Kövess bennünket

közösségi
oldalaink

Már csak
van hátra.

hugoo

MOB 120: Az Európai Olimpiai Bizottság elnöke méltatta Győrt

EYOF

Mintha az EYOF megrendezésére lenne kitalálva ez a város – fogalmazott győri látogatása tapasztalatairól Patrick Hickey az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) elnöke.

EYOF elnöke

A Magyar Olimpiai Bizottság 120-ik évfordulója alkalmából nagyszabású ünnepséget szerveztünk, amire számos prominens személyt, köztük a szervezet európai vezetőjét is meghívtuk. – mondta el Borkai Zsolt polgármester. „Mivel az Európai Olimpiai Bizottságtól nyertük el a rendezés jogát, kihasználtam az alkalmat, és meginvitáltam városunkba az elnök urat, hogy személyesen is megtapasztalhassa a város miliőjét, láthassa a jövőbeli versenyhelyszíneket. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy az EOC vezetője elfogadta a meghívást."

EYOF

„Az olimpiai élet szigorúan szabályozott, ezért külön engedéllyel jöhettem csak el a 2017-es rendezvény helyszínére, de nem bántam meg, mert amit Győrben tapasztaltam, az lenyűgözött." – fogalmazott Patrick Hickey. Hozzátette, ahogy járta a várost és a helyszíneket, olyan érzése volt, mintha Győrt az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál megrendezésére találták volna ki. „Minden adott önöknél, hogy egy kompakt, barátságos és hangulatos fesztivált rendezzünk." Az elnök hozzáfűzte, mivel Győr jelentős vonzerővel rendelkezik, és sok versenyzőt a család is elkíséri, turisztikailag is komolyan profitálhat a programból a város. Kérdésünkre a sportvezető azt is elárulta, különösebb tanácsot nem is adott Borkai Zsoltnak, mert a tapasztalatai azt mutatják, jól halad a felkészülés egy sikeres fesztivál megrendezéséhez.

EYOF

A győri látogatást megelőző napokban a fővárosban rendeztek ünnepséget a MOB 120-ik évfordulója alkalmából, amelyen Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke méltatta a magyar sportolók hagyományosan kiváló eredményeit. Mint mondta, Magyarország számára az Agenda 2020-ban megfogalmazottak adnak lehetőséget az ötkarikás rendezésre. "Örülünk Budapest jelentkezésének, ez is azt támasztja alá, hogy az Agenda 2020 célba ért. Magyarországot, Budapestet szeretettel üdvözöljük a versenyben!" A NOB elnöke beszéde után Coubertin-díjat adott át Borkai Zsoltnak a Magyar Olimpiai Bizottság elnökének. Orbán Viktor miniszterelnök azt hangsúlyozta, hogy Budapest kész megragadni a NOB által teremtett esélyt a 2024-es ötkarikás játékok rendezésére. Kiemelte, a pályázat össznemzeti ügy, a kormány pedig mindenben támogatja a testületet. Orbán Viktor hangsúlyozta, egy budapesti olimpia nem csak hazánknak, de egész Közép-Európának óriási lépés lenne.

Elnök és polgármáster

Borkai Zsolt emlékeztetett arra, hogy az újkori olimpiák történetében 295 magyar sportoló lett olimpiai bajnok, és amikor a politika nem szólt közbe, akkor mindig indultunk az olimpián és ilyenkor minden nyári ötkarikás játékokon szólt a Magyar Himnusz. Hozzátette, úgy ünnepeljük a múltunkat, „hogy közben már a jövőbe tekintünk és készülünk Rióra, a 2017-es győri EYOF-ra és a sikeres 2024-es budapesti olimpiai pályázatra." Kiemelte, mindezen célok csak összefogással lehetnek sikeresek. A MOB elnöke a szervezet ünnepi közgyűlésén felelevenítette az elmúlt 120 év sikereit, és hangsúlyozta, az eredmények, hagyományaink alapján Magyarország megérdemli az olimpia rendezését.

EYOF

Szurkolói füzet

Szurkolói füzet

Győr térkép

Győr térkép

Polgármesteri köszöntő

Borkai ZsoltKedves Sportbarát,
Kedves Látogató!
Sok szeretettel köszöntöm a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál hivatalos honlapján.

Nagy megtiszteltetés Magyarország és Győr városa számára, hogy elnyerte a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezési jogát.

tovább olvasom

Rendező

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

HugooPost

HugooPost

Eyof kisérőprogramok

Hivatalos partnerek

Magyarország KormányaMagyar Olimpiai BizottságMagyar Atlétikai SzövetségMagyar Judo SzövetségMagyar Kerékpár SzövetségMagyar Kézilabda SzövetségMagyar Kosárlabda SzövetségMagyar Röplabda SzövetségMagyar Tenisz SzövetségMagyar Torna SzövetségMagyar Úszó SzövetségMagyar Kajak-Kenu SzövetségSzéchenyi István Egyetem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyémánt fokozatú támogatók

Audi Hungaria  Delta csoport  ScitecGyőr Projekt GyőrSzol 

Arany fokozatú támogatók

AgroFeed Friesland Chango  QP Szentkirályi Kékkúti (Theodora)  Vidanet

Ezüst fokozatú támogatók

Ceres Coop Dr. Gogl Praktiker

Bronz fokozatú támogatók

Csipet snackÉdes Napok Eudent FodorHatos és társaDr. Orto MC Donalds Media Markt Palatia  ewopharmaRoland Divatház Vill-Korr

Médiapartnerek

M4 Nemzeti Sport Győr+ média Kisalföld Funzine

Szervezők

Győr MOB

Rendszerinformáció

A weboldal 320px-es felbontás alá nincs optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!