Kövess bennünket

közösségi
oldalaink

Már csak
van hátra.

hugoo

Úszás: Nagy Réka ez első hazai kétszeres aranyérmes

A szerdai versenynap is sűrű volt az Aqua Sportközpontban, hiszen úszásban ezúttal is hét döntőt rendeztek.

A 100 méteres női gyorssal kezdődtek a finálék, ezt a futamot az orosz Polina Nevmovenko nyerte a dán Karoline Barrett és a román Ana-Iulia Dascal előtt. A lányok 200 méteres hátúszás döntőjében szintén orosz siker született Daria Vaskina révén, aki a spanyol Claudia Espinosát és a magyar Szabó-Feltóthy Esztert előzte meg.

A fiúk 200 méteres mellúszó döntőjében a holland Caspar Corbean nyerte az aranyérmet, a török Demir Demirkan az ezüstöt, és a görög Savvas Thomoglu a bronzot. A fiúk 200 méteres mellúszás fináléjában az olasz Thomas Ceccon volt a leggyorsabb, a svájci Noe Ponti-nak jutott a második, a francia Clement Bidardnak a harmadik hely. 400 női gyorson a szlovén Sara Racnik nyert, a dobogóra még a lengyel Aleksandra Knop és a magyar Fábián Fanni állhatott fel.

Az EYOF leggyorsabb úszó számában, 50 méter gyorson a fiú mezőnyben az olasz Frederico Burdisso győzött, második lett a francia Louis Godefroid, a harmadik pedig az orosz Arseni Chivilev. A nap utolsó döntőjében a hazai közönség is aranyérmet ünnepelhetett, hiszen a magyar csapat első duplázója, az immár kétszeres aranyérmes Nagy Réka lett, aki a 200 vegyesen az izraeli Lea Polonskyt és az olasz Constanza Cocconcellit előzte meg.

„El sem hiszem, hogy nyertem, az izraeli lánynak jobb volt a nevezési ideje, nem gondoltam, hogy végül meg tudom előzni. Talán furán hangzik, ha azt mondom, hogy a leggyilkosabb számként emlegetett 400 vegyesen könnyebb volt nyerni mint most" - nyilatkozta Nagy Réka.

Fotó: EYOF Győr 2017 - Csicsics Richárd

Szurkolói füzet

Szurkolói füzet

Győr térkép

Győr térkép

Polgármesteri köszöntő

Borkai ZsoltKedves Sportbarát,
Kedves Látogató!
Sok szeretettel köszöntöm a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál hivatalos honlapján.

Nagy megtiszteltetés Magyarország és Győr városa számára, hogy elnyerte a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezési jogát.

tovább olvasom

Rendező

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

HugooPost

HugooPost

Eyof kisérőprogramok

Hivatalos partnerek

Magyarország KormányaMagyar Olimpiai BizottságMagyar Atlétikai SzövetségMagyar Judo SzövetségMagyar Kerékpár SzövetségMagyar Kézilabda SzövetségMagyar Kosárlabda SzövetségMagyar Röplabda SzövetségMagyar Tenisz SzövetségMagyar Torna SzövetségMagyar Úszó SzövetségMagyar Kajak-Kenu SzövetségSzéchenyi István Egyetem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyémánt fokozatú támogatók

Audi Hungaria  Delta csoport  ScitecGyőr Projekt GyőrSzol 

Arany fokozatú támogatók

AgroFeed Friesland Chango  QP Szentkirályi Kékkúti (Theodora)  Vidanet

Ezüst fokozatú támogatók

Ceres Coop Dr. Gogl Praktiker

Bronz fokozatú támogatók

Csipet snackÉdes Napok Eudent FodorHatos és társaDr. Orto MC Donalds Media Markt Palatia  ewopharmaRoland Divatház Vill-Korr

Médiapartnerek

M4 Nemzeti Sport Győr+ média Kisalföld Funzine

Szervezők

Győr MOB

Rendszerinformáció

A weboldal 320px-es felbontás alá nincs optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!