Kövess bennünket

közösségi
oldalaink

Már csak
van hátra.

hugoo

Megérkezett a magyar csapat az olimpiai faluba

Szombaton délután óriási volt a tumultus az olimpiai falu két kapujánál, ahol a sportolók bejuthattak szálláshelyükre. A különböző országok küldöttségei hosszú sorokban álltak, voltak akik beszélgettek, sokan fotózkodtak, zenét hallgattak.  

Türelmetlenségnek nyoma sem volt, mindenki jókedvűen várta, hogy átjusson az ellenőrző pontokon, és túl legyen az öltözet, és a csomagok átvizsgálásán. 

A magyarok érkezése előtt Fábián László csapatvezető tartott terepszemlét, és ahhoz a kapuhoz iányította a buszokat, amelyiknél jóval kevesebben várakoztak. A négy busz 15.30-kor állt meg, a sportolók pedig elindultak csomagjaikkal az ellenőrzőpontokhoz. A küldöttség egyenesen Budapestről az ünnepélyes fogadalomtételről érkezett Győrbe, ahol a sportolók szövegét együtt a Győri Audi ETO KC Bajnokok Ligája-győztes fiatal kézilabdázója, az EYOF sportági nagykövete, Pál Tamara mondta. „Nagyon megtisztelő lehetőséget kaptam ezzel, amit nagyon köszönök. Csak egy apró bakit vétettünk, de szinte észrevehetetlen volt, hiszen mindketten ugyanott rontottunk” – mondja mosolyogva a válogatott egyik erőssége. „A sorozatterhelést elég jól bírom, nincs vele különösebb problémám, hogy bajnokság után csak rövid szünet volt. Az EYOF után is folytatjuk a menetelést az Európa-bajnoksággal, mindkét megmérettetésen éremesélyesként játszunk. Az első meccsig még lesznek edzéseink, a megnyitó után már csak az ellenfeleinkre koncentrálunk, nagyon szeretnénk jó eredményt elérni” - mondta Pál Tamara, aki mellett ott álltak a sorban klubtársai, köztük Gerháth Kincső. Az egykori sokszoros válogatott kapus, Gerháth Zoltán lánya az utolsó pillanatban került be a nemzeti csapat keretébe. „Az egyik kapusunk megsérült edzésen, őt váltottam. Én végig a válogatottal edzettem június közepétől, azzal a tudattal, hogy nem leszek keretben, de most én kerültem a csapatba. Apa büszke rám, nagyon örül, hogy itt lehetek az EYOF-on. Azt mondta, ne legyek szomorú azért, hogy sérülés miatt kerültem a csapatba, ugyanúgy adjak bele mindent, és legyek tisztában vele, hogy ez hatalmas lehetőség nekem, amit próbáljak meg kihasználni, és élni vele” - mondta az ETO játékosa.

A várakozás ideje is vidáman telt

Az úszó válogatott a második legnépesebb csapat a magyar küldöttségben, a versenyzők közül Pózvai Kiara szó szerint hazai pályán áll majd rajtkőre, hiszen a Győri Úszó SE tagja. „Nagy megtiszteltetésként élem meg, hogy ott lehettem a fogadalomtétlen, jól éreztük magunkat, kedvesek voltak az emberek, a kaja is finom volt – mondja mosolyogva a győri úszó, majd arról beszél, hogy mi vár rájuk a következő órákban, napokban „Várom, hogy bejussunk a faluba, két úszótársammal leszek egy szobában. Vannak olyan csapattagok, akikkel még csak most ismerkedtünk meg, de szerintem nagyon jó társaság leszünk. Szurkolni fogunk egymásnak. Amint elfoglaljuk a helyünket, rögtön kikerül a magyar zászló az ablakba. Örülök, hogy abban a medencében versenyezhetek, ahol minden nap edzek. A város készen áll a kezdésre, várom a családtagokat, barátokat a versenyekre”

A győri rendezvényen is fő a biztonság

A fiú röplabda válogatott tagjai jól ismert helyszínre érkeztek, ők az utóbbi hónapokban láthatták, hogyan épül az olimpiai falu, hiszen többször fogadták ellenfeleiket a szálláshelyek szomszédságában található Egyetemi csarnokban. „Végre újra együtt volt a csapat. Csütörtökön zártuk az edzőtábort, aztán kaptunk egy kis pihenőt, a fogadalomtétel után pedig elindultunk Győrbe. Nagyon jól ismerjük a várost, mert az utóbbi időben többször játszottunk itt. Megszerettük ezt a helyet, remélem az EYOF is örök emlék marad. A lehető legjobb eredményt akarjuk elérni, próbáljuk kihozni a maximumot magunkból” - mesélte Szabó Márton, a röplabda válogatott csapatkapitánya. Az olimpiai falu közben egyre színesebb lett, hiszen az erkélyekre, az ablakokba kikerültek az országok zászlói. „Természetesen mi is hoztunk nemzeti színű zászlót, de csapatzászlónk is van, sőt kikerül egy nagy felirat, amit a szülőktől kaptunk. Az áll rajta, hogy „A mi fiaink!” - tette hozzá Szabó Márton.

Egy életre szoló élményben lehet részük a magyar sportolóknak

A röplabdás lányok közül Kotormán Réka ismeri legjobban a várost, ő az EYOF egyik nagykövete. „Az eskütételen is minden a versenyzőkről szólt, már ez megdobogtatta a szíveket. Nagyon várjuk a kezdést. A csapattal minden rendben, teljes a tizenkettes keret, nem volt sérülés, a hangulat is vidám. Várjuk a szurkolókat a meccseinkre. Az edzés, meccs a legfontosabb, de mindig jut időnk városnézésre, és az egyéb programokra is.”

A tornászok is türelemmel vártak arra, hogy a faluba jussanak, közben a győriek edzőjét Szűcs Róbertet kérdeztük a csapatról. „Tudtunk az elmúlt napokban a versenyhelyszínen edzeni, felmehettünk a pódiumra, sőt a többi válogatottat is segítettük azzal, hogy elsőként használtuk a szereket, hiszen nekik így nem vadonatúj, teljesen tiszta szereken kellett gyakorolniuk. A versenyzők bizakodnak, szerintem minden rendben lesz. Még mi, az edzők sem vagyunk tisztában azzal, milyen az élet egy olimpiai faluban, nekünk is új lesz, de szerencsére a szervezés tökéletes, mindig mindenről tájékoztatnak bennünket. A tornászoktól azt várjuk, hogy mindenki a legjobbját hozza, ne legyen rontás, és akkor többen is döntőbe kerülhetnek” 


Nagy Roland
Fotó: O. Jakócs Péter

Szurkolói füzet

Szurkolói füzet

Győr térkép

Győr térkép

Polgármesteri köszöntő

Borkai ZsoltKedves Sportbarát,
Kedves Látogató!
Sok szeretettel köszöntöm a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál hivatalos honlapján.

Nagy megtiszteltetés Magyarország és Győr városa számára, hogy elnyerte a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezési jogát.

tovább olvasom

Rendező

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

HugooPost

HugooPost

Eyof kisérőprogramok

Hivatalos partnerek

Magyarország KormányaMagyar Olimpiai BizottságMagyar Atlétikai SzövetségMagyar Judo SzövetségMagyar Kerékpár SzövetségMagyar Kézilabda SzövetségMagyar Kosárlabda SzövetségMagyar Röplabda SzövetségMagyar Tenisz SzövetségMagyar Torna SzövetségMagyar Úszó SzövetségMagyar Kajak-Kenu SzövetségSzéchenyi István Egyetem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyémánt fokozatú támogatók

Audi Hungaria  Delta csoport  ScitecGyőr Projekt GyőrSzol 

Arany fokozatú támogatók

AgroFeed Friesland Chango  QP Szentkirályi Kékkúti (Theodora)  Vidanet

Ezüst fokozatú támogatók

Ceres Coop Dr. Gogl Praktiker

Bronz fokozatú támogatók

Csipet snackÉdes Napok Eudent FodorHatos és társaDr. Orto MC Donalds Media Markt Palatia  ewopharmaRoland Divatház Vill-Korr

Médiapartnerek

M4 Nemzeti Sport Győr+ média Kisalföld Funzine

Szervezők

Győr MOB

Rendszerinformáció

A weboldal 320px-es felbontás alá nincs optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!