Kövess bennünket

közösségi
oldalaink

Már csak
van hátra.

hugoo

Tíz döntővel búcsúzott az úszás az EYOF-on

Az utolsó versenynap volt a leginkább eseménydús az Aqua Sportcentrumban, délután már csak döntőket rendeztek, ebből pontosan tízet.

A sort a fiúk 100 méteres gyorsúszása nyitotta, itt az orosz Anrei Minakov nyert, a lányok 200 méteres mellúszás fináléjában a dán Thea Blomsterberg volt a legjobb, míg a fiú 200 pillangót az olasz Frederico Burdisso zárta az élen. Női 50 méter gyorson az olasz Constanza Cocconcelli ünnepelhetett győzelmet, a magyar aranyat pedig Zombori Gábor szállította pénteken a 200 hát fináléjában. A lányok 100-as pillangóját a fehérorosz Anastasya Shkurdai, a fiúk 200-as gyorsúszását az orosz Polius Nevmovenko nyerte. A 4x100-as vegyesváltók mezőnyében a lányoknál és a fiúknál is az orosz válogatott szerezte meg az első helyet, míg 1500 méteren az olasz Michele Sassi lett az EYOF-bajnoka.

Az úszóversenyek rendezése remekül sikerült, a versenyigazgató rengeteg pozitív visszajelzést kap. Az Európai Olimpiai Bizottság EYOF bizottságának tagja, a lichtenstein-i Leo Kranz is a legnagyobb elismeréssel beszélt az úszóversenyekről.

"2001 óta vagyok jelen az EYOF mozgalomban, de ilyen színvonalon lebonyolított eseményt még nem tapasztaltam. Mind a helyi szervezők, versenybírók, mind a LEN technikai delegáltjai fantasztikus versenyt hoztak tető alá" - mondta a sportdiplomata.

Petrov Iván, az úszás versenyigazgatója hozzátette, Győr megmutatta Magyarország sportkultúrájának erejét, hiszen a FINA Világbajnoksággal egy időben tud megrendezni egy multi sport eseményt, ahol nemcsak tíz külön Európa-bajnokságot kell lebonyolítani, de mindemellett több ezer ember étkeztetése, utaztatása és szállásoltatása is meg kell oldani.

„Szeretnék köszönetet mondani az Aqua Sportközpont létesítmény dolgozóinak, a hazai versenybíróknak, fantasztikus önkénteseinknek és persze a biztonsági személyzetnek, rendőröknek, mentőknek, orvosoknak, egyszóval mindenkinek akik itt voltak, és akik összefogása, megoldásokra törekvő hozzáállása tette ezt az eseményt naggyá" - mondta Petrov Iván.

NR
Fotó: EYOF Győr 2017 - Mekli Zoltán

Szurkolói füzet

Szurkolói füzet

Győr térkép

Győr térkép

Polgármesteri köszöntő

Borkai ZsoltKedves Sportbarát,
Kedves Látogató!
Sok szeretettel köszöntöm a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál hivatalos honlapján.

Nagy megtiszteltetés Magyarország és Győr városa számára, hogy elnyerte a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezési jogát.

tovább olvasom

Rendező

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

HugooPost

HugooPost

Eyof kisérőprogramok

Hivatalos partnerek

Magyarország KormányaMagyar Olimpiai BizottságMagyar Atlétikai SzövetségMagyar Judo SzövetségMagyar Kerékpár SzövetségMagyar Kézilabda SzövetségMagyar Kosárlabda SzövetségMagyar Röplabda SzövetségMagyar Tenisz SzövetségMagyar Torna SzövetségMagyar Úszó SzövetségMagyar Kajak-Kenu SzövetségSzéchenyi István Egyetem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyémánt fokozatú támogatók

Audi Hungaria  Delta csoport  ScitecGyőr Projekt GyőrSzol 

Arany fokozatú támogatók

AgroFeed Friesland Chango  QP Szentkirályi Kékkúti (Theodora)  Vidanet

Ezüst fokozatú támogatók

Ceres Coop Dr. Gogl Praktiker

Bronz fokozatú támogatók

Csipet snackÉdes Napok Eudent FodorHatos és társaDr. Orto MC Donalds Media Markt Palatia  ewopharmaRoland Divatház Vill-Korr

Médiapartnerek

M4 Nemzeti Sport Győr+ média Kisalföld Funzine

Szervezők

Győr MOB

Rendszerinformáció

A weboldal 320px-es felbontás alá nincs optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!