1bet – Maximalizmus vagy minimalizmus?

1bet

A minimalista és a maximalista szemlélet a design-ban igen erős ellentét. Érdekes, hogy ez a két erősen ellentétes stílus a jelenben szinte egyenlő mértékben kedvelt és gyakorlatba ültetett irányzat. Az is igazán izgalmassá teszi ennek a két stílusnak az együttélését, hogy valójában ugyanazon korosztályon belül is megvan mindkettőnek a stabil rajongótábora. Most itt főként belső építészeti, lakberendezői szempontból gondolok erre a két stílusra, viszont az online design-ban is megvan ennek a hatása, nézzük csak meg az 1bet oldalát, ami inkább a minimalista stílus felé hajlik, de a hozzá hasonló mértékben népszerű oldalak között bőven találunk olyat is, amelyik inkább a maximalizmus felé veszi az irányt.

No, de mit is takar a maximalista stílus? A maximalista design a belsőépítészet, a grafika és a művészet merész, expresszív megközelítése, amely a színek, minták, textúrák és tárgyak bőségét foglalja magában. Szöges ellentétben áll a minimalista dizájnnal, amit az 1bet oldalán is felfedezhetünk, és amelyet röviden az egyszerűség és a visszafogottság jellemez.


A minimalista design azonban valamelyest ismerősebb lehet számunkra, ugyanis a maximalista stílus inkább csak az utóbbi időben kezdett el egyre nagyobb teret nyerni, illetve egyre nagyobb hangot kapni. A maximalizmusról érdemes még tudni, hogy a designerek gyakran gazdag, vibráló színpalettát használnak. Merész és kontrasztos színeket használnak, hogy élénk és dinamikus teret hozzanak létre, ami a online designokban is felfedezhető, az 1bet több konkurenciájának esetében például. Ez a stílus a különböző minták és textúrák keveréséről is ismert. A virágminták, geometriai minták, csíkok és más motívumok gyakran egymásra rétegződnek a gazdag, tapintható élmény érdekében.

Az egyéni ízlés a két véglet között is találkozhat természetesen, mindenesetre ennek a két stílusnak a dominanciája izgalmas jelenség a jelenkorban, amelynek miértjeit is izgalmas lehet felkutatni.