Kövess bennünket

közösségi
oldalaink

Már csak
van hátra.

hugoo

Veres András megyéspüspök is megáldotta az EYOF- lángját

Az EYOF-fáklyafutás hétfőn Győrbe érkezett, hogy a városrészeket járja végig, hirdetve az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál szellemiségét. Ma a Belváros volt soron, holnap következik Révfalu.

A győri Városháza előtt Fekete Dávid és Somogyi Tivadar alpolgármesterek, a városrész önkormányzati képviselői várták az EYOF-fáklyát, majd vették át, hogy elindíthassák végig a Belvároson keresztül, ahol már sokan várták, hogy ők is kezükbe foghassák a július 23-29. között zajló Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál egyik jelképét. A fáklya egyébként már körbejárta az országot, Győr környékén is találkozhattak vele a sportbarátok.

A Városháza elől a két alpolgármester Győr Bike-on kísérte a lángot a II. János Pál pápa térig, ahol a délután három órakor a Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda tanulói fogadták és vették át, hogy a Batthyány Parkba fussanak vele. Itt a Bisinger óvodások már örömmel készülődtek a nagy eseményre, hiszen ők is futhattak egy kört az EYOF-lánggal. Ezt követően folytatódott a belvárosi program, amelyben a Prohászka iskolások voltak segítségre: végig kísérték a lángot az útvonalon, természetesen Hugooval kiegészülve.

Érintették a Lukács Sándor utcát, a Liszt Ferenc utcát, a Széchenyi téret, a Stelczer utcát, a Dunakapu teret, a Káptalandombot, ahol Veres András megyéspüspök úr fogadta a kis küldöttséget. Különleges pillanat volt a győri EYOF várásban, hogy a lángot a Veres András megáldotta, ezzel együtt pedig az egész rendezvényt biztosítva a támogatásról. Számos közös fénykép készült, majd a lángot Pásztor Rudolf, az EYOF önkéntesek vezetője vette át és az önkéntesekkel együtt indultak el a Bécsi kapu tér felé. Érintették az Aradi vértanúk útját, majd visszatért a kiinduláshoz, a győri Városházához.

Kedden 14:55-kor ugyaninnen indul a láng, s Révfaluban mutatkozik be, a Széchenyi István Egyetem aktív részvételével.

Szurkolói füzet

Szurkolói füzet

Győr térkép

Győr térkép

Polgármesteri köszöntő

Borkai ZsoltKedves Sportbarát,
Kedves Látogató!
Sok szeretettel köszöntöm a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál hivatalos honlapján.

Nagy megtiszteltetés Magyarország és Győr városa számára, hogy elnyerte a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezési jogát.

tovább olvasom

Rendező

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

HugooPost

HugooPost

Eyof kisérőprogramok

Hivatalos partnerek

Magyarország KormányaMagyar Olimpiai BizottságMagyar Atlétikai SzövetségMagyar Judo SzövetségMagyar Kerékpár SzövetségMagyar Kézilabda SzövetségMagyar Kosárlabda SzövetségMagyar Röplabda SzövetségMagyar Tenisz SzövetségMagyar Torna SzövetségMagyar Úszó SzövetségMagyar Kajak-Kenu SzövetségSzéchenyi István Egyetem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyémánt fokozatú támogatók

Audi Hungaria  Delta csoport  ScitecGyőr Projekt GyőrSzol 

Arany fokozatú támogatók

AgroFeed Friesland Chango  QP Szentkirályi Kékkúti (Theodora)  Vidanet

Ezüst fokozatú támogatók

Ceres Coop Dr. Gogl Praktiker

Bronz fokozatú támogatók

Csipet snackÉdes Napok Eudent FodorHatos és társaDr. Orto MC Donalds Media Markt Palatia  ewopharmaRoland Divatház Vill-Korr

Médiapartnerek

M4 Nemzeti Sport Győr+ média Kisalföld Funzine

Szervezők

Győr MOB

Rendszerinformáció

A weboldal 320px-es felbontás alá nincs optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!