Kövess bennünket

közösségi
oldalaink

Már csak
van hátra.

hugoo

MOB sajtóközlemény: Még három magyar érem Hollandiában

Továbbra is remekelnek a magyar fiatalok a XII. EYOF-on Utrechtben. Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál 2. napján judóban nyertük a 3. aranyérmünket, de az úszóknak köszönhetően lett bronzérmünk is. Sőt, mindjárt kettő, mert atlétikában szintén magyar állhatott a dobogó harmadik fokára a fiú 100 méter eredményhirdetésekor. A kosaras lányok is újabb értékes győzelmet ünnepelhettek, már elődöntősök.

A dunaújvárosi Pupp Réka a 48 kg-os súlycsoportban egész nap magabiztosan versenyzett és a döntőben a bolgár Betina Temelkova sem tudta megállítani. A 16-os tábla tetejéről indult magyar lány először egy svédet intézett el és a fináléban a legjobbkor, egy-egy intés után, a hosszabbításban tudott akciót csinálni. Az ASE Paks judósa, Braun Ákos tanítványa tavaly harmadik lett a korosztályos Európa-bajnokságon, most pályafutása eddigi legnagyobb sikerét érte el.

Kosarasaink kicsit tartottak a franciáktól, mert több mint 20 ponttal verték hétfőn a belgákat, de a mieink 82:62-re lelépték őket és így már biztos, hogy a legjobb négy között folytathatják.

Sűrű napjuk volt teniszezőinknek, mert kétszer is pályára kellett lépniük. Szerencsére Valkusz Máté és Gálfi Dalma is bírta a gyűrődést, mindketten a negyeddöntőben vannak már.

Kézilabdázóink a dánok után az oroszoktól is kikaptak, a tízgólos vereség több mint fájó.

Az úszóknál 400 méter vegyesen Sztankovics Dóra 4:59.73-mal bronzérmet nyert egy brit és egy orosz lány mögött, Abbie Wood rajt-cél győzelmet aratott, de igazából mellen robbantott.

Slezák Vivien 200 méter pillangón parádés hajrával, 2:17.83-mal 4. lett.

Szintén lemaradt a dobogóról Vallér Bence, aki 4:29.81-gyel negyedikként csapott célba 400 méter vegyesen.

100m háton Matyasovszky Dalma a második, Buskó Csenge (a képen) 100m gyorson a hatodik idővel kerül a szerdai fináléba. Ugyanez nem sikerült 100m pillangón Drigán Zoltánnak. Még a délelőtti előfutamok során Szucsik Bence (100m gyors) és Sós Dániel (100m mell) nem tudta kiharcolni a továbbjutást.

Atlétikában, a klasszikus 100 méteres versenyszámban, Szabó Dániel 10.83 másodperces idővel, egy francia és egy spanyol legény mögött harmadik lett.

Schmidtka Vince távolugrásban, Kovács Emma magasugrásban bejutott a fináléba. Ugyanez nem sikerült a fiúk 800m-es Süli Richárdnak. A 3000m-es fináléban Zarnóczai Zalán a 9. helyen ért a célba.

A férfi torna csapat Bilics Bence, Kardos Botond, Dudás Norbert összeállításban a heted helyen végzett az összetett csapat versenyen. A csapat tagjai négy gyakorlatban is hibáztak. Ha csak fele annyi hibát vétettek volna, akkor a csapat felállhatott volna a dobogó harmadik fokára.

Egyéniben Kardos az előkelő 7. helyen került az egyéni összetett fináléba.. Hogy az egyes szereken ki jutott be a magyarok közül a fináléba, az igen gyenge eredményközlésből nem derül ki. A hazai szövetség tájékoztatása szerint az egyéni teljesítmények alapján négy magyar látható a szer finálékban.

Bemutatkoztak a magyar országúti kerékpárosok is. Az időfutamban Borissza Johanna Kitti 60, helye, illetve Gyöngyösi Kevin Márk 90. helye felejthető teljesítmény.

A nap magyar vonatkozású részletes eredményeit itt megtalálják.

Forrás: MOB / www.mob.hu
Fotók: Kovács Anikó, Pignitzky Dorottya / MOB

Szurkolói füzet

Szurkolói füzet

Győr térkép

Győr térkép

Polgármesteri köszöntő

Borkai ZsoltKedves Sportbarát,
Kedves Látogató!
Sok szeretettel köszöntöm a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál hivatalos honlapján.

Nagy megtiszteltetés Magyarország és Győr városa számára, hogy elnyerte a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezési jogát.

tovább olvasom

Rendező

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

HugooPost

HugooPost

Eyof kisérőprogramok

Hivatalos partnerek

Magyarország KormányaMagyar Olimpiai BizottságMagyar Atlétikai SzövetségMagyar Judo SzövetségMagyar Kerékpár SzövetségMagyar Kézilabda SzövetségMagyar Kosárlabda SzövetségMagyar Röplabda SzövetségMagyar Tenisz SzövetségMagyar Torna SzövetségMagyar Úszó SzövetségMagyar Kajak-Kenu SzövetségSzéchenyi István Egyetem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyémánt fokozatú támogatók

Audi Hungaria  Delta csoport  ScitecGyőr Projekt GyőrSzol 

Arany fokozatú támogatók

AgroFeed Friesland Chango  QP Szentkirályi Kékkúti (Theodora)  Vidanet

Ezüst fokozatú támogatók

Ceres Coop Dr. Gogl Praktiker

Bronz fokozatú támogatók

Csipet snackÉdes Napok Eudent FodorHatos és társaDr. Orto MC Donalds Media Markt Palatia  ewopharmaRoland Divatház Vill-Korr

Médiapartnerek

M4 Nemzeti Sport Győr+ média Kisalföld Funzine

Szervezők

Győr MOB

Rendszerinformáció

A weboldal 320px-es felbontás alá nincs optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!