Kövess bennünket

közösségi
oldalaink

EYOF
2017 Győr

2017. július 23 – 29.

2017. július 23 – 29.

Már csak
00
nap
van hátra.

Új egyetemi kollégium épülhet Győrben

kollégium

A Magyar Állam és a győri önkormányzat finanszírozásában valósul meg az a fejlesztés, amelynek során új, 1100 férőhelyes kollégiumi épület épül a Széchenyi István Egyetem kampuszán.

„A Magyar Állam és az önkormányzat kétharmad-egyharmad arányban fogja finanszírozni azt a mintegy kilencmilliárd forintos beruházást, amely az egyetemi kollégium jelentős fejlesztésére és bővítésére vonatkozik." - mondta el a polgármester. Hozzátette, a tervek szerint a kampuszon egy teljesen új, tízszintes kollégiumi épület épül, közel húszezer négyzetméteres alapterületen. Ez mintegy 550 új kollégiumi szobát eredményez, vagyis 1100 új kollégiumi férőhely jön létre az egyetem területén. A meglévő, hétszintes kollégiumi épület is megújul, amely belsőépítészeti, villamossági, és részleges gépészeti felújításon fog átesni. Megújulnak a szobák, a padlók, a falburkolatok is. A beruházás ráadásul az egyetemi parkolólemez száz új hellyel való bővítését is tartalmazza, amely a megnövekedő kapacitást hivatott kiszolgálni.

kollégium
„Nagy dolognak tartom, hogy a Magyar Állam újabb hatmilliárd forintos támogatásban részesíti városunkat, amely azt is jelzi számunkra, hogy Győr jó, az egész ország számára hasznos fejlesztési irányokat tűzött ki maga elé. Az egyetemünk erősítése is ilyen cél, amelyhez a kollégiumi férőhelyek bővítése is hozzájárul. A város azért kívánja támogatni a fejlesztést, mert ez nem csak felsőoktatásunk, de egész Győr érdekét szolgálja, egy hosszú távú befektetés a jövőbe, amely a szakképzett munkaerő neveléséhez is hozzájárul." - hangsúlyozta Borkai Zsolt.


Borkai Zsolt kifejtette, a beruházás az EYOF megrendezése szempontjából is nagyon fontos, hiszen a helyszínekhez közeli elhelyezést biztosít a versenyzőknek, akik ezáltal átélhetik az igazi olimpiai hangulatot, akárcsak a másik, egykori olajgyári területen, ahol külső beruházásban épül 200 lakás. Az egyetemi fejlesztést bemutató látványterveken a K1-es, vagyis az újonnan megvalósuló kollégiumi épület látható, amely szervesen illeszkedik majd a Széchenyi István Egyetem épületegyütteseihez. Látványterv: Tutervai Mátyás (Tutiterv Kft.)

Fáklyafutás program

Fáklyafutás program

Rendező

GyőrGyőr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Hivatalos partnerek

Magyarország KormányaMagyar Olimpiai BizottságMagyar Atlétikai SzövetségMagyar Judo SzövetségMagyar Kerékpár SzövetségMagyar Kézilabda SzövetségMagyar Kosárlabda SzövetségMagyar Röplabda SzövetségMagyar Tenisz SzövetségMagyar Torna SzövetségMagyar Úszó SzövetségMagyar Kajak-Kenu SzövetségSzéchenyi István Egyetem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyémánt fokozatú támogatók

Audi Hungaria  Delta csoport  ScitecGyőr Projekt GyőrSzol 

Arany fokozatú támogatók

AgroFeed Friesland Chango  QP Szentkirályi Kékkúti (Theodora)  Vidanet

Ezüst fokozatú támogatók

Ceres Coop Dr. Gogl Praktiker

Bronz fokozatú támogatók

Csipet snackÉdes Napok EudentHatos és társaDr. Orto MC Donalds Media Markt Palatia  ewopharmaRoland Divatház Vill-Korr

Médiapartnerek

M4 Nemzeti Sport Győr+ média Kisalföld Funzine

Szervezők

Győr MOB

Rendszerinformáció

A weboldal 320px-es felbontás alá nincs optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!