Kövess bennünket

közösségi
oldalaink

Már csak
van hátra.

hugoo

Négy olimpiai bajnokunk pallérozta a négy ifjú kajakost

Harmadik állomásához érkezett a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubjának "road showja", melynek során a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra (EYOF) készülő tornászok és az úszók után a bajnokok a kajakosokat keresték fel ezúttal a dunavarsányi edzőtáborban. 

Az egy EYOF indulóra eső olimpiai bajnokok száma pontosan egy volt, mivel a négy ifjú kajakost tanácsokkal, buzdító szavakkal látta el Nébald György dr., a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubjának elnöke, Szabó Gabriella, Fazekas-Zur Krisztina és úgymond hivatalból Kőbán Rita edző. Az EYOF versenyzők: Rendessy Eszter (kajak 200 m), Szellák Szabina (kajak 500 m), Keresztes Kristóf Domonkos (kajak 200 m), Opavszky Márk (kajak 500 m).

Kőbán Rita kezdte mesélni, hogy amikor ő volt 15-16 éves csak az Ifjúsági Barátság Versenyekre utaztak, ahol ki is jutott neki a jóból, két-két szovjet és NDK-beli ellenféllel. Sokáig nem jutott a múltidézésben, mert már jött is az első kérdés: "Meséljetek, milyen lesz a falu hangulata!"

Szabó Gabi elmondta, hogy mivel a kajak-kenuversenyek rendre az olimpia végére esnek, ők csak a legvégén jutottak be a falukba. "Mindenesetre lesz ott minden, uszoda, edzőterem, gyorsétterem, játékterem, disco, szóval minden, ami egy fiatal kikapcsolódását szolgálja. Épp az lesz a tudomány, hogy nehogy hagyjátok elkapatni magatok és ne habzsoljátok az örömöket, mert aztán könnyen elmegy a súly, könnyen kevés lesz a pihenési idő. Nagyon észnél kell lenni, hogy ne "vesszetek "el!"

Kőbán Rita elmondta, hogy most egy kollégiumban laknak majd a versenyzők, szinte közvetlenül a pálya mellett. "Éhesen álljatok oda a rajthoz és faljátok fel az ellenfeleket" - tanácsolta Fazekas-Zur Krisztina, majd ő kérdezett. "Igaz, hogy lesz közösen fiú és lány négyes is? Azt hittem, ez csak vicc."

Opavszky Márk vette át a szót. "Igen én fogok stroke-olni, mögöttem a két lány, majd Kristóf, akinek kifejezetten nehezebb dolga lesz, hisz a lányok nincsenek hozzászokva a nagyobb sebességhez. Ő pedig minden erejével tolná a hajót, de mindig be kell kalkulálnia ezt a sebesség különbséget és aszerint eveznie. "


Szabó Gabi újabb intelme következett: "Csak akkor engedj le, amikor vége a versenynek. Ha jó dolog történik veled menet közben, viselkedj úgy mintha semmi se történt volna. Én a riói első aranyunk után tudatosan visszaszorítottam az örömöt, mert az nagyon öli az energiát. A következő számra, a négyesre úgy álltam oda, mintha csak aznap érkeztem volna az olimpiára, semmit sem foglalkoztam azzal, ami addig történt. Pedig kinn volt a családom is , de inkább nem is találkoztunk, míg a versenynek véget nem ért. De rátok annyi feladat vár Győrben, hogy nem lesz időtök merengeni"

Opavszky Márk 16 éves, szarvasi, napi két edzésük van a társaival, Keresztes Kristóf 5 éve kajakozik az FTC-ban, Szellák Szabina amikor Csepelről az MTK-hoz került a múlt évben, pár nélkül maradt és akkor ültek össze Rendessy Eszterrel.

Szabó Gabi ide vonatkozó tanácsa: "Tartsatok ki egymás mellett, mint én Kozák Danával. Áldom a sorsot, hogy 15 éves korunk óta együtt vagyunk a vízen és a parton. Hihetetlenül erős bizalom épül a két ember között, meg sem fordul a fejedben, hogy ő ne haljon meg a győzelemért, ha az kell."

Rendessy hozzá tette, hogy ő 4 éves kora óta kajakozik az UTE-ban és párjával már elsőre jól mentek.

 

A Kőbán tanítvány Szellák mögött már komoly sportmúlt áll, hisz 3 évesen hokizni kezdett Dunaújvárosban, majd 8 évesen a tornára váltott, világversenyen is szerepelt, de eltört a térde, aminek következtében átállt a kajakra, ahol 16 éves koráig nem futhat. Szemben a lányokkal a két fiú még csak most ült össze. Az EYOF-on a váltókkal mind a négyen öt számot mennek majd. (A magyar csapat tagja még kenus is.)

Fazekas-Zur Krisztina: "Minden percben egymásért is küzdötök, nem csak magatokért, ezt ne felejtsétek el."

Nébald György dr.: "Legyen önbizalmatok, van mire, hisz, bekerültetek a magyar csapatba. Büszkék lehettek magatokra már most is."

Szabó Gabi igazán elemében volt, tanácsait nagy figyelemmel hallgatták. Az egy órás beszélgetés a végén erre hívta fel a figyelmet: "gondoljatok arra, hogy ti magyar kajakosok vagytok, s ebbe az egyedülálló családba, a magyar kajakosok közé tartoztok. És az ellenfelek nagyon is jól tudják hogy ti honnan jöttök, hova tartoztok. Féljenek ők!" (dobor d)

Fotó: Róth Tamás

Szurkolói füzet

Szurkolói füzet

Győr térkép

Győr térkép

Polgármesteri köszöntő

Borkai ZsoltKedves Sportbarát,
Kedves Látogató!
Sok szeretettel köszöntöm a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál hivatalos honlapján.

Nagy megtiszteltetés Magyarország és Győr városa számára, hogy elnyerte a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezési jogát.

tovább olvasom

Rendező

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

HugooPost

HugooPost

Eyof kisérőprogramok

Hivatalos partnerek

Magyarország KormányaMagyar Olimpiai BizottságMagyar Atlétikai SzövetségMagyar Judo SzövetségMagyar Kerékpár SzövetségMagyar Kézilabda SzövetségMagyar Kosárlabda SzövetségMagyar Röplabda SzövetségMagyar Tenisz SzövetségMagyar Torna SzövetségMagyar Úszó SzövetségMagyar Kajak-Kenu SzövetségSzéchenyi István Egyetem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyémánt fokozatú támogatók

Audi Hungaria  Delta csoport  ScitecGyőr Projekt GyőrSzol 

Arany fokozatú támogatók

AgroFeed Friesland Chango  QP Szentkirályi Kékkúti (Theodora)  Vidanet

Ezüst fokozatú támogatók

Ceres Coop Dr. Gogl Praktiker

Bronz fokozatú támogatók

Csipet snackÉdes Napok Eudent FodorHatos és társaDr. Orto MC Donalds Media Markt Palatia  ewopharmaRoland Divatház Vill-Korr

Médiapartnerek

M4 Nemzeti Sport Győr+ média Kisalföld Funzine

Szervezők

Győr MOB

Rendszerinformáció

A weboldal 320px-es felbontás alá nincs optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!