Kövess bennünket

közösségi
oldalaink

EYOF
2017 Győr

2017. július 23 – 29.

2017. július 23 – 29.

Már csak
00
nap
van hátra.

Ötezren szurkolhatnak majd a multifunkciós csarnokban

A Kiskútra tervezett multifunkciós csarnok a jelenlegi Magvassy-sportcsarnokkal együtt a térség egyik legkomplexebb létesítménye lehet. A tervek szerint már a jövő évi női kézilabda Európa-bajnokság győri mérkőzéseit is ötezren élvezhetik élőben.

Lapunk hasábjain már beszámoltunk róla, Borkai Zsolt polgármester a miniszterelnökkel folytatott egyeztetéseket annak érdekében, hogy a multifunkciós csarnok megvalósulhasson.

A polgármester úgy fogalmazott, Győr kiemelkedő sportélete, csapataink és versenyzőink eredményei, valamint a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál megrendezése is érdemessé teszi városunkat arra, hogy megvalósuljon a győriek által régóta várt fejlesztés.

Borkai Zsolt lapunknak elmondta, bár az elmúlt évek során több győri helyszín is felmerült, Kiskúton nagy hagyományai vannak a sportnak, ezért az a legideálisabb hely a csarnok számára. Hozzátette, ráadásul a Magvassy-csarnokkal egybeépítve egy olyan komplex létesítmény jön létre, amely valóban minden igényt kielégít. A régi épület felújítása is megtörténik, így az új csarnok támaszkodni tud a Magvassy infrastruktúrájára, öltözőire is. Az új létesítményben a mozgatható lelátók segítségével a nagy érdeklődésre számot tartó mérkőzéseket akár ötezer ember is láthatja, de a hétköznapokon a pályát szekcionálva három, a Magvassy pályájával együtt egyszerre négy edzést is tarthatnak benne. A koncepciót és a költségvetés-tervezetet a város hamarosan benyújtja, a kormány pedig június 1-jén dönthet a finanszírozásról.

Bolla Péter kabinetfőnök kérdésünkre kifejtette, a korábban megvizsgált helyszínek esetében vagy a lakóházak közelsége, vagy a sportélettől való távolság volt a probléma. Kiskút esetében azonban sikerült egy olyan koncepciót kidolgozni, amely lehetővé teszi, hogy az új csarnokot három különböző irányból is meg lehetne közelíteni, illetve el lehetne hagyni azt a rendezvények után. Emellett egy ezer-ezerkétszáz férőhelyes parkolót is terveznek, ezzel már a Magvassy melletti terület valóban a legideálisabb helyszínnek bizonyul, ahol a sportesemények mellett koncertek és egyéb rendezvények is tarthatók.

A kormány pozitív döntése esetén a tervek szerint az új létesítmény a jövő év őszére elkészülne, így otthont adhatna a 2014-es magyar–horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság győri mérkőzéseinek. A multifunkciós csarnok és a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválhoz kapcsolódó fejlesztések révén városunk bármilyen nemzetközi sportesemény lebonyolítására alkalmassá válhat, Veszprém helyett például valóban hazai pályán játszhatná esetlegesen újabb Bajnokok Ligája-elődöntőjét és döntőjét a győri női kézilabdacsapat. A csarnok a sportrendezvények mellett nagykoncertek, vásárok és a társadalmi élet legkülönbözőbb rendezvényeinek is helyet biztosíthatna.

A képen látható látványterv Győr új sportlétesítményét, a Kiskútra tervezett multifunkciós csarnokot ábrázolja.

Papp Zsolt

Rendező

GyőrGyőr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Hivatalos partnerek

Magyarország KormányaMagyar Olimpiai BizottságMagyar Atlétikai SzövetségMagyar Judo SzövetségMagyar Kerékpár SzövetségMagyar Kézilabda SzövetségMagyar Kosárlabda SzövetségMagyar Röplabda SzövetségMagyar Tenisz SzövetségMagyar Torna SzövetségMagyar Úszó SzövetségMagyar Kajak-Kenu SzövetségSzéchenyi István Egyetem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyémánt fokozatú támogatók

Audi Hungaria Győr Projekt GyőrSzol Scitec

Arany fokozatú támogatók

AgroFeed Chango Friesland QP  Vidanet

Ezüst fokozatú támogatók

Coop Praktiker

Bronz fokozatú támogatók

Ceres Csipet snack Dr. Orto Édes Napok EudentHatos és társa MC Donalds Palatia Roland Divatház Vill-Korr

Szervezők

Győr MOB

Rendszerinformáció

A weboldal 320px-es felbontás alá nincs optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!