Kövess bennünket

közösségi
oldalaink

Már csak
van hátra.

hugoo

Olimpizmus és kultúra

Győr hozzáállása

A 2017-es EYOF győri megrendezése esetén a város 8 napra teljesen átváltozik, ahol egy minden európai kultúrát összekötő, az Olimpiai Mozgalom elveit szem előtt tartó sikeres esemény valósul meg. Győr kiemelt célja, hogy egy feledhetetlen sport- és kulturális élménnyel ajándékozza meg az európai fiatal sporttehetségeket, edzőiket és az őket kísérő vendégeket, mindamellett jelentős figyelmet szentel az olimpiai eszmék erősítésére. Küldetése, hogy a jövő tehetségei betekintést nyerjenek a sokszínű magyar kultúrába, és megismerjék sporttársaik nemzeti hagyományait. Győr mindent megtesz, hogy a fiatal elit sportolók a legjobb körülmények között versenyezhessenek a tisztességes játék, a szolidaritás és a barátság szellemében.

Győr a Kultúra Magyar Városa címet és a Legsportosabb Városnak járó díjat is elnyerte a 2010-es évben a magyarországi megyei jogú városok között. Ez méltán tükrözi a város elhivatottságát a sport és a kulturális értékek iránt. Mindkét elismerés Győr egyediségét és maximalizmusra törekvését jelképezi. Az EYOF ideje alatt lehetőség nyílik betekintést nyerni a város kulturális programjait összefogó Négy Évszak Fesztivál keretében a nyüzsgő és sokszínű kulturális életbe, a nemzetközi szinten is elismert Győri Balett, Győri Filharmonikus Zenekar és Győri Nemzeti Színház produkcióiba. A résztvevő országok számára a részükre kialakított utcában és a kulturális programok kavalkádjában szintén biztosított a bemutatkozás lehetősége. Az Olimpiai faluk területén egy oszlop kerül felállításra, melybe minden résztvevő beletűzheti nemzete zászlaját, ezzel is jelképezve az összetartozást és egységet. A 2017-es EYOF kísérőprogramjaként a környezettudatos szemléletformálás érdekében közösségépítő, csapatkovácsoló programokon vehetnek részt a látogatók. Az Olimpiai faluk területén árusok és színes programok biztosítják majd a versenyzők feltöltődését, a falun kívül pedig szórakoztató negyed kerül kialakításra a többi résztvevő számára.

A 2017-es EYOF során és azt megelőzően az olimpizmus kiemelt jelentőséggel bír. Mind a résztvevők, mind az egyéb érintettek a tisztességes verseny, a sportszerűség, a dopping- és diszkrimináció ellenesség, a környezettudatos viselkedés és az egymás kultúráinak megértése szellemében egy nagy családdá formálódnak az EYOF idején. Az esemény teljes ideje alatt ezért a Magyar Antidopping Csoport a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökséghez csatlakozva (WADA) több helyszínen működteti doppingellenes, felvilágosító és információs sátrát. A kampány keretében a megelőzésről, a hatályos tiltólistáról és a doppingellenőrzés lényegéről adnak széleskörű információt a Magyar Antidopping Csoport munkatársai. A város mindent megtesz az Olimpiai Mozgalom és az Olimpiai Eszme pozitív képéért, és hozzájárul egy békés, jobb világ felépítéséhez a fiatalok oktatásán és a sport gyakorlatán keresztül, mindenféle hátrányos megkülönböztetés nélkül.

Nyitó- és záróünnepség

A nyitóünnepség a verseny kezdetét megelőzően kerül megrendezésre Magyarország egyik legkorszerűbb stadionjában. A közelmúltban újjáépített Győri ETO FC stadion jelenleg 16.000 néző befogadására és kulturális események lebonyolítására is kiválóan alkalmas helyszín. Az ünnepség részeként a résztvevők országuk formaruhájában, zászlójukkal vonulnak fel. A felvonulást követően az EOC, a Szervező Bizottság és a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is köszönti a jelenlévőket. Az Olimpiai himnusz lejátszása közben a stadionban kitűzésre kerül az olimpiai zászló, és az Olimpiai fáklya is emeli az ünnepség fényét. Ezután következik a versenyzők és bírák eskütétele, majd a magyar himnusz lejátszása. Az ünnepség második felében az országok képviselői elfoglalják helyüket a részükre kialakított lelátón és megtekintik a színvonalas, változatos történelmi és kulturális bemutatót, majd egy lenyűgöző tűzijáték-shownak lehetnek szemtanúi. 

A nyitó ünnepség az EYOF Kartával és a Fogadó város szerződésével összhangban kerül megrendezésre az EYOF Bizottságának jóváhagyásával. 

A záróünnepség az esemény utolsó napján kerül lebonyolításra a nyitóünnepséggel egyező helyszínen, a Győri ETO FC stadionjában az EYOF Kartával és a Fogadó város szerződésével összhangban. Az ünnepség keretében az Olimpiai himnusz kíséretében az Olimpiai zászló leereszkedik, és az Olimpiai Láng kialszik.

Díjkiosztó ünnepség

Az éremátadó ünnepségek az EOC forgatókönyvének megfelelően kerülnek megrendezésre. A versenyszámok első három helyezettje éremmel lesz jutalmazva, melyek tervét az EOC Végrehajtó Bizottsága hagyja jóvá.

Ünnepélyes keretek között az érmek és jelképes ajándékként virágcsokor, a rendezvény kabalafigurája kerül átadásra közvetlenül a versenyszámot követően, a verseny helyszínén. A nyertes versenyző által képviselt ország nemzeti zászlaja középső helyen emelkedik a magasba, jobbról és balról pedig a második és harmadik helyezést elért versenyző nemzeti zászlaja követi, eközben lejátszásra kerül a győztes nemzeti himnusza. Az érmek és díjak átadását az EOC Végrehajtó Bizottságának képviselői, illetve Magyarország és Győr városának neves személyiségei végzik.

Fáklyafutás

Győr városa Olimpiai Fáklyafutást kíván rendezni. Az útvonal áthalad Magyarország főbb központjain, kulturális és történelmi helyszínein. Véglegesítés után a fáklyafutás minden részlete benyújtásra kerül az EOC Bizottságához jóváhagyásra. A fáklyafutás az EYOF megnyitása előtt egy héttel kezdődne, melyen garantált a sajtó rendkívüli érdeklődése, továbbá ideális lehetőség az olimpizmus és az olimpiai értékek közvetítésére.

Szurkolói füzet

Szurkolói füzet

Győr térkép

Győr térkép

Polgármesteri köszöntő

Borkai ZsoltKedves Sportbarát,
Kedves Látogató!
Sok szeretettel köszöntöm a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál hivatalos honlapján.

Nagy megtiszteltetés Magyarország és Győr városa számára, hogy elnyerte a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezési jogát.

tovább olvasom

Rendező

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

HugooPost

HugooPost

Eyof kisérőprogramok

Hivatalos partnerek

Magyarország KormányaMagyar Olimpiai BizottságMagyar Atlétikai SzövetségMagyar Judo SzövetségMagyar Kerékpár SzövetségMagyar Kézilabda SzövetségMagyar Kosárlabda SzövetségMagyar Röplabda SzövetségMagyar Tenisz SzövetségMagyar Torna SzövetségMagyar Úszó SzövetségMagyar Kajak-Kenu SzövetségSzéchenyi István Egyetem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyémánt fokozatú támogatók

Audi Hungaria  Delta csoport  ScitecGyőr Projekt GyőrSzol 

Arany fokozatú támogatók

AgroFeed Friesland Chango  QP Szentkirályi Kékkúti (Theodora)  Vidanet

Ezüst fokozatú támogatók

Ceres Coop Dr. Gogl Praktiker

Bronz fokozatú támogatók

Csipet snackÉdes Napok Eudent FodorHatos és társaDr. Orto MC Donalds Media Markt Palatia  ewopharmaRoland Divatház Vill-Korr

Médiapartnerek

M4 Nemzeti Sport Győr+ média Kisalföld Funzine

Szervezők

Győr MOB

Rendszerinformáció

A weboldal 320px-es felbontás alá nincs optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!