Kövess bennünket

közösségi
oldalaink

Már csak
van hátra.

hugoo

Összefognak a győri olimpiai fesztiválért

Győr rendezheti 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált. A sikeres kandidálás érdekében kötött együttműködési megállapodást a város, a Magyar Olimpiai Bizottság és kilenc sportági szakszövetség

Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) a nagy Olimpiai Játékok kistestvére, amelyen 49 országból képviselteti magát a 14-18 éves korosztály. A 2017-es helyszínről idén decemberben döntenek. Győr ugyan egyedüliként nyújtotta be pályázatát, ez azonban nem jelenti azt, hogy automatikusan meg is kapja a rendezés jogát. – hangsúlyozta az aláíró felek közül Borkai Zsolt, Győr város polgármestere. „A sikerhez kellően kimunkált, színvonalas és jól alátámasztott pályázat szükséges.” – tette hozzá.

A sikeres kandidálás érdekében írta alá a szerződést Borkai Zsolt polgármester, dr. Magyar Zoltán a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke és kilenc szakszövetség (a torna, a kerékpár, a tenisz, a röplabda, a kosárlabda, a kézilabda, a judo, az atlétika és az úszás) képviselője május 7-én a MOB székházában.

A MOB elnöksége egyébként 2011. június 17-én, a győri önkormányzat pedig június 24-én egyhangú határozattal hagyta jóvá a pályázati szándékot a 2017-es évi XIV. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál megrendezési jogáért. A magyar kormány 2011. november 17-én döntött a rendezési jog elnyerése esetén szükséges kormányzati intézkedésekről.

Borkai Zsolt kifejtette, a rendezvény nagy lehetőség Győr és az ország számára, hiszen arra 49 ország mintegy négyezer versenyzője érkezik, nem is beszélve a tízezresre tehető kísérői létszámról. Azon túl, hogy bemutatkozunk Európának, fiataljaink számára nagy lökést adhatnak az itt elért eredmények. Az idei Londoni Olimpián is számos olyan versenyzőnk méreti meg magát, akik korábban az EYOF keretein belül már bizonyították tudásukat.

Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál egyébként az olimpiai játékok hivatalos eseménye, amely 1991 óta létezik, és hazánk a kezdetektől képviselteti magát a versenyeken. Fiataljaink minden alkalommal kitűnő eredményeket érnek el, legutóbb Trabzonban például öt arany-, három ezüst és öt bronzérem mellett az összesített éremtáblázaton a hatodik helyet szerezték meg. – mondta el dr. Nagy Zsigmond a MOB nemzetközi igazgatója. A legjobb eredményt egyébként a 2003-as párizsi viadalon értük el, akkor 14 arannyal a második helyet szereztük meg a nemzetek között.

Az EYOF egyébként külsőségeiben is nagyban hasonlít a felnőtt olimpiához, hiszen itt is megjelenik az ötkarika, fellobban az olimpiai láng, megrendezik a nyitó- és záróceremóniát, a versenyzők pedig az olimpiai faluban kapnak szállást. A kormánygarancia révén tízmilliárdos nagyságrendű létesítményfejlesztés várható Győrben, a város pedig a rendezési költségeken túl vállalta az olimpiai falu felépítését. A rendezvény a sportesemény jellege mellett számos kulturális programot is magával hoz, röviden egy igazi ünnep, egy 49 ország részvételével zajló fesztivál költözhet Győrbe 2017 nyarán.

Szurkolói füzet

Szurkolói füzet

Győr térkép

Győr térkép

Polgármesteri köszöntő

Borkai ZsoltKedves Sportbarát,
Kedves Látogató!
Sok szeretettel köszöntöm a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál hivatalos honlapján.

Nagy megtiszteltetés Magyarország és Győr városa számára, hogy elnyerte a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezési jogát.

tovább olvasom

Rendező

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

HugooPost

HugooPost

Eyof kisérőprogramok

Hivatalos partnerek

Magyarország KormányaMagyar Olimpiai BizottságMagyar Atlétikai SzövetségMagyar Judo SzövetségMagyar Kerékpár SzövetségMagyar Kézilabda SzövetségMagyar Kosárlabda SzövetségMagyar Röplabda SzövetségMagyar Tenisz SzövetségMagyar Torna SzövetségMagyar Úszó SzövetségMagyar Kajak-Kenu SzövetségSzéchenyi István Egyetem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyémánt fokozatú támogatók

Audi Hungaria  Delta csoport  ScitecGyőr Projekt GyőrSzol 

Arany fokozatú támogatók

AgroFeed Friesland Chango  QP Szentkirályi Kékkúti (Theodora)  Vidanet

Ezüst fokozatú támogatók

Ceres Coop Dr. Gogl Praktiker

Bronz fokozatú támogatók

Csipet snackÉdes Napok Eudent FodorHatos és társaDr. Orto MC Donalds Media Markt Palatia  ewopharmaRoland Divatház Vill-Korr

Médiapartnerek

M4 Nemzeti Sport Győr+ média Kisalföld Funzine

Szervezők

Győr MOB

Rendszerinformáció

A weboldal 320px-es felbontás alá nincs optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!