Kövess bennünket

közösségi
oldalaink

Már csak
van hátra.

hugoo

Showműsor az önkénteseknél

„Azt szeretném, hogy minden idők legsikeresebb EYOF-ját rendezzük meg Győrben, és ehhez ti is hozzájárultok a munkátokkal, valamint a sok mosollyal, amit tőletek kapnak a vendégek" - hangsúlyozta Borkai Zsolt, a város polgármestere és az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál szervezőbizottságának elnöke kedden este, az önkéntesek showműsorán a Mobilisben.

Egyórás élő showműsor várja ugyanis minden este az önkénteseket, ahol összegzik az aznapi legfontosabb eseményeket, tapasztalatokat és köszöntik a születésnaposokat. Érkezik hozzájuk egy-egy sztárvendég is, kedden Borkai Zsolttal beszélgetett a show-felelős, Dukai Gábor. Egy 1988-as, Szöulban készült felvétellel indult a műsor, melyen a polgármester látható, amint bemutatja az olimpiai aranyat érő lólengés gyakorlatát, amit vastaps fogadott a Mobilisben is.

„Először is köszönet nektek, órási segítség a munkátok, nélkületek nem lehetnénk sikeresek. Rengeteget segítetek az országunknak, együtt megmutatjuk, hogy összefogással mire vagyunk képesek!" – kezdte Borkai Zsolt, aki az eddigi pozitív visszajelzésekből kiemelte, Joseph Cassar, az Európai Olimpiai Bizottság és az EYOF Koordinációs Bizottságának elnöke azt mondta, a vasárnapi győri ceremónia felülmúlta az eddigi 13 megnyitót és fantasztikus, hogy helyi kulturális intézmények közreműködésével ilyen látványos, fiatalos műsor készült. „Azt szeretném, hogy ezt az egész rendezvényre el lehessen mondani, minden idők legsikeresebb EYOF-ját szeretnénk megrendezni Győrben!" – hangsúlyozta a polgármester és hozzátette, jól haladunk ezen cél felé.

 


A sportolók is jól teljesítenek, az egész városban nagy a nyüzsgés, igazi olimpiai hangulat uralkodik. „Kicsit tartottunk tőle az önéntesek toborzása előtt, hogy nem jelentkeztek ennyien, de felülmúltátok az elképzeléseinket. Fantasztikus, hogy ennyien vagytok és hogy ennyi mosolygós embert látok zöld formaruhában, s ami fontos: a legtöbb kérdésre válaszolni is tudtok. Emlékszem, például Pekingben is molyogtak az önkéntesek, csak épp a válaszokat nem kaptuk meg a kérdéseinkre. Itt összességében jól működik a rendszer" – szögezte le.
A sporttlétesítmények jövőjéről is érdeklődtek a fiatalok: „sporttal sok mindent el lehet érni, számos nagy rendezvényt szeretnénk még Győrbe hozni" – válaszolta a polgármester, aki egy, az önkéntesek aláírásaival ellátott pólót kapott ajándékba. A következő napokra pedig kitartást kívánt: „Dolgozzatok továbbra is ugyanilyen eleganciával, segítőkészséggel, ahogy eddig! A munkatársaimon is látom, hogy ez az időszak rengeteget türelmet, toleranciát, akaratot igényel, viszont ha ezen felülemelkedünk, olyan élmény lesz ez az egy hét, amit még a gyermekeiteknek is mesélni fogtok!" – búcsúzott a közönségtől.
Polgári István EYOF Önkéntes Koordinátor kérdésünkre elmondta, több mint 1600 önkéntes viseli büszkén az egyenruhát, köztük közel 150 külföldi. A formaruhán túl a GyőrBike-rendszer használatának biztosításával könnyítik meg a szervezők a munkájukat. „A kerékpárok nagyon népszerűek, jó látni, hogy ezzel fedezik fel a várost. Rengeteg a pozitív visszajelzés, és az önkéntesek segítségével a győri, akár minden idők legszínvonalasabb EYOF-ja is lehet, ráadásul az önkéntesek tevékenységét az Európai Unió is jelentős összeggel támogatja az Erasmus+ Sport programon keresztül” – árulta el.

Z. A.

Fotó: EYOF Győr 2017 - O. Jakócs Péter

Szurkolói füzet

Szurkolói füzet

Győr térkép

Győr térkép

Polgármesteri köszöntő

Borkai ZsoltKedves Sportbarát,
Kedves Látogató!
Sok szeretettel köszöntöm a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál hivatalos honlapján.

Nagy megtiszteltetés Magyarország és Győr városa számára, hogy elnyerte a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezési jogát.

tovább olvasom

Rendező

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

HugooPost

HugooPost

Eyof kisérőprogramok

Hivatalos partnerek

Magyarország KormányaMagyar Olimpiai BizottságMagyar Atlétikai SzövetségMagyar Judo SzövetségMagyar Kerékpár SzövetségMagyar Kézilabda SzövetségMagyar Kosárlabda SzövetségMagyar Röplabda SzövetségMagyar Tenisz SzövetségMagyar Torna SzövetségMagyar Úszó SzövetségMagyar Kajak-Kenu SzövetségSzéchenyi István Egyetem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyémánt fokozatú támogatók

Audi Hungaria  Delta csoport  ScitecGyőr Projekt GyőrSzol 

Arany fokozatú támogatók

AgroFeed Friesland Chango  QP Szentkirályi Kékkúti (Theodora)  Vidanet

Ezüst fokozatú támogatók

Ceres Coop Dr. Gogl Praktiker

Bronz fokozatú támogatók

Csipet snackÉdes Napok Eudent FodorHatos és társaDr. Orto MC Donalds Media Markt Palatia  ewopharmaRoland Divatház Vill-Korr

Médiapartnerek

M4 Nemzeti Sport Győr+ média Kisalföld Funzine

Szervezők

Győr MOB

Rendszerinformáció

A weboldal 320px-es felbontás alá nincs optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!