Kövess bennünket

közösségi
oldalaink

Már csak
van hátra.

hugoo

Megérkezett Győrbe az EYOF lángja!

Megérkezett Győrbe az EYOF lángja!

A Római ceremóniát követően, szerdán délután érkezett a rendező városba a nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál lángja.

A láng fogadását a péri reptéren a győri 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred díszszakasza és a Tata Helyőrségi Katonazenekar tette még ünnepélyesebbé. Borkai Zsolt polgármester mellett Berki Krisztián (torna), Görbicz Anita (kézilabda), Jakabos Zsuzsanna (úszás), Karakas Hedvig (dzsúdó), Pars Krisztián (atlétika), Laklóth Anna (kosárlabda) és Borissza Johanna Kitti (kerékpár) felnőtt, valamint Varga Bence (úszás), Pál Tamara (kézilabda), Lendvai Luca (atlétika), Füri Márton (kerékpár), Sipőcz Richárd (dzsúdó) és Mészáros Krisztofer (torna) fiatal sportági nagykövetek kísérték a lángot.

A Városháza előtti téren a győriek felvételről láthatták a hétfői római lángceremóniát és a péri megérkezést, akiket Borkai Zsolt polgármester köszöntött. Mint mondta, egy közös álom beteljesülése a mai nap, amikor megérkezett Győrbe az olimpiai eszme egyik kiemelkedő jelképe. „Rengeteg munka és széleskörű összefogás kellett ahhoz, hogy 60 nappal az esemény előtt elmondhassuk, jól állunk a felkészülésben, nagyszerű létesítmények épülnek, halad a szervezés, és immár a láng is itt lehet velünk. Rómában olyan pillanatokat élhettünk át, amelyekre mindig emlékezni fogunk, ma és az országos lángfutás során is ezt az érzést szeretnénk átadni minden magyarnak."

EYOF 2017. Láng ceremónia

„Sok szép pillanatot élhettem át életemben, amelyek közül néhány az olimpiákhoz kötődik, s amelyek sorába a mai nap is lép. Az olimpiai részvétel semmihez sem hasonlítható, és óriási dolog, hogy több ezer fiatal ezt itt, Győrben élheti majd át." – összegzett Görbicz Anita. „A római ceremónián részt venni csodálatos érzés volt, olimpiai bajnokként is beleborzongok, hogy Magyarországon lehetünk egy olimpiai esemény részesei. – fűzte hozzá Berki Krisztián. Jakabos Zsuzsanna szerint fantasztikus élmény lesz a magyar fiatalok számára, hogy hazai versenyen, hazai közönség előtt mutathatják meg tudásukat, míg Karakas Hedvig arról mesélt, hogy korábban soha nem foghatta az olimpiai eszmét jelképező lángot, ezért ez a nap egy örök emlék marad a számára. Pars Krisztán a római úttal kapcsolatban hangsúlyozta, a sportolók hírnökként voltak jelen az eseményen, és a lánggal együtt elhozták a fiataloknak az olimpiai üzenetet.

Borissza Johanna Kitti szerint az EYOF kiváló lehetőség a kerékpársport népszerűsítésére és a fiatal tehetségek bemutatkozására, míg Laklóth Anna azt emelte ki, hogy nagy megtiszteltetés számára a kosárlabda sportágat képviselni, és az ilyen történelmi pillanatokat, mint az EYOF-láng érkezése, személyesen átélni.

„Hatalmas élmény mindebben részt venni, s egyben nagy felelősség is!" – osztotta meg érzéseit a jelenlévőkkel az ifjú sportolók közül Füri Márton. Lendvai Luca hozzáfűzte, örökre emlékezetes és meghatározó pillanatok lesznek ezek az életében, a lángfutásból is igyekszik majd kivenni a részét. „Példaképemmel, Berki Krisztiánnal a közös munka plusz energiákat ad nekem a felkészülésben. Az EYOF-on igyekszem majd a maximumot kihozni magamból!" – folytatta Mészáros Krisztofer, míg Pál Tamara szintén példaképét említette. „Görbével sokszor játszunk egy csapatban, rengeteget tanulok tőle a pályán és azon kívül is, s ehhez a tanuláshoz az EYOF is hozzájárul." Varga Bence szerint nagyon szervezett csapat dolgozik a nyári rendezvényen, hogy a sportolók a legjobb körülmények között versenyezhessenek. „A hazai pálya plusz motiváció, fantasztikus, hogy városom ad helyet a nagyszabású nemzetközi eseménynek."

A lángfogadó műsorban Szalóki Ági és a Győri Balett közreműködött, az őrlángot pedig Borkai Zsolt helyezte el a Városháza téren felállított installáción. A ceremónia végén a The Biebers adta elő az EYOF hivatalos dalát, az ősbemutatót követően pedig az együttes egy fergeteges élő koncerttel ajándékozta meg a kilátogatókat.

 

Szurkolói füzet

Szurkolói füzet

Győr térkép

Győr térkép

Polgármesteri köszöntő

Borkai ZsoltKedves Sportbarát,
Kedves Látogató!
Sok szeretettel köszöntöm a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál hivatalos honlapján.

Nagy megtiszteltetés Magyarország és Győr városa számára, hogy elnyerte a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezési jogát.

tovább olvasom

Rendező

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

HugooPost

HugooPost

Eyof kisérőprogramok

Hivatalos partnerek

Magyarország KormányaMagyar Olimpiai BizottságMagyar Atlétikai SzövetségMagyar Judo SzövetségMagyar Kerékpár SzövetségMagyar Kézilabda SzövetségMagyar Kosárlabda SzövetségMagyar Röplabda SzövetségMagyar Tenisz SzövetségMagyar Torna SzövetségMagyar Úszó SzövetségMagyar Kajak-Kenu SzövetségSzéchenyi István Egyetem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyémánt fokozatú támogatók

Audi Hungaria  Delta csoport  ScitecGyőr Projekt GyőrSzol 

Arany fokozatú támogatók

AgroFeed Friesland Chango  QP Szentkirályi Kékkúti (Theodora)  Vidanet

Ezüst fokozatú támogatók

Ceres Coop Dr. Gogl Praktiker

Bronz fokozatú támogatók

Csipet snackÉdes Napok Eudent FodorHatos és társaDr. Orto MC Donalds Media Markt Palatia  ewopharmaRoland Divatház Vill-Korr

Médiapartnerek

M4 Nemzeti Sport Győr+ média Kisalföld Funzine

Szervezők

Győr MOB

Rendszerinformáció

A weboldal 320px-es felbontás alá nincs optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!