Kövess bennünket

közösségi
oldalaink

Már csak
van hátra.

hugoo

Olimpiai versenyek helyszíne lesz Győr!

Városunk nyerte el a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezési jogát!

Az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) december 7-én és 8-án ülésezett Rómában, ahol meghozta döntését a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) helyszínéről. Ez pedig városunk lesz!

A magyar delegációt Borkai Zsolt polgármester, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke vezette, aki személyes prezentációt tartott az EOC tagjai előtt. Előadásában úgy fogalmazott, „mindamellett, hogy kiemelt figyelmet szentelünk az olimpiai eszme erősítésének, küldetésünknek tekintjük, hogy a jövő példaképei betekintést nyerjenek az értékes magyar kultúrába, megismerjék sporttársaik nemzeti hagyományait és Győr városának sokszínűségét. Ezért mindent megteszünk, hogy a fiatal tehetségek a legjobb körülmények között versenyezhessenek a tisztességes játék, a szolidaritás és a barátság szellemében, és feledhetetlen élményekkel távozhassanak Magyarországról.”

A beszámoló mellett a közel 150 oldalas pályázati anyagot a küldöttség látványos bemutatkozó filmmel erősítette meg, sőt a magyar gasztronómiából is ízelítőt adott az európai döntnököknek. A város és a MOB fáradozása eredményesnek bizonyult, Győr elnyerte a rendezés jogát! Borkai Zsolt és Somogyi Tivadar alpolgármester, valamint Patrick Hickey, az EOC elnöke alá is írta a fogadó város szerződését.

A pályáztatási folyamat egyébként a szándéknyilatkozat benyújtásával indult, majd a magyar kormány is támogatását fejezte ki a projekt mellett, ami 10 milliárd forintos kormánygaranciában ölt testet. Győr a nyáron fogadta az EOC három tagját, akik megismerhették a várost és a rendezés részletit. A nyár végén a részletes pályázati dokumentáció is megérkezett az Európai Olimpiai Bizottsághoz.

A Magyar Olimpiai Bizottság a legfontosabb sportszakmai támogatója a magyarországi EYOF megrendezésének. A pályázattal a MOB az egyik legfontosabb küldetését, az olimpiai eszme népszerűsítését kívánja erősíteni. A szakmai munkát a kilenc EYOF sportág - úszás, atlétika, torna, kerékpár, judo, tenisz, kézilabda, kosárlabda, röplabda - szakszövetségei egyöntetűen támogatják, ezt támogatói nyilatkozatukkal a pályázati dokumentációban is megerősítették.

A helyszínválasztás sem véletlen, Győr Magyarország legsportosabb városa címet nyerte el 2010-ben, számtalan nemzetközi versenynek adhatott már otthont a kisalföldi megyeszékhely, és sportjának jelenére is büszke lehet a város. Az EYOF megrendezésének lehetősége jelentős fejlődést és előrelépést jelent Magyarország és Győr számára, hiszen olyan infrastrukturális fejlesztések valósulhatnak meg városunkban (köztük a versenyuszoda, atlétikapályák, vagy a teniszközpont), amelyek újabb lökést adhatnak Győr sportéletének és utánpótlás nevelésének.

Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál 1991-ben indult útjára, azóta a világ egyik legnagyobb ifjúsági sporteseményévé nőtte ki magát. Az EYOF Európa egyetlen multisport-rendezvénye, amelynek téli és nyári változata is van. Minden második évben rendezik meg 49 ország közel 4.000 sportolójának és akkreditáltjának részvételével. Az érdeklődők száma 30-50 ezer főre tehető.

Fiataljaink minden alkalommal kitűnő eredményeket érnek el, legutóbb Trabzonban például öt arany-, három ezüst és öt bronzérem mellett az összesített éremtáblázaton a hatodik helyet szerezték meg. A legjobb eredményt egyébként a 2003-as párizsi viadalon értük el, akkor 14 arannyal a második helyet szereztük meg a nemzetek között.

Az EYOF külsőségeiben is nagyban hasonlít a felnőtt olimpiához, hiszen itt is megjelenik az ötkarika, fellobban az olimpiai láng, megrendezik a nyitó- és záróceremóniát, a versenyzők pedig az olimpiai faluban kapnak szállást. A rendezvény a sportesemény jellege mellett számos kulturális programot is magával hoz, röviden egy igazi ünnep, egy 49 ország részvételével zajló fesztivál költözik Győrbe 2017 nyarán, amelynek nem csak a sport, de a turizmus területén is hatalmas hozadékai lehetnek városunkra nézve.

Szurkolói füzet

Szurkolói füzet

Győr térkép

Győr térkép

Polgármesteri köszöntő

Borkai ZsoltKedves Sportbarát,
Kedves Látogató!
Sok szeretettel köszöntöm a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál hivatalos honlapján.

Nagy megtiszteltetés Magyarország és Győr városa számára, hogy elnyerte a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezési jogát.

tovább olvasom

Rendező

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

HugooPost

HugooPost

Eyof kisérőprogramok

Hivatalos partnerek

Magyarország KormányaMagyar Olimpiai BizottságMagyar Atlétikai SzövetségMagyar Judo SzövetségMagyar Kerékpár SzövetségMagyar Kézilabda SzövetségMagyar Kosárlabda SzövetségMagyar Röplabda SzövetségMagyar Tenisz SzövetségMagyar Torna SzövetségMagyar Úszó SzövetségMagyar Kajak-Kenu SzövetségSzéchenyi István Egyetem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyémánt fokozatú támogatók

Audi Hungaria  Delta csoport  ScitecGyőr Projekt GyőrSzol 

Arany fokozatú támogatók

AgroFeed Friesland Chango  QP Szentkirályi Kékkúti (Theodora)  Vidanet

Ezüst fokozatú támogatók

Ceres Coop Dr. Gogl Praktiker

Bronz fokozatú támogatók

Csipet snackÉdes Napok Eudent FodorHatos és társaDr. Orto MC Donalds Media Markt Palatia  ewopharmaRoland Divatház Vill-Korr

Médiapartnerek

M4 Nemzeti Sport Győr+ média Kisalföld Funzine

Szervezők

Győr MOB

Rendszerinformáció

A weboldal 320px-es felbontás alá nincs optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!