Lapostető vízszigetelés hosszú évekig tartós kivitelben

A lapostetők napjaink egyik legpraktikusabb és legpatinásabb építészeti megoldásai. Amennyi előnyt kínálnak azonban, legalább annyira kell óvnunk azokat az időjárás viszontagságaitól. Megfelelő vízszigeteléssel viszont már nyugodtan dőlhetünk hátra és élvezhetjük a lapostetők minden előnyét és szépségét.

Egy befektetés, amely garantáltan megtérül: lapostető vízszigetelés

A lapostető vízszigetelés kulcsfontosságú az épület állagának megőrzése végett. Hisz gondoljunk csak bele, az időjárás viszontagságai állandó kihívást jelentenek a tetőszerkezetek számára. Az előzőleg jónak hitt szigetelést pedig gyakorlatilag bármi kikezdheti: egy viharosabb széllökés, egy nagyobb adag hólepel, az állandó esőzések, de még az UV sugárzás is sebet ejthet a szerkezet integritásán.

Ha a vízszigetelés nem megfelelő, a nedvesség könnyen behatolhat az épületbe, és kárt okozhat a szerkezetben és a belső terekben. Ilyenkor a legnagyobb veszélyt a pangóvíz jelenti, ugyanis lapostető esetében egy maximum pár fokos dőlésszögről beszélhetünk. Az épületek tetején tócsákban álló víz előbb-utóbb utat talál magának az apróbb réseken, repedéseken, nem megfelelő beltéri klímát, penészesedést, beázást, és további károkat okozva az épületben. Gondoskodjunk a megfelelő szigetelésről!

Lapostető vízszigetelés a cél? Bízd inkább profikra!

Ahhoz, hogy generációkon átívelő megoldást biztosítsunk mind az épület szerkezete, mind a lapostető szigetelése számára, kiemelkedően fontos, hogy tapasztalt szakemberek segítségét vegyük igénybe. A lapostető vízszigetelés az SPC Isolate Kft által garantáltan meghozza a várt eredményeket! A vállalat nemcsak Budapest városában, de az egész ország területén vállalja a vízszigetelés tervezését és kivitelezését, akár utólag is. Az ő csapatuk elsősorban a fordított rétegrendű szerkezetkialakítást részesíti előnyben, mely kiválóan véd a mechanikai károsodásoktól és hiba nélkül biztosítja a megfelelő vízelvezetést és hőszigetelést.

Ha hatékony és tartós megoldásra van szükséged a lapostető vízszigeteléséhez, ne habozz velük felvenni a kapcsolatot. Legyen szó új építésű vagy régi tetőről, az SPC Isolate Kft. szakértői pikk-pakk megoldást nyújtanak bármilyen kiinduló alap esetén!

Tudd meg, hogy csinálják a nagyok!

Manapság többféle módszer létezik a lapostetők vízszigetelésére, amelyek közül a legnépszerűbbek a bitumenes és PVC alapú megoldások. Az SPC Isolate Kft. is ezekben a megoldásokban hisz, és mindez nem véletlen.

1. Bitumenes lapostető vízszigetelés

A bitumenes vízszigetelés az egyik legrégebbi, ám legelterjedtebb módszer a lapostetők szigetelésére. Ez a technika bitumen alapú anyagok használatával történik, amelyek még a legzordabb környezeti körülményeknek is ellenállnak. A bitumenes lemez könnyen telepíthető és viszonylag költséghatékony megoldás, ráadásul nemcsak a vízszigetelés, de a hőszigetelés terén is jeleskedik.

2. PVC vízszigetelés

A PVC vagy egyszerűbben: műanyag vízszigetelés egy másik népszerű választás a lapostetők szigetelésére. Ez a technika az egyik legköltséghatékonyabb megoldás nagyobb, egybefüggő felületek esetében. Nemcsak rugalmas és könnyen formázható, de kifogástalan szolgálatot tesz az időjárás elleni védelemben is.