Kövess bennünket

közösségi
oldalaink

Már csak
van hátra.

hugoo

VISSZASZÁMLÁLÁS: FÉL ÉV AZ EYOF-IG!

Izgalmas 180 nap áll előttünk. Miközben folynak az építkezések, a szervezési munkálatok, valamint az önkéntesek felkészítése, tavasszal Győrbe látogatnak a nemzetek csapatainak vezetői, majd az olimpiai láng is megérkezik, hogy aztán július 23-án, Magyarország történetében először városunkban lobbanjon fel...

Digitális visszaszámláló az EYOF-ig

„2011-ben, amikor elköteleztük magunkat a 2017-es nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál megrendezése mellett, még nagyon távolinak tűnt az esemény, ma pedig már alig fél évvel vagyunk a nyitány előtt." – kezdte értékelését Borkai Zsolt polgármester, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. Hozzáfűzte, akkor persze még arra sem gondoltak, hogy hazánk előtt megnyílik a lehetőség egy esetleges nagy olimpia szervezése előtt, viszont ma már arról beszélhetünk, hogy ennek esélyeit egy sikeres EYOF – párhuzamosan többek között a vizes világbajnokság sikerével – nagymértékben növelheti.

A sikerességhez az állam is jelentősen hozzájárul, hiszen összességében – ide értve a sportlétesítmények, valamint például az olimpiai falu egyik helyszíneként is szolgáló új egyetemi kollégium építését – mintegy 21 milliárd forint támogatást nyújt, amihez a város többek között – szintén többmilliárdos nagyságrendben - az infrastruktúra fejlesztését teszi hozzá. Ezek azonban nem csak az EYOF-ot, hanem hosszú távon a győrieket és a város további fejlődési lehetőségeit szolgálják. A tájékoztató helyszíne egyébként – 180 nappal a rajt előtt – egy már elkészült versenyhelyszín, az Audi Aréna Győr volt, de a készülő létesítmények munkálatai is jól haladnak, és a május 31-i határidőre elkészülnek.

Borkai Zsolt kitért a szervezésre is, amely valamennyi szemlebizottsági látogatáskor pozitív visszhangra talált. Ami jó hír, hogy mind az 50 európai ország hivatalosan is visszajelezte részvételét a győri EYOF-on. Az április 25-28. között sorra kerülő, csapatvezetői értekezleten, az úgynevezett Chef de mission-on tehát 50 ország küldöttei járják be a helyszíneket, olimpiai falvakat, véglegesítik a himnuszok, zászlók megjelenítését, és beszélnek át minden lényeges kérdést, amely sportdiplomáciai szempontból is nagy jelentőségű eseménynek számít. Erre az alkalomra csapatvezetői könyv is készül angol nyelven, amely minden tudnivalót tartalmaz majd a számukra. Május 9-13. között egyébként a NOB Értékelő Bizottsága látogat hazánkba, a megítélés szempontjából szintén pozitív lenne, ha a csapatvezetői találkozó a lehető legmagasabb színvonalon zajlana. – tette hozzá a MOB elnöke.

Érdemes megjegyezni a május 22-24-i dátumot is, hiszen ekkor érkezik meg az európai olimpiai láng, ezúttal Rómából, az Európai Olimpiai Bizottság központi városából. Az olasz főváros lánggyújtó ceremóniája után a péri reptérre érkezik a fáklya, majd kezdetét veszi a lángfutás. Az olimpiai jelkép két hónap alatt bejárja Magyarországot, ellátogat nagyvárosainkba, a fontos történelmi és turisztikai helyszínekre, végül Győrbe érkezik, és megfordul a térség falvaiban is.

A december 31-gyel lezárult önkéntes toborzás önmagában is egy sikertörténet, hiszen, több mint 2350 fő jelentkezett, ami nagy merítési lehetőség az eredetileg tervezett 1500-as számhoz képest. A regisztráltak interjúztatása folyamatosan történik, a kiválasztást pedig majd a képzések követik. A jelentkezők tíz százaléka külföldi, a korosztály vegyes, a legidősebb egy győri nyugdíjas, aki az EYOF idején tölti be 84. életévét.

Borkai Zsolt a nyitóünnepségről is beszélt. A július 23-i ceremóniát az ETO Parkban rendezik látványos és izgalmas műsorral, amelynek az előkészületei, próbái szintén zajlanak. Az EYOF nem csak egy sportesemény, így a Dunakapu téren a magyar kultúra és a régió értékeit bemutató programokat is szerveznek majd, ahol hazai termékek, a lángfutásban résztvevő városok és a főváros is bemutatkozik.

A sportszakmai területen folyamatos az együttműködés a tíz sportági szövetséggel, minden sportágban tesztversenyekkel készülnek a nyári „éles helyzetre". A polgármester azt is elmondta, hogy a résztvevők közlekedését többek között úgynevezett shuttle járatokkal biztosítják majd. Szponzoráció tekintetében is jól állnak a szervezők, sok társadalmi felelősségvállalásban élen járó cég csatlakozott az EYOF-hoz akár pénzbeli, akár természetbeni juttatással. Kiemelt részterületként kezelik a biztonság kérdését, és nem kisebb feladat a 4000, olimpiai faluban lakó, valamint az önkéntesek és más résztvevők étkeztetése, szállásolása sem.

„Nyáron 50 ország mintegy 3600 sportolója méri össze tudását Győrben. Európa figyelme városunkra szegeződik, ezért a legjobb tudásunk szerint készülünk. A célunk, hogy a hozzánk látogatók jó hírét vigyék Győrnek, jó hírét vigyék Magyarországnak." – zárta értékelését Borkai Zsolt.

Szurkolói füzet

Szurkolói füzet

Győr térkép

Győr térkép

Polgármesteri köszöntő

Borkai ZsoltKedves Sportbarát,
Kedves Látogató!
Sok szeretettel köszöntöm a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál hivatalos honlapján.

Nagy megtiszteltetés Magyarország és Győr városa számára, hogy elnyerte a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezési jogát.

tovább olvasom

Rendező

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

HugooPost

HugooPost

Eyof kisérőprogramok

Hivatalos partnerek

Magyarország KormányaMagyar Olimpiai BizottságMagyar Atlétikai SzövetségMagyar Judo SzövetségMagyar Kerékpár SzövetségMagyar Kézilabda SzövetségMagyar Kosárlabda SzövetségMagyar Röplabda SzövetségMagyar Tenisz SzövetségMagyar Torna SzövetségMagyar Úszó SzövetségMagyar Kajak-Kenu SzövetségSzéchenyi István Egyetem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyémánt fokozatú támogatók

Audi Hungaria  Delta csoport  ScitecGyőr Projekt GyőrSzol 

Arany fokozatú támogatók

AgroFeed Friesland Chango  QP Szentkirályi Kékkúti (Theodora)  Vidanet

Ezüst fokozatú támogatók

Ceres Coop Dr. Gogl Praktiker

Bronz fokozatú támogatók

Csipet snackÉdes Napok Eudent FodorHatos és társaDr. Orto MC Donalds Media Markt Palatia  ewopharmaRoland Divatház Vill-Korr

Médiapartnerek

M4 Nemzeti Sport Győr+ média Kisalföld Funzine

Szervezők

Győr MOB

Rendszerinformáció

A weboldal 320px-es felbontás alá nincs optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!