Az ár-érték arány: Miért érdemes a mobilház mellett dönteni?

Annak ellenére, hogy manapság többféle háztípus és építési technológia tárul elénk, egyre többen fedezik fel a mobilház előnyeit. Bár évtizedek óta a köztudatban vannak, eddig csak a háttérben várakoztak. Eljött azonban annak az ideje, hogy végre teljes mellszélességgel lépjenek előre és meghódítsák az ingatlanpiacot. A zseniális mobilház árak, a kompakt kialakítás és a fenntarthatóság miatt rohamosan nő azok száma, akik ezt a modern és mobilis lakhatási lehetőséget preferálják.

A mobilházak egyre népszerűbb választássá válnak az otthonszerzők körében – és nem csak a mobilház árak miatt

Habár sokáig úgy hírhedt róluk, hogy valamiféle lakókocsi-szerű építményekről van szó, a technológia rohamos léptékű fejlődésének köszönhetően nem csak, hogy sikerült levetkőzniük ezt a jelzőt magukról, de meglepően kecsegtető otthonokká váltak.

A mobilház az előregyártott, ún. gyorsházak táborát erősíti, ugyanis gyári körülmények között készítik el a szerkezet minden egyes elemét, majd kompletten a helyszínre szállítják – még összeszerelni sem kell. És hogy mik az előnyei? Kezdjük például azzal, hogy mivel az időjárástól függetlenül készülnek, terveink hamarabb megvalósulhatnak, mint gondolnánk. Nem gond, ha tombol kint a zavar és nem kell bajlódni a száradási idővel sem. A gyártás csak néhány hétig tart, mivel a folyamat gördülékenyen halad a kezdetektől a végéig. A Zetrov Invest-nél jellemzően 1 hónap alatt kulcsrakészen adják át nekünk a mobilházat, pont olyan formában és kivitelben, ahogy mi azt megálmodtuk.

A mobilházak ma bármilyen formában, szigeteléssel és műszaki tartalommal felruházhatók. A Zetrov Invest például 4 évszakos mobilházakat készít, amelyek erősebb szigetelést kapnak, vastagabb falakkal, hőszigetelt nyílászárókkal és kiváló minőségű tetőszigeteléssel ellátva. Emellett csúcsminőségű eszközök, például hűtő-fűtő klímák, fűtőpanelek, elektromos padlófűtés, kandallók és napelemek is beépíthetők, hogy kényelmes és energiatakarékos otthonunk legyen.

A mobilház árak is kecsegtetőnek bizonyulnak

A mobilházak vitathatatlan előnye a kedvező ár-érték arányuk. Egy hagyományos téglaház négyzetméterenkénti ára átlagosan 600 ezer Ft körül mozog, az építkezés helyétől, az ingatlan méretétől és típusától, valamint az egyedi igényektől függően. Arról már nem is beszélve, hogy egy ilyen építési procedúra nem csak anyagilag lehet megterhelő, de mentálisan is. Kivitelezőt választani, összetrombitálni egy brigádot, felügyelni őket, na meg persze várni, és várni… akár 1 évet is, mire beköltözhetünk az új otthonunkba.

Ehhez képest a mobilház árak négyzetméterenkénti eloszlása akár a fele is lehet egy ilyen építkezéshez képest. És itt nem csak arról van szó, hogy megfizethetőbb alapanyagokat használnak, de nem keletkezik építési hulladék és nem szükséges súlyos munkaerőköltségeket sem fizetni, hisz nem kell tégláról-tégláról felépíteni a házat. A mobilházak árak teljes költségét tovább csökkenti, hogy általában olyannyira kulcsrakész állapotban készülnek el, hogy még a gépesítés is ki van bennük alakítva. Ennek köszönhetően sokkal rövidebb idő alatt juthatunk saját otthonhoz, mind a beköltözést, mind a dolgok anyagi oldalát tekintve. Ha tehát kedves olvasónk is saját otthonra vágyik, érdemes fontolóra vennie a mobilház lehetőségét, amely ma már felemelő kényelmet, funkcionalitást és kedvező fenntartási költségeket kínál számunkra.