Kövess bennünket

közösségi
oldalaink

Már csak
van hátra.

hugoo

Minden készen áll az atlétika versenyek rajtjára

Három nappal az atlétika versenyek kezdése előtt minden készen áll a rajtra az Olimpiai Sportparkban. A pálya a héten megkapta az IAAF, a nemzetközi szövetség Class1-es minősítését. 

„Jelenleg Magyarországon ez az egyetlen atlétika pálya, ami ezzel a besorolással rendelkezik. A világon is csak nagyjából 120 ilyen minősítésű létesítmény van” – mondta Petrahn Barbara versenyigazgató, korábbi kétszeres olimpikon rövidtávfutó, aki az előkészületekről is beszámolt.
„Már csak a pályák berendezése van folyamatban, ezt egy cseh szakemberekből álló „Timing and Scoring” stáb végzi, amely még elhelyezi a kijelzőket, a kábelezéseket befejezi. Ők ebben profik, rengeteg nagy versenyen végezték ugyanezeket a feladatokat. Mi az önkéntesekkel berendezzük az irodákat, kinyomtatjuk a szükséges nyomtatványokat, nevezéseket ellenőrzünk, ha kell virágot ültetünk, ezek már csak apró finomítások. Az utolsó simítás a megnyitó napján még egy fűnyírás lesz”


A magyar atléta válogatott múlt héten edzőtáborozott az Olimpiai Sportparkban, az ő tapasztalataik alapján is változtattak még néhány apróságon, hogy versenyzői szempontból minden a lehető legjobb legyen. A résztvevő országok válogatottjai 23-án vehetik birtokba a pályákat, ez lesz az első hivatalos edzés időpont.

„Ekkor lehetőség van indító bírós edzésre, hiszen így gyakorolhatják be a rajtokat az indulók, hogy minél kevesebb kiugrás, rontott rajt legyen. A nevezési listák véglegesek, nagyjából az a létszám jött össze, amire számítottunk, 562 atléta indul. A legnépesebb versenyszám a női klasszikus, a 100 méteres síkfutás, itt harmincan indulnak. Az ügyességi számok közül is a női mezőny jár az élen. Távolugrásba 25 induló lesz. Összességében el lehet mondani, hogy szinte minden számra jellemző, sokkal több lány induló van, mint fiú. Férfi 2000 méter akadályon például nyolcan neveztek, itt egy döntő futam lesz” - mondta Petrahn Barbara.

Nagy Roland

Fotó: Kun Zoltán, Mészáros Mátyás

Szurkolói füzet

Szurkolói füzet

Győr térkép

Győr térkép

Polgármesteri köszöntő

Borkai ZsoltKedves Sportbarát,
Kedves Látogató!
Sok szeretettel köszöntöm a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál hivatalos honlapján.

Nagy megtiszteltetés Magyarország és Győr városa számára, hogy elnyerte a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezési jogát.

tovább olvasom

Rendező

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

HugooPost

HugooPost

Eyof kisérőprogramok

Hivatalos partnerek

Magyarország KormányaMagyar Olimpiai BizottságMagyar Atlétikai SzövetségMagyar Judo SzövetségMagyar Kerékpár SzövetségMagyar Kézilabda SzövetségMagyar Kosárlabda SzövetségMagyar Röplabda SzövetségMagyar Tenisz SzövetségMagyar Torna SzövetségMagyar Úszó SzövetségMagyar Kajak-Kenu SzövetségSzéchenyi István Egyetem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyémánt fokozatú támogatók

Audi Hungaria  Delta csoport  ScitecGyőr Projekt GyőrSzol 

Arany fokozatú támogatók

AgroFeed Friesland Chango  QP Szentkirályi Kékkúti (Theodora)  Vidanet

Ezüst fokozatú támogatók

Ceres Coop Dr. Gogl Praktiker

Bronz fokozatú támogatók

Csipet snackÉdes Napok Eudent FodorHatos és társaDr. Orto MC Donalds Media Markt Palatia  ewopharmaRoland Divatház Vill-Korr

Médiapartnerek

M4 Nemzeti Sport Győr+ média Kisalföld Funzine

Szervezők

Győr MOB

Rendszerinformáció

A weboldal 320px-es felbontás alá nincs optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!