Kövess bennünket

közösségi
oldalaink

Már csak
van hátra.

hugoo

Látványosan épül az EYOF sportközpontja és az olimpiai falu is

A beruházás aktuális állapotáról Simon Csabát, az építtető Győr Projekt Kft. ügyvezetőjét kérdeztük. Mint mondja, a gyakorló atlétikapálya már elkészült, amelyet a GYAC atlétái birtokba is vettek és használnak. A munkaterületen párhuzamosan folyik a létesítmények kivitelezése, a futófolyosó esetében a homlokzathatároló szerkezet - trimoterm ásványi gyapot falpanel - készítése van folyamatban, amely a napokban készül el a tető rétegrendjének, illetve a hő- és füstelvezető kupolák kialakításával együtt. Ezt követően elkezdődik a homlokzati nyílászárók, függönyfalak beépítése, de a légtechnikai hálózat kialakítása is tart.

Radnóti úti sporttelep

A multifunkionális-, torna-, és judocsarnokban a szerkezetépítés zajlik. Minden pillér a helyére került, és július hónapban elkészül az összes szinti födémlemez, s ezen a részen is megindul a homlokzati határoló szerkezet kivitelezése. „Összességében elmondhatjuk, hogy jól halad a munka, a műszaki ütemtervnél jobban áll a megvalósítás, és ezt az ütemet szeretnénk a továbbiakban is fenntartani." – fogalmazott lapunknak Simon Csaba.

Radnóti úti sporttelep

A 6,6 milliárd forintos, állami támogatást élvező beruházás befejezési határideje 2017. május 31. A kivitelező A-K Építőipari Kft. addigra építi meg a sportkomplexumot, amely teniszcentrumot, atlétikai központot, egy nehézatlétikai csarnokot, egy tornacsarnokot és egy multifunkcionális csarnokot foglal magába. Az épületek egy központi előcsarnokon keresztül fonódnak majd egymásba, amely így valóban egy igazi sportcentrum lesz, az új városi uszoda, az Aqua Sportközpont közvetlen szomszédságában.

Egyetem kolesz

Mint ismeretes, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál olimpiai faluja két helyszínen valósul meg, és mindkettő építése gőzerővel folyik jelenleg is. Az egyetemi kampusz területén áprilisban kezdődött az új kollégiumnak is helyet adó Multifunkcionális épület építése, a mintegy kilencmilliárd forintos beruházást a Magyar Állam és az önkormányzat kétharmad-egyharmad arányban finanszírozza. A West Hungaria Bau Kft. és a Strabag Zrt. által alkotott konzorcium új kollégiumi épületet épít közel húszezer négyzetméteres alapterületen, 550 kollégiumi szobával, a megfelelő kiszolgáló - biztonságtechnikai, vendéglátó-, sport- és egyéb szolgáltatási helyiségekkel együtt. Az épület első két szintjén oktatási és kutatási funkciók is helyet kapnak, de emellett száz hellyel bővítik a parkolóház kapacitását és egy sportparkot is kialakítanak. Az új épület építésével párhuzamosan felújítják a meglévő kollégiumi szárnyakat is.

Egyetem kolesz

Kérdésünkre Lipi László, a Kancellári Hivatal fejlesztési igazgatója elmondta, jelenleg is nagy ütemben folyik a kivitelezés, megvalósultak az új épülethez munkateret biztosító szükséges bontások, közműkiváltások és kiépítések. Megvalósult a cölöpalapozás, mely az új kétszárnyú multifunkciós épület kilenc emeletét tartja majd. Immár két hete a szerkezetépítési feladatok is zajlanak. „A munkálatokat az egyetem folyamatos működése közben kell elvégeznie a kivitelezőknek, ezért már most folynak az egyeztetések a közműszolgáltatókkal a kapacitásbővülésekkel és azok ütemezésével kapcsolatosan. Ennek megfelelően a hőenergia ellátás új rendszerének építése is folyamatban van."

Egyetem kolesz

A másik helyszín az egykori olajgyári terület, ahol külső beruházásban épül mintegy kétszáz lakás – az építkezés itt is látványos szakaszában jár, és az idő előrehaladtával egyre inkább rajzolódnak ki az itt megvalósuló épületek is, amelyek az olimpiai esemény idején szolgálhatnak sportolói szállásként, azt követően pedig családok új otthonaiként. Bár a három építkezés merőben eltér egymástól, az mindenképpen közös bennük, hogy mindhárom helyszínen olyan létesítmények épülnek, amelyek először a 2017-es győri EYOF-ot szolgálják, de utána a városunk nyújtotta lehetőségeket gazdagítják tovább.

Szurkolói füzet

Szurkolói füzet

Győr térkép

Győr térkép

Polgármesteri köszöntő

Borkai ZsoltKedves Sportbarát,
Kedves Látogató!
Sok szeretettel köszöntöm a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál hivatalos honlapján.

Nagy megtiszteltetés Magyarország és Győr városa számára, hogy elnyerte a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezési jogát.

tovább olvasom

Rendező

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

HugooPost

HugooPost

Eyof kisérőprogramok

Hivatalos partnerek

Magyarország KormányaMagyar Olimpiai BizottságMagyar Atlétikai SzövetségMagyar Judo SzövetségMagyar Kerékpár SzövetségMagyar Kézilabda SzövetségMagyar Kosárlabda SzövetségMagyar Röplabda SzövetségMagyar Tenisz SzövetségMagyar Torna SzövetségMagyar Úszó SzövetségMagyar Kajak-Kenu SzövetségSzéchenyi István Egyetem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyémánt fokozatú támogatók

Audi Hungaria  Delta csoport  ScitecGyőr Projekt GyőrSzol 

Arany fokozatú támogatók

AgroFeed Friesland Chango  QP Szentkirályi Kékkúti (Theodora)  Vidanet

Ezüst fokozatú támogatók

Ceres Coop Dr. Gogl Praktiker

Bronz fokozatú támogatók

Csipet snackÉdes Napok Eudent FodorHatos és társaDr. Orto MC Donalds Media Markt Palatia  ewopharmaRoland Divatház Vill-Korr

Médiapartnerek

M4 Nemzeti Sport Győr+ média Kisalföld Funzine

Szervezők

Győr MOB

Rendszerinformáció

A weboldal 320px-es felbontás alá nincs optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!