéssel vagy gyalogososan közelítsék meg a stadiont, a parkolóhelyek száma ugyanis véges! Akiknek a jegye a Nyugati lelátóra szól, nekik az üzletközpont előtti parkolás a javasolt, akinek pedig a Keletire annak az Audi Aréna murvás parkolóját javasolják. Nekik a beléptetés is ezen az oldalon zajlik majd, az úgynevezett vendégbejáraton. A Nyugati szektorba jegyet váltók az Északi és a Déli feljárón juthatnak be a létesítménybe.

Nyomatékosan felhívják mindenki figyelmét, hogy a szabálytalanul parkoló járműveket elszállítják a helyszínről.


Szurkolói füzet

Szurkolói füzet

Győr térkép

Győr térkép

Polgármesteri köszöntő

Borkai ZsoltKedves Sportbarát,
Kedves Látogató!
Sok szeretettel köszöntöm a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál hivatalos honlapján.

Nagy megtiszteltetés Magyarország és Győr városa számára, hogy elnyerte a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezési jogát.

tovább olvasom

Rendező

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

HugooPost

HugooPost

Eyof kisérőprogramok

Hivatalos partnerek

Magyarország KormányaMagyar Olimpiai BizottságMagyar Atlétikai SzövetségMagyar Judo SzövetségMagyar Kerékpár SzövetségMagyar Kézilabda SzövetségMagyar Kosárlabda SzövetségMagyar Röplabda SzövetségMagyar Tenisz SzövetségMagyar Torna SzövetségMagyar Úszó SzövetségMagyar Kajak-Kenu SzövetségSzéchenyi István Egyetem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyémánt fokozatú támogatók

Audi Hungaria  Delta csoport  ScitecGyőr Projekt GyőrSzol 

Arany fokozatú támogatók

AgroFeed Friesland Chango  QP Szentkirályi Kékkúti (Theodora)  Vidanet

Ezüst fokozatú támogatók

Ceres Coop Dr. Gogl Praktiker

Bronz fokozatú támogatók

Csipet snackÉdes Napok Eudent FodorHatos és társaDr. Orto MC Donalds Media Markt Palatia  ewopharmaRoland Divatház Vill-Korr

Médiapartnerek

M4 Nemzeti Sport Győr+ média Kisalföld Funzine

Szervezők

Győr MOB

Rendszerinformáció

A weboldal 320px-es felbontás alá nincs optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!